Ziua Logo
  Nr. 4540 de joi, 21 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Rom imparat
-- Vanghelie s-a cocotat in varful copacului si pe toti stalpii din Sectorul 5. Mizand pe acelasi tip de campanie pe care a aplicat-o la alegerile parlamentare, liderul PSD "care este" vrea sa atace acum Bruxellesul. Dupa ce am vazut grotescul "garantat de Vanghelie", aplicat chiar pe ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, acum primarul de la 5 le vorbeste alegatorilor despre unul Severin de care "avem nevoie". Cine e, cea a facut candidatul, este mai putin important, esential este ca e omul lui Vanghelie.
Pare cel puTin ciudat ca un personaj de talia lui Adrian Severin sa ajunga un nume pe care trebuie sa-l propuna Vanghelie ca sa aiba ceva sanse in cursa electorala. Seismul de imagine al acestui tip de campanie, personala, aplicat de seful PSD Bucuresti, este cu atat mai mare, cu cat Severin aspira la un post de comisar european. Adica un loc in guvernul Uniunii. Prin deductie ajungem sa gandim ca daca n-a obtinut prea multe portofolii in Cabinetul Boc, Vanghelie s-ar multumi si cu un om de incredere in Executivul de la Bruxelles. Setea de putere a politicianului care a fentat scoala este atat de mare, incat pare ca nu si-o poate potoli decat cu intregul continent.
Clar cA Severin va avea de castigat voturi daca merge pe mana masinii electorale obscure din arealul bulibasei de Rahova-Ferentari. Insa cum va fi privit in cercurile subtiri de la Bruxelles unde parlamentarului european ii place sa se invarta? Ca un ales de Ferentari? Ca un europarlamentar garantat de un personaj politic agramat, cu dosare penale si zerouri scapate la declaratia de avere? Cat il va ajuta pe Severin originea votului atunci cand se va stabili castigatorul pentru postul de comisar desemnat de Romania, daca acesta va exista? Si cat de dator ii va ramane Severin lui Vanghelie dupa ce acesta a bagat gramezi de bani in campania omului subtire ce va ajunge pe bancile Parlamentului European. Pentru ca o parte din acel banet provine, pentru informarea lui Adrian Severin, si de prin pietele insalubre ale Sectorului 5, unde pe taraba numai marfa legala nu e. Or, cu asemenea radacina, tinta de comisar nu e cam prea sus?
Dar problema de conStiinTA politica a lui Adrian Severin va disparea imediat dupa anuntarea rezultatului. Daca punem cazul ca se alege. Dar ne va ramane pe retina marele Vanghelie de pe afisele plantate in tot sectorul. Ne va persista un gust amar cauzat de mania grandorii de care sufera acest personaj politic care incet, dar sigur, cu coate ascutite si gura mare, patrunde tot mai adanc in viata noastra. Ca Vanghelie a devenit un om de care pana si Iliescu tine cont in PSD nu mai e un secret. Ca este buldogul sau scroafa din copacul partidului, si asta se vede. Ca executa tot ce misca la ordinele lasului Geoana, s-a constatat in cazul lui Madalin Voicu. Dar ca vrea sa faca si politica europeana, prin intermediul uneltei Severin, asta e prea de tot.
DorinTele lui Vanghelie de a se ocupa de tot, de a se pune pe toti stalpii, de a reinventa limba romana, dovedesc ceea ce primarul de la 5 gaseste un mare defect la Traian Basescu. Ca este si el un mic dictator. Un fel de imparat care doreste o recunoastere cat mai mare, nu numai in PSD, in Sector, la Ministerul de Interne, in Romania, ci chiar in UE. Vanghelie vrea sa ne arate ca poti ajunge mare chiar si fara scoala. Ca poti conduce si poti fi adulat de poporul iubitor de spaga electorala pe bonuri. Ca daca Ceausescu a reusit, care avea mai putine clase decat el, Vanghelie de ce n-ar izbandi? Si pentru ca primarul este un baiat tanar, rabdator, descurcaret si cu buzunarele pline, doar timpul si procurorii il pot opri din visul sau. Iar cea mai mare problema o are in acest moment Mircea Geoana. Degeaba a fost aplaudat in psihoza de mase de la Romexpo, in zadar aproape ca i-a pupat mana tatucului Iliescu, buldogul credincios care-i face toate treburile murdare s-ar putea ca pe viitor sa-l devoreze. Pentru ca numai astfel poate incerca visul de-a Obama.
Catalin Florintiu VARZARU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Hmm.. Deunazi - o virgina maro din Caracal isi vindea presupusa virginitate in Net.. Vanghele e mai   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Cum e turcu si pistolul.   de Aladin
A r h i v a
  De ce nu avem o agricultura competitiva?    6 comentarii
  Editorialul cititorului    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Stanisoara sta pe o bomba (3098 afisari)
 Ajutor, ne omoara romanii! (2884 afisari)
 CEDO ne da afara (1941 afisari)
 LDP Dambovita ilegala de trei ori (1412 afisari)
 Ida - matusa pierduta a omenirii (1386 afisari)
 Barbatii ajung impotenti din cauza femeilor cu fuste scurte si bluze transparente (4469 afisari)
 Vedeta din Spiderman s-a sinucis cu doar doua zile inainte de a implini varsta de 29 de ani! (3075 afisari)
 O prostituata din Germania cutremura, la propriu, Berlinul! (FOTO) (2626 afisari)
 Engleza premierului Emil Boc: Yes, but you know, aviara gripa... - VIDEO (1991 afisari)
 Dani Otil: Nu stiu unde se muta Mihaela Radulescu (1568 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00975 sec.