Ziua Logo
  Nr. 4539 de miercuri, 20 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Blat pentru EBa
Severin candideaza, Vanghelie plateste si pozeaza (Andrei Flore - ZIUA FOTO)
Mezina presedintelui va beneficia in campania pentru europarlamentare de un sprijin nesperat din partea pesedistilor, care au decis sa aiba o atitudine de non-combat fata de ea si sa o protejeze. Tinerii parlamentari din PSD au primit chiar misiunea sa laude curajul Elenei Basescu de a candida independent. In schimb, strategia social-democratilor prevede diabolizarea Monicai Macovei, asupra careia se vor concentra toate atacurile celor din PSD. Nici liberalii nu se omoara cu firea sa loveasca in EBa si i-au luat la ochi pe Traian Ungureanu, dar si pe fostul ministru al Justitiei.
Pesedistii se feresc sa declare deschis ca o vor proteja pe fiica presedintelui Traian Basescu pentru a ajunge in Parlamentul European. Cu toate acestea, EBa va beneficia in campanie, pe langa sprijinul "prietenilor" de la PDL, de bunavointa social-democratilor. "Elena Basescu nu este o tinta pentru PSD", ne-a declarat presedintele Consiliului National al pesedistilor Adrian Nastase. In spatele acestor cuvinte, tabara pesedistilor spera ca prin voturile pe care le va lua, EBa va musca puternic din procentele celor de la PDL. "Daca Elena Basescu va lua mai mult de 5%, cei care vor avea de pierdut sunt pedelistii. Cu siguranta, ea nu va lua din electoratul nostru. Nu avem de ce sa o atacam, asa ca preferam sa o sprijinim", ne-au explicat lideri din conducerea partidului. Daca blatul pentru mezina sefului statului este recunoscut, pesedistii isi vor umfla muschii in fata Monicai Macovei. Pesedistii mizeaza pe atacuri succesive impotriva acesteia, deoarece ea este perceputa ca o apropiata a sefului statului. "Macovei a facut praf Justitia, iar Basescu a castigat cu discursul justitiar in 2004. I-o legam de gat, ca sa stie lumea cine este de vina. Pe Stolojan il lasam in pace, nu reprezinta o miza cu care sa castigam voturi", ne-au spus pesedistii.
Macovei e si in vizorul PNL
Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban ne-a precizat ca "in acest moment tinta noastra este criza, saracia si manipularea unora". "Noi nu ne luptam cu EBa pentru ca este prea mica si neimportanta pentru noi, iar Geoana isi da singur cu stangul in stangul si isi face singur deservicii de imagine", a subliniat liderul PNL. Surse liberale ne-au declarat ca partidul condus de Crin Antonescu este divizat in privinta tintelor de campanie. Unii fruntasi liberali ne-au spus ca in aceasta campanie este necesar atacul permanent impotriva lui Traian Basescu, Emil Boc, precum si candidatilor PDL Traian Ungureanu si Cristian Preda. In schimb, altii au apreciat ca PNL ar avea mai mult de castigat daca i-ar lasa pe democrat-liberali si pe social-democrati sa-si scoata ochii intre ei.
Problema Duda
Sursele citate afirma ca seniorii liberali sunt suparati pe principele Radu Duda, deoarece ar putea lua din electoratul PNL, motiv pentru care in urmatoarele doua saptamani vor exista atacuri puternice la adresa acestuia. Totodata, principalii comunicatori ai PNL vor avea ca tinte in discursurile publice ministerele Educatiei, Finantelor precum si cel al Justitiei, iar pesedistii Nicolae Nemirschi si Constantin Nita vor fi luati la bani marunti.
Tintele PDL
Contracandidatii lui Traian Basescu in cursa pentru preziļæ½dentiale - Crin Antonescu (PNL), si Mircea Geoana (PSD) sunt primii pe lista celor care vor fi aspru criticati de catre PDL in euro-campanie. Urmeaza "capii" listelor celor doua partide: Norica Nicolai, cunoscuta pentru conflictul pe care l-a avut cu seful statului din cauza mapei sale profesionale, - si Adrian Severin, care va fi atacat, printre altele, potrivit unor surse pedeliste, pentru lansarea zvonului potrivit caruia Comisia Europeana urma sa blocheze imprumutul acordat de UE tarii noastre din cauza problemelor pe Justitie.
Pastile mortale pentru Geoana si Vanghelie
Trei pedelisti puneau ieri la cale, in bufetul de la Camera Deputatilor, o strategie de campanie pentru a le veni de hac celor din Coalitia de guvernare. Unul dintre ei, mai bine facut, sugera ca este cazul ca imediat dupa europarlamentare pesedistii sa dispara si pentru asta ar fi necesara o pastila cu acid care sa le aduca sfarsitul politic al lui Marian Vanghelie si Mircea Geoana. Ideea a venit in contextul in care unul dintre pedelistii prezenti la discutie explica faptul ca a existat in urma cu ceva ani un caz nefericit al unui cetatean care, dupa ce a pus mana pe o astfel
de pastila, a sfarsit in doar cateva luni. "Oare nu putem face rost de astfel de pastile pentru Geoana si Vanghelie ca sa nu ne mai chinuim cu ei?", se intreba retoric un alt deputat cu state vechi in vechiul Partid Democrat. (C.G.P.)
Cristian ANDREI, Cornelia G. POPESCU, Irina S. CHIROIU 
 Afisari: 2603  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Tutaleana sau Leana-Tutha ? Sub ce numa sa o proclaman pe Nutzi ot Bamboo    de Ghita Bizonu'
coruptia   de goanga
Dar daca se retrage in stil STOLO?   de LENIO
Politica se face in Faza a treia a vietii, dupa 55 de ani   de Semper Fidelis
Nu e blat. E ridicarea ridicolului pe noi culmi    de green day
Darul grecului ......   de sorge
A r h i v a
  Ne paste epidemia de ciroza    3 comentarii
  Bulgarii scosi vinovati in scandalul rosiilor turcesti    2 comentarii
  KO legumicol    1 comentariu
  Invazia otomana    2 comentarii
  ZIUA CARGO deschide dialogul    
 Top afisari / comentarii 
 Statul politienesc. Sau de infractori? (3473 afisari)
 Ne paste epidemia de ciroza (2733 afisari)
 Blat pentru EBa (2603 afisari)
 Smecheria germana si Holocaustul romanesc (2249 afisari)
 Bulgarii scosi vinovati in scandalul rosiilor turcesti (1572 afisari)
 O inregistrare video jenanta cu Carla Bruni si Nicolas Sarkozy face senzatie in Franta (VIDEO) (4133 afisari)
 Moscova ameninta sa parasca Romania pentru mortii revoltei de la Chisinau  (2027 afisari)
 Pedro Almodovar socheaza din nou: I-am facut sex oral unei actrite, ca sa ii arat cum sa joace rolul (1994 afisari)
 Dezmembrarea Maramuresului istoric (1801 afisari)
 Clasamentul celor mai frumoase vedete in costume de baie (FOTO) (1715 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01082 sec.