Ziua Logo
  Nr. 4538 de marti, 19 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
"Acvila" jumulita politic
Fostul sef al Acvila, Valeriu Mihai, a declarat, ieri, ca achizitiile pentru aceasta unitate s-au derulat prin directiile de specialitate ale MAI dupa reguli stricte, informatiile recente despre aceste achizitii fiind eronate si tendentioase. Valeriu Mihai a precizat, ieri, ca asemenea achizitii se fac dupa reguli foarte drastice, prin directiile de specialitate din cadrul MAI, avand la baza codurile comune de achizitii publice, care includ mai multe produse, fara ca aceasta sa insemne ca se achizitioneaza toate produsele de sub codul respectiv.
Un exemplu este cel al prezerva�tivelor, care apar pe lista de achizitii la un anumit cod, dar de pe lista aferenta codului s-au achizitionat de fapt odorizante pentru toalete. Alt exemplu ar tipul de vesta 4 plus, "incriminat", pentru ca pretul platit de "Acvila" este de circa 14.000 lei, in conditiile in care Jandarmeria ar fi platit doar 240 lei. Valeriu Mihai a replicat ca "sunt 27 de asemenea veste in toata Romania si toate erau la noi, insa toti luptatorii Acvila ar fi trebuit sa aiba asa ceva. Acest tip de vesta este Rolls-Royce-ul vestelor de protectie. Se foloseste pentru un anumit tip de armament, avand o mai buna protectie balistica. De exemplu, la vesta de tip 3A, daca este folosit un AKM, vesta nu face doi bani".
"Manipularea" senatorilor
Contactat de ZIUA, Valeriu Mihai s-a aratat indignat de atacul Jandarmeriei la adresa a ceea ce a fost "Acvila". "Este un joc care ma depaseste, pentru ca nu are nicio regula, nicio explicatie. Poate doar in faptul ca Ordonanta 20 se va discuta la Senat, care va da decizia finala. E insa in joc preluarea unui brand de exceptie: e ca si cum masinile Audi se muta in Congo, se numesc tot Audi, dar nu se ridica nici la performantele unui Trabant. Vreau sa va spun ca, din toate tipurile de misiuni pe care le efectuau luptatorii Acvila, Jandarmeria nu a putut prelua niciuna, nu este competenta in acest sector. Pe de alta parte, exista documente prin care s-a predat unitatea, exista un proces-verbal, unde s-a specificat ca nu exista probleme, deci nu pot sa cred decat ca ne aflam in prezenta unor dezinformari. Intr-un stat democrat e foarte grav. Daca afirmatiile publice ale Jandarmeriei ar fi reale, vinovatii ar trebui sa ajunga direct in penitenciar. Repet, nu-mi dau seama exact de scopul demersului respectiv, dar cred ca se incearca manipularea opiniei publice si in primul rand a senatorilor care probabil ar trebui sa respinga orice amendament la Ordonanta 20. Adevarul trebuie sa iasa insa la iveala, iar eu voi veni in public, in cel mult doua zile, cu documente care vor demonstra ca totul a fost realizat in mod tendentios si fals.", ne-a declarat Mihai. Ieri, Jandarmeria a preluat de la Acvila 46 de masini, opt dintre acestea urmand sa le dea MAI. Pe 1 aprilie, deputatii din Comisia de Aparare au decis ca Acvila se reorganizeaza in cadrul IGPR, si nu in cadrul Jandarmeriei, asa cum prevede Ordonanta 20 a ministrului Dan Nica. In cadrul dezbaterilor, deputata Aura Vasile a cerut respingerea amendamen�telor comisiei si a primit votul colegilor in acest sens. Astfel, la votul final, ordonanta a trecut in forma primita de la Guvern, prin adoptare tacita, dupa ce termenul de 10 aprilie, stabilit pentru dezbaterea si adoptarea proiectului, a fost depasit. Astazi, Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat urmeaza sa aprobe forma definitiva a acestui act normativ.
Adrian-Nicolae POPESCU 
A r h i v a
  Basescu a impus Codurile    1 comentariu
  Spital in flacari    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu a refuzat Grupul Bilderberg (6409 afisari)
 Mancam gunoaie scumpe (5824 afisari)
 Retragere cu torte (3134 afisari)
 Misterul scrisorilor pierdute de austrieci (2496 afisari)
 Rezultatele tezelor o trezesc la realitate pe Andronescu (2357 afisari)
 Virgina romanca, Alina din Caracal, povesteste despre prima noapte cu cel care i-a castigat la licitatie virginitatea (4218 afisari)
 Angelina Jolie, cu ochii dupa un alt barbat (3740 afisari)
 Politista din Cluj, cu bustul la vedere pe hi5! (FOTO) (2921 afisari)
 Oameni bolnavi: Au facut sex in masina, de fata cu cei doi copii pe bancheta din spate (2915 afisari)
 Daca a zis si Moscova: Guvernul de la Chisinau acuza Romania ca se indreapta spre anularea recunoasterii independentei Moldovei (2136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00873 sec.