Ziua Logo
  Nr. 4538 de marti, 19 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Drumuri contestate
Reabilitarea DN Craiova-Calafat, care se va lega de infrastructura conexa a podului de la Calafat-Vidin, va fi scoasa la licitatie in cursul acestui an, valoarea estimata a fondurilor necesare ridicandu-se la 54 de milioane de euro.
Ministerul Transporturilor a semnat, recent, cu AZVI/VIMAC, consortiu spaniol, un contract de 66,9 milioane de euro, fara TVA, pentru constructia infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat-Vidin. Pe de alta parte, directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Craiova, Stefan Stoica, a declarat ca, "daca licitatia pentru lucrarile de reabilitare nu va fi contestata, firma care va castiga ar putea incepe executia chiar in acest an", transmite Mediafax.
In plus, problema contestatiilor a fost ridicata si de ministrul Radu Berceanu, care a declarat, recent, ca "a devenit sport national contestarea licitatiilor". De altfel, Strabag tocmai a contestat licitatia privind tronsonul de autostrada Comarnic - Brasov. Reamintim, saptamana trecuta a fost desemnat castigatorul primei licitatii de atribuire a unui proiect de concesiune. Pentru aceasta concesiune, la etapa de preselectie s-au prezentat 12 consortii, dintre care au fost alese patru. Au fost depuse trei oferte, de catre consortiul format din Vinci Concession-Aktor Concession-Vinci Construction Grand Projets-Aktor (ales castigator); consortiul Astrada Concession (format din Strabag AG, Egis Projects, Eurovia Construct International, Hou�sing&Construction Holding Co. Ltd) si Autostrada A3 Comarnic-Brasov (format din Bilfinger Berger si Porr). Ofertele Astrada si Autostrada A3 Comarnic-Brasov au fost declarate inadmisibile si respinse. "Consortiul Astrada (n.r - care a si contestat eliminarea) a fost eliminat deoarece nu a respectat conditii legate de latimea podurilor, spatiile de servicii si durata inchiderii financiare, de 12 luni in loc de sase, iar oferta consortiului A3 a fost declarata inadmisibila deoarece era neangajanta, iar perioada de constructie era de 60 de luni, fata de 48 initial", potrivit Comisiei de Licitatie a Ministerului Transporturilor. (C.P.)
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dovada la TVA    
  "Top 100" WC-uri    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu a refuzat Grupul Bilderberg (6409 afisari)
 Mancam gunoaie scumpe (5824 afisari)
 Retragere cu torte (3134 afisari)
 Misterul scrisorilor pierdute de austrieci (2496 afisari)
 Rezultatele tezelor o trezesc la realitate pe Andronescu (2357 afisari)
 Virgina romanca, Alina din Caracal, povesteste despre prima noapte cu cel care i-a castigat la licitatie virginitatea (4218 afisari)
 Angelina Jolie, cu ochii dupa un alt barbat (3740 afisari)
 Politista din Cluj, cu bustul la vedere pe hi5! (FOTO) (2921 afisari)
 Oameni bolnavi: Au facut sex in masina, de fata cu cei doi copii pe bancheta din spate (2915 afisari)
 Daca a zis si Moscova: Guvernul de la Chisinau acuza Romania ca se indreapta spre anularea recunoasterii independentei Moldovei (2136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01239 sec.