Ziua Logo
  Nr. 4537 de luni, 18 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ochiul lui Bedros
Codurile si europarlamentarele
Deschiderea sezonului pentru alegerile europarlamentare a coincis cu luna mai cand privighetoarea canta, liliacul a inflorit si parlamentarii de la Bruxelles ne ameninta ca nu ne mai dau euroi. Ca nu stim sa gestionam banii oferiti si, poveste mai veche, nu stam bine nici cu Justitia. Si o sa primim nu "N-a, niste bani!", ci nanana ca nu suntem cuminti si coruptia e mare si vanjoasa precum pepenii de Dabuleni.
De aici gAlceavA si galcevi, par�lamentare, sindicale, guvernamentale de tot soiul. Iar partidele ce alcatuiesc majoritatea parlamentara si conduc onor Guvernul se ciondanesc de mama focului aducandu-si reciproc acuze dintre cele mai piperate. Spre amuzamentul galeriei, al numerosilor telespectatori care casca nu doar gura, ci si prelung a lehamite. Nimic nou si constructiv la orizont, aceleasi vechi baliverne retorice rasuflate livrate ca noutati etice si ecologic morale.
Lansarea candidaTilor pentru un fotoliu de europarlamentar s-a facut cu multa voiosie, semn ca pelinul de mai si mititeii for all seasons sunt la mare pret inca. Povestea cu codurile civile, penal si cate or mai fi, din care cetateanul care cumpara spanac si stevie nu prea stie si nu prea intelege nimic, sunt un bun prilej pentru dezbateri savante la televiziuni. A aparut pe micile ecrane si dna Monica Macovei, ca sa explice si sa denunte deopotriva, greaua mostenire si cat ar mai fi de luptat ca sa devenim si noi o tara si un popor cinstit, drept si bun la suflet. Frumos in vorbe, dificil de pus in practica.
Practica nApustelii mascatilor la nu se stie bine cine vine la cina ridica si te priponeste (macar pentru 24 de ore, pe urma mai vedem), naste fiori. Judecarea in stare de arest ar trebui sa fie exceptia, ni se spune savant de catre expertii care misuna pe la televiuni, precum tantarii la ferestrele lasate riscant deschise deja. Un anume sentiment de agre�sivitate crescuta se iteste peste tot si la tot pasul. Am devenit cu totii nervosi peste poate, accidentele se tin lant, ca si sindicatele din invatamant sau sanatate care ne pregatesc iar surprize revendicative stradale cu prilejul Inaltarii. Cand vom inrosi din nou oua si vom sti daca Bruxelles-ul ne va sanctiona sau nu pentru lipsa de consistenta a deciziilor politico-sociale luate. Viata nu-i ca la televizor, dar nici nu putem ignora ce se intampla prin tara. Sau prin lume.
Faptul cA AgenTia Nationala pentru Integritate a luat in colimator cativa membri ai Executivului si niscaiva primari de sector nu ne emotioneaza in nici un chip. Suntem singura tara din Europa cu astfel de institutii care verifica si controleaza ceea ce fac si unii, si altii fara nici un rezultat. S-ar zice ca treburile merg bine si frica pazeste bostanariile statului. Nici vorba. Dam bani peste tot, sindicalistii sunt iar in strada, ceva o sa se intample fara sa se schimbe mare lucru. Ce sa se schimbe? Traim bine si toata lumea e fericita. Ce se vede la televizor sunt smecherii ale jurnalistilor. Pana la urma tot ei sunt de vina. Cel putin asa ni se spune mereu.
Bedros HORASANGIAN 
A r h i v a
  Reconstituirea mitologiei    1 comentariu
  Din Hong-Kong vine surpriza    
  Civilizatia cool    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sedinta secreta a Guvernului mondial (6921 afisari)
 Austria scapa a doua scrisoare despre Basescu (6520 afisari)
 Scenariul B: Romania contraataca! (4169 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2274 afisari)
 Comunicatul Ambasadei (1692 afisari)
 Tito i-a lasat vaduvei 2 miliarde de dolari in conturile elvetiene. Asteptam banii lui Ceausescu! (2798 afisari)
 S-a razbunat pe amantul nevestei sale, incercand sa-i violeze sotia! (VIDEO) (2518 afisari)
 Mostenitoarea imperiului BMW cade a doua oara victima santajului sexual (2411 afisari)
 Incredibil: A cazut de la aproape 1.900 de metri si a supravietuit (FOTO/VIDEO) (1829 afisari)
 Au incalcat legea americana ce interzice sexul cu porcii spinosi si s-au ales cu inflamatii la organele genitale! (1581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.