Ziua Logo
  Nr. 4537 de luni, 18 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Celebritatile si religia
Tenismenele Venus si Serena Williams
Sau, mai bine zis, religiile. De ceva timp, apartenenta religioasa a starurilor internationale a devenit un subiect extrem de fierbinte si exploatat de publicatiile de tot felul. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai mediatizate culte religioase si faimosii lor adepti.
Kabbala
Aceasta miscare religioasa a devenit extrem de raspandita in randurile celebritatilor dupa ce Madonna si-a declarat deschis devotiunea fata de ea. Familia Beckham, in urma stransei prietenii cu influenta cantareata, a decis sa se alature acestei doctrine: Victoria poarta o bratara subtire rosie - accesoriul specific Kabbala despre care se spune ca protejeaza purtatorul de influentele negative ale "Ochiului Rau" -, in vreme ce sotul ei David poarta cu mandrie, din anul 2005, un tatuaj in limba ebraica. De curand s-a zvonit si faptul ca Madonna isi va uni destinul de cel al mult mai tanarului iubit al sau Jesus Luz, bineinteles in cadrul unei ceremonii tinute in rit Kabbala.
Scientologia
Biserica Scientologica a fost infiintata in anul 1954, in Statele Unite, de catre scriitorul L. Ron Hubbard. Ea sustine faptul ca tehnologia poate ajuta la dezvoltarea mintii si la rezolvarea problemelor. Tom Cruise si Katie Holmes au fost destul de aspru criticati pentru practicarea si promovarea Scientologiei. Asta nu i-a facut, insa, sa renunte la crezul lor, ci dimpotriva. Actorul a pus pe seama acestei religii vindecarea lui de dislexie: "Vreme indelungata nimeni nu mi-a oferit nicio solutie reala la aceasta problema cu care ma confruntam. Abia la maturitate am reusit sa citesc perfect si asta numai datorita metodei lui L. Ron Hubbard". Katie Holmes, crescuta conform religiei romano-catolice, a inceput studierea Scientologiei in anul 2005, cand a devenit iubita lui Cruise. Desi nu au recunoscut deschis ca ar fi adepti ai acestei religii, Will Smith si sotia sa Jada au invatat multe despre "Scoala Gandirii" de la familia Cruise, dupa cum reiese dintr-un interviu acordat de Will cu cativa ani in urma: "Crezul meu e ca oamenii trebuie sa-si stabileasca o legatura personala cu Dumnezeu. Sunt bun prieten cu Tom Cruise si consider ca nenumarate din ideile vehiculate de Scientologie sunt de-a dreptul extraordinare, revolutionare si... non-religioase."
Budismul
Madonna
Orlando Bloom este invatacelul scolii japoneze de Budism Soka Gakkai. Potrivit publicatiei "The Insider", in anul 2004 indragitul actor s-a alaturat altor 60 de adepti la sediul central al respec�tivei scoli - din Berkshire, Anglia -, pentru a jura ca se va dedica pentru tot restul vietii acestui cult, dimpreuna cu tot ce reprezinta el. "Trecerea la budism m-a ajutat sa analizez si sa inteleg mai bine cele ce mi se intampla in viata de zi cu zi si sa transform respectiva informatie intr-un fel de <<combustibil>>, care sa ma ajute s-mi creez o viata mult mai buna", a marturisit acesta pentru a-si motiva alegerea facuta.
Martorii lui Iehova
Tenismenele Venus si Serena Williams sunt devotate sectei Martorii lui Iehova inca din copilarie. "Mergem la intrunirile religioase de trei ori pe saptamana. Primim multa sustinere din partea membrilor. Acolo invatam, si tot invatam, si continuam sa invatam pana cand vom intelege tot mai bine lucrurile. Nu pot merge din casa in casa sa imi fac cunoscuta religia oamenilor - cum se obisnuieste la noi - pentru ca sunt mai tot timpul pe drumuri. Nu stiu daca o pot face, dar iau in considerare si aceasta varianta", declara Venus Williams presei.
Tom Cruise
Religia catolica
Inca religia predominanta in Statele Unite, catolicismul are adeptii lui printre celebritati. Cel mai infocat practicant al acestui cult este Mel Gibson: "Nu exista salvare pentru cei din afara bisericii. Cred asta din toata inima". Actorul si-a exprimat profundul angajament pentru religia de care apartine si prin controversatul sau film din 2004, "Patimile lui Hristos". Au existat voci care au spus ca aceasta pelicula ar avea accente antisemite - lucru negat cu vehementa de catre Gibson. Supermodelul Adriana Lima este, de asemenea, o catolica practicanta. Datorita apartenentei sale religioase, frumoasa brazilianca a tinut sa-si exprime public parerea legata de intretinerea relatiilor sexuale pre-maritale, in cadrul unui intervi din anul 2006: "Sexul ar trebui sa se intample numai dupa casatorie. Barbatii trebuie sa accepte ca asta e alegerea mea. Daca nu respecta asta, inseamna ca nu ma vor cu adevarat". Adriana si-a unit destinul de cel al baschetbalistului Marko Jaric, in cadrul unei superbe ceremonii, la data de 14 februarie a acestui an.
Orlando Bloom
Adriana Lima si sotul
Ana MUNTEANU 
A r h i v a
  Generalul Franco avea un singur testicul    1 comentariu
  Rival redutabil pentru Google    
  Romania locul 19    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sedinta secreta a Guvernului mondial (6921 afisari)
 Austria scapa a doua scrisoare despre Basescu (6520 afisari)
 Scenariul B: Romania contraataca! (4169 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2274 afisari)
 Comunicatul Ambasadei (1692 afisari)
 Tito i-a lasat vaduvei 2 miliarde de dolari in conturile elvetiene. Asteptam banii lui Ceausescu! (2798 afisari)
 S-a razbunat pe amantul nevestei sale, incercand sa-i violeze sotia! (VIDEO) (2518 afisari)
 Mostenitoarea imperiului BMW cade a doua oara victima santajului sexual (2411 afisari)
 Incredibil: A cazut de la aproape 1.900 de metri si a supravietuit (FOTO/VIDEO) (1829 afisari)
 Au incalcat legea americana ce interzice sexul cu porcii spinosi si s-au ales cu inflamatii la organele genitale! (1581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01005 sec.