Ziua Logo
  Nr. 4535 de vineri, 15 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Paella alla valenciana
Reteta propusa de ebucataria.ro este una speciala, cu putine aparitii in obiceiurile culinare ale roma�nilor. Este un preparat usor, placut si spectaculos prin amestecul de ingrediente, o alternativa perfecta pentru serile calduroase de vara.
Paella este un preparat culinar originar din regiunea Valencia, Spania. Etimologic, paella este un cuvant catalan derivat din cuvantul latin "patella", care in romaneste inseamna tigaie. Majoritatea ibericilor considera paella ca fiind mancarea lor traditionala, port-stindardul bucatariei spaniole. Pentru a pregati Paella pentru 4 persoane, aveti nevoie de: 200 gr de morcov taiat cuburi, 200 gr mazare, 200 gr gogosar taiat cuburi, 200 gr fasole verde (care se fierbe inainte cu sare), 8 bucati gamberoni (creveti mari), 200 gr calamar, 200 gr sepie, 200 gr caracatita mica, 2 gr sofran, 400 gr orez, 500 gr midii (scoici negre), 200 gr vongole (scoici albe), 1 pahar de vin alb, 1 ceapa medie, 1 cub knorr legume, ulei extravirgin de masline, sos de rosii, ardei iute macinat (pepe�roncini), patrunjel verde.
Morcovii taiati cubulete se pun in apa clocotita. Dupa 5 minute, se adauga mazarea. Dupa alte trei minute, se adauga gogosarii taiati cubulete. Dupa inca trei minute, se adauga fasolea fiarta in prealabil. Orezul se da in clocot in doi litri de apa, cu un cub knorr de legume si cu cele 2 gr. de sofran, timp de 12 minute. Apoi se strecoara, dar pastram si apa. Ceapa se taie pestisori si se caleste in putin ulei de masline. Cand devine aurie, se adauga calamarul taiat rondele, caracatita taiata in patru si sepia taiata tot rondele. Dupa patru minute, timp in care se amesteca, se adauga un pahar de vin alb. Apoi se adauga sosul de rosii, sare si putin ardei iute macinat (peperoncini), dupa care se adauga gamberoni si se mai lasa pe foc inca trei minute. In alta tigaie mare se pune orezul deja fiert, impreuna cu legumele pregatite inainte. Se amesteca incet, adaugand treptat apa folosita la oparirea orezului, timp de patru minute. Se adauga apoi fructele de mare, dupa care se adauga midiile si vongolele. Dupa 2 minute se adauga putin patrunjel, apoi se monteaza in farfurie. (C.I.)
 Afisari: 478  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Tendoane de vita & Cous-Cous   de Olga Khan
... Ba-i o farfurie porno de bun gust ...   de cotrofelnitza
A r h i v a
  Solo Quinta DOC Recas    
  Aur si argint pentru vinul romanesc    
  Aniversare Riedel la Vinexpert    
 Top afisari / comentarii 
 Armata refuza Piranha (3161 afisari)
 Pisica doamnei Macovei (2560 afisari)
 Vinerea neagra pentru militari (2464 afisari)
 Pornografie preistorica (1854 afisari)
 Romania peste asteptari (1570 afisari)
 Trei fete goale alergand prin Paris... si gata videoclipul! (VEZI VIDEO) (8275 afisari)
 Imagini incredibile ale unei nave cosmice in apropierea Soarelui! (FOTO) (3006 afisari)
 Din banii ministerului: Luptãtorii Acvila decontau prezervativele, tatuajele ºi epilatul. Purtau lenjerie roz ºi se antrenau la þinte din desene animate (1703 afisari)
 Soc in cetatea filmului: Barbra Streisand a fost abuzata sexual de regizorul Ray Stark (1579 afisari)
 Cercuri negre misterioase in gheata lacului Baikal (FOTO) (1380 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.