Ziua Logo
  Nr. 4533 de miercuri, 13 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Presedintele-jucator e defensiv
-- Traian Basescu a anulat intalnirea de ieri seara cu "spuma" fotbalului mondial, deoarece Sepp Blatter a anuntat ca nu mai poate ajunge la Bucuresti. Se pare, insa, ca sunt si alte motive pentru care seful statului a actionat reticent.
Anul acesta, Basescu n-a mai vrut sa-l vada pe Platini
Programul manifestarilor prilejuite de centenarul FRF a suferit aseara o modificare importanta: presedintele Basescu a anulat intalnirea pe care o programase la Cotroceni cu invitatii federatiei. Motivul oficial il constituie absenta presedintelui FIFA, Sepp Blatter, de la festivitatile din Bucuresti. Numarul unu din fotbalul mondial a anuntat ieri la pranz ca nu mai poate onora invitatia FRF, deoarece s-a imbolnavit. Intr-o scrisoare transmisa FRF, Blatter acuza o sinuzita care il impiedica sa mearga cu avionul si informeaza ca FIFA va onora invitatia FRF prin secretarul general Jerome Valcke. Traian Basescu se mai intalnise cu Michel Platini anul trecut, chiar Mircea Sandu precizand luni ca meeting-ul de ieri viza, in primul rand, o intalnire a sefului statului roman cu Sepp Blatter. Surse din anturajul acestuia sustin ca Basescu a profitat de acest forfait neasteptat si a evitat intalnirea cu Sandu si Dragomir, conducatorii unui fotbal cu multe meciuri la DNA. In plus, prezenta lor la Cotroceni ar putea fi speculata ca un gest de bunavointa din partea lui Basescu, foarte util intr-o perioada in care oastea lui Morar a intrat cu bocancii in combinatiile murdare din fotbal. Seful statului ar fi avut totusi ocazia de a ciocni un pahar cu Sandu si cu Platini, deoarece fusese invitat aseara la dineul de la Palatul Parlamentului prilejuit de sarbatorirea centenarului FRF. Sepp Blater nu este singurul absent de marca de la acest eveniment, dupa ce si Franz Beckenbauer, vicepresedinte FIFA, a spus "Nein" invitatiei sosite de la Bucuresti. Bayern are multe probleme in acest final de sezon si conducatorul clubului bavarez a preferat sa ramana aproape de echipa. Chiar si asa, evenimentul de aseara se anunta unul fastuos, cu peste 600 de invitati, iar astazi are loc ultima actiune legata de centenar, sedinta Comitetului Executiv al UEFA, for din care face parte si Mircea Sandu, programata la Bucuresti, in care era asteptata o decizie istorica: obligarea arbitrilor de pe intreg continentul sa intrerupa pentru 10 minute un meci in timpul caruia din tribune se aud scandari rasiste.
Ovidiu DRAGAN 
A r h i v a
  A-ntarcat balaia!    1 comentariu
  Penescu si Valcea raman in arest    
  Pinalty, marca inregistrata    
  Stiri pe scurt    
  Izgoniti din MTS    3 comentarii
  Zgura lui Tiriac    
 Top afisari / comentarii 
 Papa suparat de un seic (2576 afisari)
 Guvernul pregateste salvarea pensiilor nesimtite (2494 afisari)
 UE: cealalta amenintare (1928 afisari)
 Voronin e sigur ca va gasi un tradator (1637 afisari)
 Milioane pentru Felix (1598 afisari)
 Eminem, destainuire-soc: "Am urinat pe Mariah Carey" (4793 afisari)
 VEZI AICI noile uniforme ale Poliției Naționale și Locale - VIDEO (2304 afisari)
 Dupa fuga lui Ceausescu, URSS credea ca Romania s-a reintors in sfera ei de influenta. Iliescu se jura ca nu (2218 afisari)
 Mickey Rourke, mai libidinos ca niciodata! (FOTO) (2009 afisari)
 Irinel Columbeanu, suparat ca Monica il trimite la femei! (1824 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.