Ziua Logo
  Nr. 4533 de miercuri, 13 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Instrumente de tortura scoase la vanzare
-- O casa de licitatii din New York a anuntat scoaterea la vanzare a unei colectii de instrumente a caror vechime a fost estimata la mai multe secole, relateaza telegraph.co.uk.
Un cleste pentru smuls limba, un scaun cu tepuse si o manusa din fier, menita sa arda pielea mainii introduse in ea, se numara printre cele 252 de obiecte, dupa cum a precizat Arlan Ettinger, presedintele casei de licitatii Guernsey. "Aceste instrumente au fost special create pentru a provoca chinuri groaznice. Exista cate un instrument pentru fiecare parte a corpului. Este inspaimanator, dar deosebit de fascinant in acelasi timp", a explicat Ettinger. Potrivit acestuia, respectiva colectie ar valoare intre trei si patru milioane de dolari. El mai spune ca piesele, datand din secolul al XVII-lea sau chiar mai devreme, au fost aduse de proprietari (care au dorit sa-si pastreze anonimatul) impreuna cu cateva carti deosebit de rare ilustrate cu "scene ingrozitoare de tortura". Macabra colectie, explica Ettinger, era deosebit de celebra in secolul al XIX-lea, cand era mutata din�tr-un oras intr-altul al Europei pentru a putea fi admirata de curiosi. In 1893 a fost expusa pentru prima data si la New York. A disparut apoi la inceputul secolului XX si a aparut abia dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial cand un norvegian, persecutat de nazisti pentru ca a adapostit evrei, a achizitio�nat-o si a adus-o cu sine cand a emigrat in Statele Unite, a mai povestit presedintele casei de licitatii. (C.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Timpenii !   de CALUGARU
A r h i v a
  Fantomele din Old Cuchillo    
  Moarte stupida pentru femeia de 130 de ani    2 comentarii
  Maggie Simpson vorbeste    
 Top afisari / comentarii 
 Papa suparat de un seic (2576 afisari)
 Guvernul pregateste salvarea pensiilor nesimtite (2494 afisari)
 UE: cealalta amenintare (1928 afisari)
 Voronin e sigur ca va gasi un tradator (1637 afisari)
 Milioane pentru Felix (1598 afisari)
 Eminem, destainuire-soc: "Am urinat pe Mariah Carey" (4793 afisari)
 VEZI AICI noile uniforme ale Poliþiei Naþionale ºi Locale - VIDEO (2304 afisari)
 Dupa fuga lui Ceausescu, URSS credea ca Romania s-a reintors in sfera ei de influenta. Iliescu se jura ca nu (2218 afisari)
 Mickey Rourke, mai libidinos ca niciodata! (FOTO) (2009 afisari)
 Irinel Columbeanu, suparat ca Monica il trimite la femei! (1824 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.