Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Un sfert cu declaratii
Cu opt zile inainte de termenul-limita de 15 mai, mai putin de un sfert dintre bucurestenii, care au obligatia depunerii declaratiilor de venit, au inregistrat la Administratiile Finantelor Publice aceste declaratii, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). "Pentru anul 2008, la nivelul municipiului Bucuresti, sunt asteptati sa depuna declaratii de venit un numar de 109.000 de persoane fizice", potrivit unui comunicat. (F.B.)
Forfetarul la verificat
Premierul Emil Boc a declarat, recent, ca va verifica impreuna cu Ministerul Finantelor impactul impozitului minim asupra firmelor, apreciind insa ca noua taxa, introdusa pentru combaterea evaziunii fiscale, nu a fost suficient de bine inteleasa si explicata. Referitor la posibilitatea eliminarii din toamna a impozitului minim, evocata de ministrul pentru IMM, seful Guvernului a aratat ca nicio lege nu este eterna in Romania si ca politicile fiscale pot fi ajustate "din timp in timp". (F.B.)
Plan pentru Opel
Guvernul Germaniei are un plan de rezerva pentru a proteja activele constructorului auto Opel in cazul in care compania-mama, General Motors (GM), va fi fortata sa intre in faliment in luna iunie, a declarat ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, citat de publicatia Der Spiegel. Acesta a cerut, in plus, investitorilor interesati de cumpararea activelor europene ale GM sa se grabeasca in a-si anunta intentiile, avand in vedere situatia dificila in care se afla compania, potrivit Reuters. (F.B.)
Pierdem bani UE
Romania risca sa piarda fonduri europene de pre-aderare in suma totala de 41,9 milioane lei (peste 10 milioane euro), acordate prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, din cauza licitatiilor intarziate, a lipsei de bani pentru cofinantarea proiectelor si a calitatii slabe a lucrarilor incepute, potrivit Mediafax. Premierul Emil Boc a solicitat prefectilor sa prezinte, pana la 20 mai, un raport privind stadiul de organizare a licitatiilor pentru lucrari finantate de UE cu contracte semnate, in valoare de peste 750 milioane euro, incluse in programul Operational Regional de dezvoltare a infrastructurii locale. (I.S.)
A r h i v a
  Credite mai ieftine din toamna    1 comentariu
  Bruxellesul ne pune conditii    
  Somaj tehnic la ArcelorMittal    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al nouălea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, rulează luni seară la Muzeul Țaranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de luptă rusesc, construit după căderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.