Ziua Logo
  Nr. 4524 de joi, 30 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Huzu si Lazarescu la CCA din vara
Aron Huzu (foto) si Dan Lazarescu vor prelua din 15 iunie sefia CCA, unde vor avea, deocamdata la nivel declarativ, autonomie totala in alcatuirea conducerii arbitrajului romanesc. Pana atunci, conduce Ioan Igna.
Incercarea Comitetului Executiv de a face ordine in arbitrajul romanesc, zguduit serios dupa recentele arestari, s-a transat partial ieri. Prima masura este una de moment, cu sefia CCA acordata lui Ioan Igna, cel care va avea misiunea de a duce acest sezon la bun sfarsit, avand mana libera sa-si aleaga ce colaboratori doreste. Totusi, "raza" de actiune a fostului mare arbitru se va reduce la meciurile fara importanta din Liga, I, intrucat derby-urile care vor stabili echipele calificate in cupele europene vor fi conduse de arbitri straini. "In cadrul Comitetului Executiv a avut loc o dezbatere legata de ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Comitetul Executiv a aprobat ca actuala Comisie sa-si desfasoare activitatea sub comanda lui Ioan Igna pana la sfarsitul acestui sezon, inclusiv dupa barajele de promovare. Huzu si Lazarescu au la dispozitie 45 de zile ca sa mute sediul si sa contacteze alti fosti arbitri pentru alcatuirea noii comisii. Aceasta noua comisie va intra in rol dupa 15 iunie, cand actuala comisie isi va incheia mandatul", a spus Mircea Sandu. El a dat detalii legate de modul in care s-a ales noua conducere. "Dupa cum stiti, s-a facut si un sondaj privind optiunea cluburilor din cele trei ligi. Astfel, au fost 66 de votanti, iar 63 au votat diverse nume. Pentru functia de presedinte, Craciunescu a primit 13 voturi, Aron Huzu 22, Vasile Avram 10, Lazarescu 4 si Cornel Sorescu 13. Unul s-a abtinut. Avand in vedere ca am stabilit ca cei din viitoarea conducere sa nu aiba rude de gradul I in corpul de observatori si in randul arbitrilor, am luat in discutie trei nume, dupa ce si domnul Craciunescu a afirmat ca nu poate colabora cu actuala conducere a Federatiei. Astfel, pentru functia de presedinte, domnul Aron Huzu a primit opt voturi pentru, doua impotriva si o abtinere. Iar Lazarescu, pentru functia de prim-vicepresedinte al CCA, una care deocamdata nu exista in actuala organiļæ½grama, a primit opt voturi pentru si o abtinere", a mai spus Sandu. (B.G.)
Arbitri straini la derby-uri
Comitetul Executiv a aprobat ieri, la cererea lui Dumitru Dragomir si a celor doi reprezentanti ai Ligii I din acest for, ca 14 meciuri din acest final de campionat sa fie conduse de brigazi din strainatate. Acestea sunt Dinamo-CFR Cluj, CFR - Timisoara, Steaua - Dinamo, Unirea - CFR, Steaua - Rapid, Dinamo - Timisoara, Rapid - Craiova, Timisoara - Steaua, Unirea - Dinamo, Vaslui - Rapid, Steaua - Craiova, Timisoara - Urziceni, Craiova - Vaslui si Urziceni - Timisoara. (B.G.)
 Afisari: 185  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Revansa Banatului    3 comentarii
  Alergare si muzica in Herastrau    
  Goian dorit de Aston Villa    
  LIGA I - ETAPA A 28-A    
  Stiri pe scurt    
  Razvan 100%    
  Bogaciu incatusat    
 Top afisari / comentarii 
 EBA fara casa (3517 afisari)
 Raportul pe Justitie va fi necrutator (2874 afisari)
 Salariile bugetarilor cu bani de imprumut (2512 afisari)
 Parlamentul European pune la zid Chisinaul (2408 afisari)
 Bratarile meserie de aur (2379 afisari)
 "Mama, ma vor executa. Te rog, salveaza-ma!". Tanara din Iran, condamnata la moarte pentru o crima pe care nu a comis-o, a fost spanzurata - VIDEO (4254 afisari)
 Sase elevi sunt cercetaži dupć ce au postat pe Internet un film porno cu doi dintre colegi - VIDEO (3577 afisari)
 O bucuresteanca s-a dus in pielea goala la cumparaturi - VIDEO (3231 afisari)
 Si-a "corectat" sotia nimfomana pentru ca traditia romaneasca spune "sa-ti aperi onoarea" (2812 afisari)
 Un craniu de extraterestru, descoperit pe Marte (2529 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00940 sec.