Ziua Logo
  Nr. 4524 de joi, 30 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Razvan 100%
-- Comitetul Executiv al FRF a aprobat ieri, in unanimitate, numirea tehnicianului de la FC Brasov in functia de selectioner al nationalei de fotbal
Capii fotbalului romanesc nu au oferit ieri nicio surpriza la sedinta in care s-a luat in discutie propunerea lui Ionut Lupescu de a-l instala pe Razvan Lucescu drept selectioner. Mai mult, tanarul antrenor a primit voturile tuturor celor 13 membri ai Comitetului Executiv, iar astazi va fi prezentat oficial, intr-o conferinta de presa. In ciuda acestei unanimitati, Mircea Sandu a lasat sa-i "scape" faptul ca el nu a apreciat felul in care Lupescu a ales candidatii.
"Eu as fi vrut sa vad proiectele tuturor celor care se aflau pe lista (n.r. in afara lui Razvan, in vederile lui Lupescu s-au mai aflat Gica Hagi, Dan Petrescu si Mircea Lucescu), dar Ionut a apreciat ca e mai bine sa vorbeasca individual", a aruncat ieri Mircea Sandu. Seful FRF a refuzat sa dea alte detalii, spunand doar ca Razvan Lucescu va avea un contract pana la finalul campaniei de calificare la Euro 2012, dar i-a cerut lui Ionut Lupescu ca, in conferinta de presa de prezentare de astazi, sa dea cat mai multe detalii, intr-o "transparenta totala". Razvan Lucescu va fi lasat sa duca la final sezonul competitional, urmand ca, pentru cateva zile, la inceputul lunii iunie, sa aiba dubla calitate. Astfel, pe 30 mai va conduce pe FC Brasov in meciul din deplasare cu Dinamo, pe 6 iunie va debuta pe banca nationalei cu un meci oficial in Lituania, in campania de la calificare la CM 2010, apoi pe 10 iunie este programata ultima etapa, cu un meci al "stegarilor" pe teren propriu cu FC Timisoara. Comitetul Executiv i-a aprobat si stafful lui Razvan Lucescu, acesta urmand sa fie compus din Stefan Iovan si Dan Apolzan - antrenori secunzi, cei doi avand acest rol si sub comanda lui Victor Piturca, si Bogdan Stelea - antrenor cu portarii, in locul lui Gabriel Boldici. Noul selectioner va avea un salariu anual de 250.000 de euro, jumatate din cat incasa Piturca, dar un bonus consistent, 500.000 de euro, in cazul atingerii obiectivului clar, calificarea la Euro 2012.
Responsabilitate uriasa
Proaspat numit, Razvan Lucescu a preferat sa vorbeasca putin ieri, asteptand conferinta de azi. "Eram obisnuit cu ideea ca voi fi numit, dar daca nu se intampla, mergeam inainte fericit. Este o mare onoare, dar si o uriasa responsabilitate. In mintea mea este acum un amestec de mandrie, responsabilitate, ganduri multe. Sunt foarte implicat la Brasov, de acum imi zboara gandul si la nationala. Sunt placut surprins ca Piturca m-a propus, dar eu ami avut cu el o relatie bazata pe respect. Nu am negociat prea mult salariul, nationala nu se refuza", a spus Razvan Lucescu, trans�mitandu-le fanilor ca el si jucatorii vor face tot ce le sta in putinta sa readuca bucuria. Dupa ce s-a declarat extrem de circumspect fata de subiectul Lucescu jr. la nationala, precizand enigmatic ca tehnicianul are contract cu FC Brasov pana in 2010 si fara clauza de reziliere, Ioan Neculaie, patronul "stegarilor" a fost ieri mult mai clar si mai raspicat.
"Razvan Lucescu a ajuns acolo unde merita sa fie. Este, dupa parerea mea, cel mai valoros antrenor si cred ca il va intrece pe tatal sau. Sunt fericit ca am avut sansa de a colabora cu el si ca de aici, de la Brasov, pleaca direct la nationala. Este o mandrie pentru toti brasovenii ca el s-a aflat la carma formatiei noastre. Este un baiat extrem de muncitor si serios si sunt convins ca va face treaba buna la nationala. Nu se pune problema sa nu il lasam sa plece. Ar fi chiar culmea. Dar, oricum, va ramane la echipa pana la vara si sunt sigur ca isi va face treaba la fel de bine ca si pana acum", a spus Ioan Neculaie.
Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 262  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Revansa Banatului    3 comentarii
  Alergare si muzica in Herastrau    
  Goian dorit de Aston Villa    
  LIGA I - ETAPA A 28-A    
  Stiri pe scurt    
  Huzu si Lazarescu la CCA din vara    
  Bogaciu incatusat    
 Top afisari / comentarii 
 EBA fara casa (3517 afisari)
 Raportul pe Justitie va fi necrutator (2874 afisari)
 Salariile bugetarilor cu bani de imprumut (2512 afisari)
 Parlamentul European pune la zid Chisinaul (2408 afisari)
 Bratarile meserie de aur (2379 afisari)
 "Mama, ma vor executa. Te rog, salveaza-ma!". Tanara din Iran, condamnata la moarte pentru o crima pe care nu a comis-o, a fost spanzurata - VIDEO (4254 afisari)
 Sase elevi sunt cercetaþi dupã ce au postat pe Internet un film porno cu doi dintre colegi - VIDEO (3577 afisari)
 O bucuresteanca s-a dus in pielea goala la cumparaturi - VIDEO (3231 afisari)
 Si-a "corectat" sotia nimfomana pentru ca traditia romaneasca spune "sa-ti aperi onoarea" (2812 afisari)
 Un craniu de extraterestru, descoperit pe Marte (2529 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01163 sec.