Ziua Logo
  Nr. 4520 de sambata, 25 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Foaia de TEMPERATURA
-- "Prostanacul" Geoana si "muzicologul" Basescu
Primii doi oameni in stat dupa concertul lui Goran Bregovic. Mircea Geoana, diplomat de cariera, fost ambasador, fost ministru de externe, candidat la Presedintia tarii, deborda de entuziasm. A spus ceva de genul "cel mai mare artist balcanic din ultimii...". N-am putut retine perioada. Era fericit. In noaptea sfanta a Invierii Domnului. Pe malul Marii Negre. In consens cu peste zece mii de alegatori. Era coplesit de emotia pe care oamenii o traiesc doar in fata marii arte. Si-o arata cu toata materialitatea de resort. In zambet. In ochii luminati de bucurie. In gestica tanarului rapit de frumosul artistic, interpretare ad-hoc. Cabotin suta la suta.
Traian BAsescu, fost reprezen�tant la Anvers, fost ministru, fost deputat, fost presedinte de partid, viitor fost presedinte, hahaia nonconformist. Si polemic. Si popular. A zis ceva de genul " da' tot Zamfir al nostru e mai mare." (Gheorghe Zamfir concertase si el). Deborda de virilitate. Tot pe malul Marii Negre. In noapte Invierii Domnului. In consens cu patriotii romani de pretutindeni. Era ravasit de placerea de a nu fi de acord cu rivalul sau politic. Si-o arata cu dezinvoltura specifica bravilor lupi de mare. Dupa el, Zamfir la nai, Goran la tromboane sunt entitati comparabile in lumea muzicii.
Peste zece mii de concetateni de-ai nostri dadusera navala sa primeasca miluirea geniului muzical. In noaptea sfanta a Invierii Domnului. Pe malul Marii Negre. Nerabdatori sa impartaseasca "bucuria de a trai", in consens cu sloganul de marketing. "Kalasnikovul" lui Goran bantuia inca in urechile multura dintr-un concert mirific reluat in timp pe toate canalele de televiziune ale lumii.
Omul Goran nu s-a dezmintit. Simpatic, nabadaios, vibrand de placerea de a fi, de a canta, de a vorbi cu publicul. Om-spectacol. Nu mai mult. Cu muzica adusa de o echipa de zgomote, de balci. Nesincronizari, falseturi, improvizari neinspirate. Kitch. Bregovic se autopastiseaza, ingroasa in exces ceea ce crede el ca a placut odata, nu mai e in primul rand artist. E negustor. Un negustor de balci. De imagini care au fost si nu mai sunt. Fermecator. Frumusel. Nostim. Cel mai mare artist balcanic, comparabil cu artistul unic Gheorghe Zamfir, dupa parerile primilor doi oameni in stat. Rusinos.
Nicolae Cristache 
A r h i v a
  Justitia sensibila la Gigi    
  Roman eliberat de pirati nigerieni    1 comentariu
  CEDO pichetat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum l-a omorat Ceausescu pe Walter Roman (6005 afisari)
 Blitz Boc (2287 afisari)
 Romania bate obrazul UE pentru Chisinau (1434 afisari)
 Poate ca ni le taie! (1397 afisari)
 Piata imobiliara in cadere libera (974 afisari)
 ULTIMA ORA: Cutremur in Vrancea cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter (2919 afisari)
 Pozele sexy care au pus-o la dieta pe Kelly Brook, cea mai frumoasa englezoaica! (2489 afisari)
 Seful clanului Preda, tinut de politisti si batut in Plaza Mall - IMAGINI SOCANTE (2234 afisari)
 Un vas italian de croaziera care a fost atacat de pirati a scapat deschizand focul (1955 afisari)
 Familia regala a Emiratelor Arabe Unite, implicata intr-un scandal de tortura - IMAGINI SOCANTE (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01137 sec.