Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardia�ce, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxi�danti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite si citat de Mediafax. "Este cunoscut faptul ca o dieta sana�toasa poate preveni bolile cro�nice. Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echili�brate - bogata in fructe si legume -, reduc riscul dezvoltarii cance�rului la san", a spus Elaine Hard�man, de la Scoala de medicina a Universitatii Marshall, coordona�toarea studiului. Cercetarile ante�rioare au aratat ca nucile consu�mate la sfarsitul mesei reduc efectele negative ale manca�rurilor grase asupra arterelor. "Desi nucile sunt bogate in acizi grasi si calorii, acesti acizi sunt nesa�turati, deci <<buni>>. Este nevoie ca acest subiect sa fie aprofun�dat, pentru a se identi�fica acei compusi bioactivi carora le putem atribui anumite efecte benefice asupra sana�tatii", a spus Anna Denny, nutritionist la British Nutrition Foundation.