Ziua Logo
  Nr. 4519 de vineri, 24 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Gala de studio TV
-- Editia de anul acesta a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) va avea loc, in premiera, intr-un studio al Televiziunii Romane.
Datorita crizei, care a afectat si bugetul institutiilor culturale, Gala Premiilor (UNITER) va fi difuzata, in direct, din platourile TVR 1, luni, de la orele 21.10. Astfel, numarul de locuri disponibile va fi de 180, suficiente doar pentru membrii juriului si nominalizati, dar nu si pentru invitatii speciali. In anii precedenti, gazda evenimentului a fost Teatrul National din Bucuresti, care are o capacitate de peste 1000 de locuri. Ion Caramitru, presedinte UNITER, a declarat ca desi gala va avea loc intr-un studio de televiziune nu va afecta cu nimic calitatea evenimentului. "Din cauza micsorarii bugetului, organizatorii Galei Premiilor UNITER au fost nevoiti sa renunte la invitatii din strainatate, neavand fonduri pentru a asigura transportul acestora." Un alt inconvenient este faptul ca timpul de derulare al evenimentului va fi micsorat de la cinci, la doua ore si 45 de minute, cu o pauza de zece minute. Aura Corbeanu, vicepre�sedinte executiv al UNITER, a declarat ca aceste decizii au fost luate pentru a reduce costurile, bugetul de anul acesta (aproximativ 320.000 de lei) fiind injumatatit. Valoarea totala a fondurilor pentru trofee este de 107.000 de lei, in medie 5000 de lei pentru fiecare premiu. Juriul este format din Stefan Caragiu (scenograf), Ion Cocora (critic de teatru), Mircea Rusu (actor), Cornel Todea (regizor) si Ileana Lucaciu (critic de teatru).
Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor si a membrilor Senatului UNITER, s-a decis ca, la editia din acest an, actrita Olga Tudorache sa primeasca Premiul de Excelenta, iar alte cinci premii pentru intreaga activitate sa le revina: actritei Margareta Pogonat (foto), actorului Mitica Popescu, scenografului Dan Nemteanu, regizorului Gelu Colceag si criticului de teatru Alice Georgescu. Premiul special pentru muzica de teatru i-a fost atribuit lui Vlaicu Golcea, iar premiul special pentru coregrafie in arta spectacolului, lui Pastorel Ionescu. (C.S.P.)
A r h i v a
  Ofensiva impotriva starurilor de carton    
  Proiectele lui Mincu    
  Capodopera    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mitrea incalca Omerta (3717 afisari)
 Salarizarea unica incaiera bugetarii (3516 afisari)
 Dublu bumerang (2225 afisari)
 Voronin umileste Parlamentul European (1545 afisari)
 Nasul celulei din Kiseleff 10 (1498 afisari)
 Stefan Andrei: Walter Roman nu a fost omorat de Ceausescu! (3027 afisari)
 Eva Mendes complet goala si extrem de sexy (FOTO) (2465 afisari)
 Un tanar a incercat sa o violeze pe doctorita care l-a bandajat la cap (2250 afisari)
 Savantul american Dennis Meadows: ''Urmatorii 20 de ani vor fi marcati de transformari intense, criza actuala este doar inceputul" (1831 afisari)
 Vecinii lui Elizabeth Hurley o vad adesea pe actrita goala pe balcon (FOTO) (1493 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.