Daca v-a mai ramas carne de miel neconsumata de la Pasti, puteti incerca urma�toa�rea reteta propusa de Mara Constantin, pe portalul gastronomic www.bucataria-romaneasca.ro. Un preparat destul de usor de realizat, consistent si care poate fi vedeta unei mese in familie sau cu prietenii.
Pentru realizarea acestui fel de mancare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 kg carne de miel cu os, cinci legaturi de ceapa verde, cinci legaturi de usturoi verde, o legatura de patrunjel, patru-cinci rosii proaspete, 100 ml ulei, piper si sare. Se taie carnea de miel in bucati potrivite si se spala apoi in multa apa rece. Separat, intr-o cratita se incinge uleiul si se pun bucatile de carne la rumenit. Cand carnea capata o culoare aurie, se adauga o cescuta de apa fierbinte, dupa care se acopera cratita cu un capac si se lasa la inabusit. Intre timp, se curata si spala ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Peste carnea de miel rumenita se adauga ceapa si usturoiul, pe care le lasam sa se inabuse. Se amesteca bine, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Apoi, se adauga rosiile date prin razatoare si o cescuta de apa fierbinte. Se drege cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 30 de minute. Cand este gata, se arunca deasupra o mana de patrunjel, taiat marunt. Se consuma cald, cu mamaliguta.
Merlot 2006 - Rotenberg
Merlot Rotenberg (12,9% vol. alc., sec) unul dintre acele vinuri "capabile sa faca victime". Impunator, febril, viu. Un Merlot cu arome foarte intense si foarte frumoase de visine salbatice, cirese negre si brusture. Gustul sau este rotund, catifelat si are o evolutie aproape hipnotica: de la tonurile mai sobre de lemn de baric, ciocolata si brusture, pana la notele ludic-racoritoare de visine si caramel. Final usor astringent si corpolent, fara a fi greu.