Ziua Logo
  Nr. 4518 de joi, 23 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Egalitate scolara
Profesorii care au obtinut cel putin media 7 la examenul de titularizare si au optat pentru mediul rural se vor putea transfera in mediul urban, acelasi lucru fiind posibil si pentru cadrele didactice din mediul urban care au obtinut media 7 si doresc sa se transfere in mediul rural. Guvernul a adoptat in sedinta de ieri o ordonanta de urgenta prin care face posibil acest transfer. Pana acum, media era 5 pentru mediul rural si 7 pentru mediul urban. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a aratat ca, odata cu anul scolar viitor, si examenele de titularizare vor trebui descentralizate si organizate la nivelul fiecarei scoli. (C.S.)
Finantare de la stat
Taxele de participare a asociatiilor agricole la organizatii profesionale europene ar putea fi platite incepand cu acest an in proportie de 50% de la bugetul de stat, in timp ce cotizatia anuala perceputa asociatiilor afiliate la cooperative UE va fi platita integral, la fel ca si in 2008, informeaza Mediafax. In 2009, valoarea totala a sprijinului financiar care va fi acordat asociatiilor agricole din Romania pentru cotizatia anuala si pentru taxele de participare la organizatiile europene se ridica la 832.500 lei. Cotizatia perceputa anul trecut asociatiilor agricole s-a ridicat la 600.000 lei si a fost platita integral de la bugetul de stat. (L.M.)
Decizie in teritoriu
Ordonanta de urgenta care modifica procedurile de conducere a serviciilor deconcentrate, permitand desemnarea unor directori cu contract de management pe perioada limitata, a primit ieri avizul Guvernului. "Pana pe data de 4 mai Guvernul va avea pregatite toate actele astfel incat descentralizarea sa fie operationala", a precizat ieri premierul Emil Boc. El a spus ca sefii serviciilor deconcentrate ale ministerelor vor fi numiti pe baza unui contract de management si indicatori de performanta. Contractul de management va fi pe o perioada de patru ani si va fi asimilat contractului individual de munca. (C.S.)
A r h i v a
  Turismul intern castiga teren    3 comentarii
  Falsuri ordinare cu diplome de licenta    2 comentarii
  Fara donatori    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu s-ar duce in Iad (2402 afisari)
 Princeps captivus (2238 afisari)
 Mazare cenzureaza ZIUA de Constanta (1759 afisari)
 UE speriata de maciuca lui Voronin (1347 afisari)
 Teoria salariului (1178 afisari)
 Concurenta Miss Univers doar "piele si os" (2056 afisari)
 Sexy Petra Nemcova topeste, la propriu, gheata cu trupul sau gol! (FOTO) (1980 afisari)
 Masonii din Romania vor sa discute cu Basescu si cu Boc despre interesele nationale ale tarii (1755 afisari)
 Scenarii: PDL va elimina PSD de la guvernare. Ba nu, PSD va alunga PDL! (1631 afisari)
 Cheryl Cole, cea mai sexy femeie din lume! (FOTO) (1494 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01640 sec.