Ziua Logo
  Nr. 4518 de joi, 23 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Administrator pana in iulie
Procesul de selectie al administratorului Fondului Proprietatea (FP) va trebui finalizat pana la inceputul lunii iulie, cand expira ofertele celor opt participanti, a declarat ieri presedintele - director general al Fondului, Dana Lulache. Aceasta a precizat ca listarea este putin probabila, iar singura modalitate ar fi inregistrarea Fondului la Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) ca fond autoadministrat, ceea ce ar presupune costuri mari de extindere a capacitatii administrative in concordanta cu legislatia pietei de capital, nejustificate in conditiile selectarii unui administrator privat. (G.B.)
Restante in crestere
Restantele mai mari de 30 de zile la creditele populatiei au crescut cu 34,9% in primele doua luni, la 1,324 miliarde lei in februarie, majoritatea in lei, din care valoarea imprumu�turilor unde plata a intarziat mai mult de 90 de zile a urcat cu 39%, la 1,088 miliarde lei, potrivit datelor BNR. Restantele de peste 90 de zile ale persoanelor fizice au crescut in februarie cu 20,26% fata de ianuarie si de 2,5 ori comparativ cu aceeasi luna din 2008. Numarul restantelor a avansat in februarie cu 7,9% comparativ cu luna precedenta si cu 17,4% fata de finele anului trecut, ajungand la 739.277. (G.B.)
Tarife scazute
Parlamentul European (PE) a adoptat, ieri, un pachet legislativ care va reduce, de la 1 iulie, cu pana la 60%, tarifele maxime ce pot fi percepute de operatorii telecom pentru mesaje text si servicii de internet in regim de roaming. Tarifele SMS-urilor transmise prin intermediul retelelor mobile in regim de roaming in UE vor scadea, de la 1 iulie, cu 60%, iar serviciile wholesale (percepute de operatori la interconectarea retelelor) de internet mobil in roaming se vor ieftini cu 40%, potrivit proiectului legislativ discutat ieri in PE. (F.B.)
Chirii mai mici
Chiriile spatiilor de retail din Bucuresti s-au redus in primul trimestru cu 28% in cazul unitatilor stradale centrale, cu 19% in malluri, iar in centrele comerciale cu 10%, potrivit agentiei RE/MAX Bastion care estimeaza un ritm inferior de scadere in urmatoarele luni.
"In plus, o serie de locatii au ramas goale, chiriile din marile centre comerciale au coborat, in medie, cu circa 10%, iar mallurile au inregistrat o sca�dere de doar 19%", a declarat, intr-un comunicat, Ana Maria Ionita, consultant imobiliar Re/Max Bastion. (I.S.)
A r h i v a
  Criza nu sperie investitorii straini    
  Oprescu vrea "un periferic interior" ca la Paris    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu s-ar duce in Iad (2402 afisari)
 Princeps captivus (2238 afisari)
 Mazare cenzureaza ZIUA de Constanta (1759 afisari)
 UE speriata de maciuca lui Voronin (1347 afisari)
 Teoria salariului (1178 afisari)
 Concurenta Miss Univers doar "piele si os" (2056 afisari)
 Sexy Petra Nemcova topeste, la propriu, gheata cu trupul sau gol! (FOTO) (1980 afisari)
 Masonii din Romania vor sa discute cu Basescu si cu Boc despre interesele nationale ale tarii (1755 afisari)
 Scenarii: PDL va elimina PSD de la guvernare. Ba nu, PSD va alunga PDL! (1631 afisari)
 Cheryl Cole, cea mai sexy femeie din lume! (FOTO) (1494 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.