Ziua Logo
  Nr. 4518 de joi, 23 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Arbitri in catuse
-- Centralul Sorin Corpodean, asistentul Marcel Savaniu si observatorul Marcel Lica au fost retinuti ieri pentru 24 de ore, cu propunere de arestare pentru 29 de zile, cei trei fiind incatusati in scandalul declansat saptamana trecuta
Foto: MEDIAFAX
DNA Pitesti a efectuat ieri primele retineri in randul arbitrilor din scandalul de coruptie declansat la inceputul saptamanii trecute. Sorin Corpodean (foto stanga) si Marcel Savaniu (foto centru) sunt acuzati ca au primit 15.000 de dolari, respectiv 3000 de dolari de la Cornel Penescu pentru a favoriza pe FC Arges in partidele cu FC Vaslui si cu Otelul Galati, din turul acestui campionat. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in aceasta dimineata vor fi adusi in fata instantei cu propunerea de arestare pentru 29 de zile. Tot ieri, Marcel Lica (foto drapta) , prim-viceprese�dinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost si el retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat ca a primit 2000 de dolari pentru a nu vedea greselile de arbitraj ale lui Corpodean. Aurelian Bogaciu si Tiberiu Lajos au scapat mai ieftin, urmand sa fie cercetati in continua�re in stare de libertate.
Arbitrul Sorin Corpodean, asistentul Marcel Savaniu si observatorul Marcel Lica au fost retinuti ieri pentru 24 de ore, la capatul a jumatate de zi de audieri in sediul DNA Pitesti. Cei trei fusesera invinuiti joia trecuta, la prima lor vizita la acelasi for, in scandalul legat de arbitraje in care au fost deja arestate patru persoane, in frunte cu Cornel Penescu, patronul lui FC Arges, si Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Ieri, in jurul orei 14, Savaniu a parasit sediul DNA Pitesti cu catuse la maini, in duba Politiei, declarand ca este nevinovat si ca nu exista probe care sa sustina acuzatiile care i se aduc. Mai tarziu, Sorin Corpodean, unul dintre cei mai controversati arbitri ai ultimilor ani, avea sa incheie ziua tot cu catuse la maini in duba Politiei. Inaintea sa, Tiberiu Lajos fusese mai norocos, pentru ca a aflat doar ca este urmarit pentru luare de mita, dar va fi cercetat in libertate. La fel s-a intamplat si cu Aurelian Bogaciu, care fusese primul audiat al zilei. Totusi, Bogaciu a fost rechemat dupa-amiaza, pentru numai cinci minute, dar a parasit din nou DNA liber, cu invitatie pentru noi audieri miercurea viitoare. Ultimul intrat la ancheta a fost Marcel Lica, prim-vicepresedinte autosuspendat al CCA, care, in calitate de observator, ar fi primit 2000 de dolari pentru a inchide ochii la erorile lui Savaniu de la partida FC Arges - Otelul. Putin dupa ora 16, Lica a fost urcat in duba si dus la Inspectoratul General al Politiei, cu mandat de retinere pentru 24 de ore.
"Valcea" ramane in arest
Gheorghe Constantin si aparatorii sai au invocat probleme de sanatate ale sefului CCA, care a suferit, in februarie anul acesta, o operatie la colon in Austria, si, de la retinerea sa, nu a mai urmat tratamentul specific. Surse din FRF vorbesc chiar despre un cancer la colon, insa "Valcea" nu a spus nimic despre asta in apararea sa. Totusi, este posibil ca in zilele urmatoare fostul sef al CCA sa fie mutat in Spitalul Penitenciar Colibasi, pentru a putea face tratamentul necesar. Cristian Libertatu, fost sef si inspector al OPC Arges, acuzat ca a luat mita de la Cornel Penescu intr-un dosar care nu este legat de coruptia in fotbal, ci de activitatea comerciala a finantatorului pitestean, si-a sustinut cererea de eliberare din arest pe faptul ca sotia sa si copilul de cateva luni sunt bolnavi si au nevoie de sprijinul sau. Si in acest caz, Tribunalul Arges a hotarat mentinerea arestarii. Avocatii celor doi au anuntat ca vor face recurs la Curtea de Apel Pitesti. Celorlalti doi retinuti in ancheta "lotului Pitesti" le vor fi analizate cererile de eliberare astazi, (pentru Constantin Facaleata, director general al PIC, hipermarketul aflat in proprietatea lui Penescu), si maine, (pentru finantatorul lui FC Arges).
Arbitrii nu sunt pericole pentru nimeni. Nu sunt nici talhari si nici criminali si cred ca ar trebui anchetati si judecati in libertate. In societate au un anumit statut, au fost arbitri internationali. Mircea SANDU
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
dar unde scrie mai frate sa arbitreze egal pentru ambele formatii?   de vodka
A r h i v a
  M. Sandu: "Sunt nemultumit"    
  Prunea toarna la UEFA    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu s-ar duce in Iad (2402 afisari)
 Princeps captivus (2238 afisari)
 Mazare cenzureaza ZIUA de Constanta (1759 afisari)
 UE speriata de maciuca lui Voronin (1347 afisari)
 Teoria salariului (1178 afisari)
 Concurenta Miss Univers doar "piele si os" (2056 afisari)
 Sexy Petra Nemcova topeste, la propriu, gheata cu trupul sau gol! (FOTO) (1980 afisari)
 Masonii din Romania vor sa discute cu Basescu si cu Boc despre interesele nationale ale tarii (1755 afisari)
 Scenarii: PDL va elimina PSD de la guvernare. Ba nu, PSD va alunga PDL! (1631 afisari)
 Cheryl Cole, cea mai sexy femeie din lume! (FOTO) (1494 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01016 sec.