Ziua Logo
  Nr. 4517 de miercuri, 22 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Greva generala in Justitie
Liderii sindicatului "ProJust" strang semnaturi pentru declansarea grevei de avertisment si a grevei generale a grefierilor si arhivarilor din intreaga tara.
Presedintele "ProJust" Stefania Teleman a declarat ieri ca este nevoie de 2000 de semnaturi pentru declansarea actiunilor de protest care, daca vor fi puse in practica, vor conduce la paralizarea instantelor si parchetelor.
Sindicalistii sunt revoltati ca Guvernul Boc nu le-a platit transa a doua a drepturilor salariale restante, prevazuta de OUG nr. 75/2008. Ei sunt suparati si pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, deoarece acesta le-a comunicat ca nu se pot plati banii, deoarece s-ar pune in pericol acordul incheiat de Romania cu Fondul Monetar International.
Potrivit lui Catalin Predoiu, Ministerul Justitiei a intreprins toate demersurile administrative pentru plata drepturilor banesti restante, dar Ministerul Finantelor nu a alocat resursele necesare.
La momentul actual, plata drepturilor salariale restante reprezinta o depasire cu circa 110% a bugetului anual al MJ, alocat salariilor din Magistratura, si ar presupune un efort bugetar de peste 300 milioane euro.
CSM vrea bani
Actiunile de protest ale grefierilor sunt sustinute si de asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor. Azi, CSM se intalneste cu asociatiile magistratilor pentru a cere Guvernului sa treaca bugetului Justitiei, de la Ministerul Justitiei, la CSM sau la Inalta Curte, precum si stabilirea unui termen limita pentru adoptarea unei legi a salarizarii in sistemul judiciar, care sa elimine discriminarile.
CSM a acuzat subfinantarea parchetelor si instantelor si a cerut celorlalte puteri ale statului sa puna capat inechitatilor salariale din sistem, care ar afecta capacitatea de lucru a magistratilor.
La inchiderea editiei, Guvernul urma sa decida in sedinta la care a fost chemat si ministrul Catalin Predoiu ce decizie se va lua in privinta restantelor salariale din Justitie.
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Spaimele lui Gigi    4 comentarii
  Accident si scandal cu BGS    1 comentariu
  Director la DGCCO    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Lunga agonie a ultimului dinozaur (2990 afisari)
 Se inchide GSP TV (2876 afisari)
 Statul roman executat de fratii Gavazzi (2638 afisari)
 Uniunea ipocrita (2577 afisari)
 Scandal diplomatic la Geneva (1507 afisari)
 Imagini socante cu tanarul de origine romana ucis in Bolivia, prezentate la televiziunea din aceasta tara (VIDEO) (4039 afisari)
 Sondaj BCS: Basescu in scadere, Antonescu vine tare, EBA aproape de Strasbourg (2686 afisari)
 Prezentatoare tv ceruta de sotie in direct! Vedeti raspunsul! (VIDEO) (2207 afisari)
 Michael Jackson, mai bizar si mai jerpelit ca niciodata! (FOTO) (1878 afisari)
 Evreul care doreste antisemitism (1703 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.