Ziua Logo
  Nr. 4516 de sambata, 18 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
In arest, Becali s-a spovedit resemnat
Gigi viseaza la "raza curtii sale"
-- Punerea in libertate a lui Becali ar aduce atingere valorilor sociale si regulilor de drept instituite intr-un stat democratic, se arata in motivarea Judecatoriei Sectorului 1, instanta care a respins, joi, cererea de eliberare sub control judiciar formulata de patronul de la Steaua. Tribunalul Bucuresti a ramas, ieri, in pronuntare in privinta recursului pe care l-a facut Becali impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1.
Ieri, Gigi Becali a renuntat la judecarea unei contestatii privind mentinerea sa in arest, el asteptand solutionarea cererii de eliberare sub control judiciar, respinsa, joi, de Judecatoria Sectorului 1 dar contestata la Tribunalul Bucuresti.
Tot ieri, in cursul diminetii, la arest, Becali s-a spovedit unui preot, potrivit unuia dintre avocatii acestuia. Gigi Becali le-a spus, ieri, judecatorilor, la inceputul procesului de la Tribunalul Bucuresti, ca vrea sa fie eliberat neaparat, pentru a-si petrece Pastele cu familia. "Onorata instanta, domnule presedinte, nu vreau sa va zic prea multe, ci doar un singur lucru: vreau eliberarea mea sub orice forma, chiar si in raza curtii mele, numai ca sa fac Pastele alaturi de familie si sa iau lumina de la copiii mei", a spus finantatorul Stelei. Instanta Judecatoriei Sectorului 1 mai arata in motivare ca eliberarea lui Gigi ar genera in randul opiniei publice ideea ca cetatenii ar putea actiona ca justitiari, putandu-se substitui organelor judiciare. Totodata, instanta mai consemneaza ca punerea in libertate a latifundiarului din Pipera ar fi compromis procesul penal.
"La solutionarea prezentei cereri, instanta are in vedere si persoana inculpatului care, in considerarea posturilor in care s-a aflat (candidat la Presedintia Romaniei, presedinte de partid, participant la evenimente organizate de diferite institutii) ar fi trebuit sa nu permita angrenarea sa in astfel de fapte situate in sfera ilicitului penal, instanta achiesand la concluziile apararii in sensul ca <<persoana este la fel de importanta ca insasi fapta>>", arata instanta in motivarea sa. Un alt argument pe care instanta il invoca in motivarea pe care a dat-o este acela al aspectelor legate de pericolul social concret pentru ordinea publica, in cazul lasarii in libertate al lui Becali care rezulta, potrivit instantei, din modul si imprejurarile in care se presupune ca faptele pentru care finantatorul este cercetat au fost savarsite.
Instanta aminteste inca o data ca ceilalti coinculpati din dosar au actionat la ordinul si sub comanda lui Becali "intr-o maniera care sfideaza ordinea de drept, rapindu-le pe partile vatamate, folosind violenta si facand uz de arma in locuri publice, pe timpul noptii".Din aceste motive, instanta considera ca prin punerea in libertate a lui Gigi Becali s-ar aduce atingere valorilor sociale si regulilor de drept instituite intr-un stat democratic.
Misteriosul politist
Pe de alta parte, o alta persoana a fost audiata, joi, la Politia Capitalei, fiind suspectata ca ar fi participat la prinderea celor trei presupusi hoti ai masinii lui Gigi Becali. Persoana in cauza, Mihai Mila, a fost retinuta de procurori iar Judecatoria Sectorului 1 a decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile. Mihai Mila ar fi condus un autoturism Toyota si ar fi participat la prinderea celor trei presupusi hoti ai masinii lui Gigi Becali. El ar fi intrat primul cu Toyota in masina presupusilor hoti, asa cum se arata in inregistrarile camerelor video publice depuse la dosar. De asemenea, Mila ar fi fost si in bar cand cei trei presupusi hoti au fost pusi sa dea declaratii. Cel putin trei persoane mai sunt vizate in dosarul in care Gigi Becali este arestat pentru sechestrare de persoane, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Cele trei persoane ar face parte din cercul agresorilor, iar participarea acestora la sechestrarea celor trei presupusi hoti ai masinii finantatorului Stelei reiese din declaratiile existente la dosar si din interceptari telefonice. Se fac si verificari pentru a se stabili daca un politist a fost de fata cand presupusii hoti au dat declaratii in bar. Sursele au precizat ca niciunul dintre cei care au declarat ca in localul din Ilfov a fost prezent un politist nu a dat amanunte care sa conduca la stabilirea identitatii omului legii. Anchetatorii nu exclud ca, in seara in care presupusii hoti au fost sechestrati, cineva sa fi scos o legitimatie MAI. "Credem ca nimeni nu divulga identitatea politistului, pentru ca acesta nu este judiciarist si n-ar fi avut competenta sau chiar pentru ca nu este politist, ci doar angajat al unei structuri din MAI. Daca acel politist ar fi fost chemat oficial in localul din Ilfov, pentru a lua act de furtul masinii lui Gigi Becali, altele ar fi fost coordonatele anchetei in momentul acesta si avocatii celor acuzati si-ar fi conturat strategiile in jurul acestui element", au declarat sursele.
Adrian Nicolae POPESCU 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
A TRECUT PASTELE ACUMA INCEPE JUDECATA   de texanu
Altii stau in inchisori pt mult, mult mai putin   de horiageo
Becali trebuia legat pentru asta si mai ales pentru altele mult mai grave. Ticalosia este   de Razvratitul
A injurat el. cum a injurat, dar e chiar criminal?   de Atamild
A r h i v a
  Criminali in Italia    
  Fostul sef al ADS deferit justitiei    1 comentariu
  Traficanti arestati    
  Ticalosie de avocati    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Un milion de dolari pe capul lui Mubarak (4368 afisari)
 UE critica cetatenia romana pentru basarabeni (4076 afisari)
 Talharii apelor (3364 afisari)
 Epurarea lui Beria (3012 afisari)
 Cetatenia.ro contra "revolutiei" kaki (2040 afisari)
 Baruch Cohen, supravietuitor al Holocaustului: "Nu voi ierta niciodata Romania" (6748 afisari)
 A murit fratele lui Crin Antonescu  (3591 afisari)
 Un fost astronaut NASA confirma: Avem dovezi ca viata extraterestra exista! (3340 afisari)
 Noi instantanee NASA prezinta detalii incredibile ale planetei Saturn (VEZI FOTO) (2339 afisari)
 Raport FMI: Romania este una dintre cele mai riscante tari emergente din lume  (2102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01041 sec.