Ziua Logo
  Nr. 4516 de sambata, 18 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Un milion de dolari pe capul lui Mubarak
-- Mass-media din Egipt a dezvaluit ieri arestarea unei retele iraniene de spionaj. Arestarea celor patru agenti iranieni, posesori ai unor pasapoarte false irakiene, s-a petrecut cu cateva luni in urma, in zilele Razboiului din Gaza, dar autoritatile egiptene au cenzurat pana acum stirea.
Spionii iranieni au marturisit ca au fost instruiti personal de generalul Kassam Suleymani, unul din responsabilii importanti ai regimului ayyatoliahilor din Teheran, si ca fusesera trimisi sa accelereze transportarea armelor iraniene prin tunelele de la granita egipteano-gazatee�ana. Aceasta activitate subversiva nu a fost pe placul egiptenilor, ei au protestat pe caile diplomatice, dar au pastrat pana ieri secretul. Egiptenii nu i-au adus pe cei patru spioni in fata judecatii, dar au continuat sa-i tina arestati.
"Sheikul-maimuta"
Decizia de a face public aceasta poveste a fost, probabil, determinata de arestarea, in urma cu cateva zile, la Cairo, a unei noi retele de spionaj, de aceasta data purtand marca Hezbollah. Reteaua organizata de Hezbollah si de serviciile speciale iraniene urma sa arunce in aer obiective din capitala Egiptului, din Alexandria, si de-a lungul Canalului Suez, urmarind destabilizarea regimului egiptean. Un milion de dolari urma sa primeasca teroristul care ar fi reusit sa-l suprime pe presedintele Egiptului Hosni Mubarak. In fruntea retelei de spionaj, care numara 49 de persoane, majoritatea egipteni, s-a aflat Hani Shihab (39 ani), omul de incredere al sheikului Hassan Nassrallah, seful Hezbollah din Liban. Nassrallah a pus la dispozitia retelei bani si arme in scopul de a le transfera miscarii fundamentaliste Hamas din Gaza. Shihab a dezvaluit si indentitatea noului sef al actiunilor speciale Hezbollah: Talal Hamiye, numit in locul lui Imad Morgnieh, lichidat misterios in februarie 2008, la Damasc.
Banii iranieni
Din depozitiile arestatilor s-a aflat ca numeroase case conspirative au fost achizitionate cu bani iranieni, via Hezbollah, in diferite orase egiptene si in special la Rafiah si El-Arish, multe in apropierea "Liniei Filadelfia", la granita Egiptului cu Gaza. Casa in care se ascundea Shihab, seful retelei teroriste se afla la 100 metri departare de resedinta ambasadorului Iranului. Autoritatile egiptene au decis sa nu mai pastreze tacerea asupra acestor ingerinte iraniene si Hezbollah in lumea egipteana, toate ziarele si televiziunile din Cairo dezvaluie zilnic noi grozavii. Nassrallah este prezentat ca un dusman perfid al Egiptului si al lumii arabe, fiind denumit cu epitete precum "Sheikul-maimuta", "Guralivul mincinos", "Dracula cel urat", "Cucul din ceasul de pe peretele iranian" etc. Seikul Nassrallah a respins acuzatiile egiptene, recunoscand insa ca o unitate Hezbollah i-a ajutat pe "fratii palestinieni din Gaza oprimata". Ahmed Abu Al-Reit, ministrul de Externe al Egiptului, a dat de inteles ieri ca procesul "retelei Hezbollah" va avea loc in fata Tribunalului Militar. Seikul Hassan Nassrallah va plati un pret mare pentru incercarea sa de a lovi in secu�ritatea nationala a Egiptului", a declarat el. Dupa o perioada de tacere, Teheranul a reactionat ieri printr-o declaratie a ministrului iranian de Externe Manshuar Mutaki, care i-a luat apararea lui Nassrallah. "Totul e o provocare israeliano-egipteana in scopul terfelirii imaginii sefului Hezbollah, aflat in campania alegerilor pentru un nou Parlament libanez. Nu exista decat un singur si unic dusman: Israelul, a declarat ministrul iranian.
Tesu SOLOMOVICI, Ierusalim 
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Pe capu' lu' Bibi si doi lei vechi sa pui si s-ar gramadi o lume-ntreaga...   de Zenn
Din protocoalele intzeleptzilor zionului   de iobagul roman
of romanii    de pnp
Un milion tre' sa plateasca ... cine are voie sa-l impuste?   de NormanFinkel5
Mubarak este unul dintre cei mai mai fideli aliat al SUA in prezent, departe de a fi omul rusilor   de Evreu-rus
Despre Putin ptr caposul Roy   de Evreu-rus
Atentat Luxor 1997,70 morti,majoritatea turisti occidentali,dar si egipteni,Fratii Musulmani.   de cata2
Emi,personal.   de cata2
Schimbari   de ValVerde
Auzi ce prostie==palestinienii din gaza oprimatzi?   de iobagul roman
Dictatura 'Ultimului faraon" trebuia sa ia sfarsit   de Evreu-rus
pe urmele lui ghadafi...   de dorumare
Unde e Ahmed...   de evreu mandru din israel
A r h i v a
  Roman ucis in Bolivia    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Un milion de dolari pe capul lui Mubarak (4368 afisari)
 UE critica cetatenia romana pentru basarabeni (4076 afisari)
 Talharii apelor (3364 afisari)
 Epurarea lui Beria (3012 afisari)
 Cetatenia.ro contra "revolutiei" kaki (2040 afisari)
 Baruch Cohen, supravietuitor al Holocaustului: "Nu voi ierta niciodata Romania" (6748 afisari)
 A murit fratele lui Crin Antonescu  (3591 afisari)
 Un fost astronaut NASA confirma: Avem dovezi ca viata extraterestra exista! (3340 afisari)
 Noi instantanee NASA prezinta detalii incredibile ale planetei Saturn (VEZI FOTO) (2339 afisari)
 Raport FMI: Romania este una dintre cele mai riscante tari emergente din lume  (2102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.