Ziua Logo
  Nr. 4516 de sambata, 18 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cavalerii Jedi locuiesc in Marea Britanie
-- Nici vorba de varianta - pana de curand vehiculata si mai ales fictiva - care ii plaseaza pe cavalerii Jedi intr-o galaxie si un timp extrem de indepartate. Se pare ca unii membri ai nobilului ordin Jedi au ales Glasgow ca zona de activitate si, mai exact, sectia locala de politie.
In cadrul unui sondaj efectuat recent de catre publicatia "Jane's Police Review", 55 de sectii aflate pe teritoriul Marii Britanii au fost chestionate in legatura cu numarul angajatilor care si-au declarat oficial religia Jedi. Singura care a confirmat afinitatea exagerata a unora dintre angajati pentru "Razboiul Stelelor" a fost Strathclyde, din Scotia. Un purtator de cuvant al Strathclyde a declarat, in legatura cu acest subiect ca "in momentul in care respectiva intrebare a fost lansata, zece dintre angajatii nostri - opt ofiteri si doi functionari - aveau <<Jedi>> trecut in dreptul religiei".
Dupa cum se stie, cavalerii Jedi - precum Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi si simpaticul Yoda sunt personaje pur fictive, prezente in celebra serie de filme a regizorului George Lucas. Acesti eroi locuiesc "intr-o galaxie foarte indepartata", si folosesc energia spiritala denumita "Forta" in lupta cu maleficul Darth Vader si incearca sa-i readuca pe calea Binelui pe cei care sunt atrasi de "partea intunecata". Chris Herbert, editorul care a lansat inedita intrebare, marturiseste: "E clar, <<Forta>> este la conducerea sediului politiei Strathclyde, cu atatia adepti in randul ofiterilor si personalului auxiliar de acolo". Aproximativ 390.000 de oameni din Anglia si Tara Galilor si-au declarat, in timpul unui recensamant, apartenenta la "religia" Jedi.
Cu putin timp inainte de efectuarea acelui sondaj, in cadrul unui e-mail care a circulat in Marea Britanie se mentiona faptul ca daca 10.000 de persoane vor alege Jedi ca religie in formularul pentu recensamant, aceasta ar avea mari sanse sa devina o religie in adevaratul sens al cuvantului. Insa Biroul National de Statistica nu a luat acest lucru in calcul, ne�considerandu-l o categorie separata, si i-a inregistrat pe fanaticii "Razboiului Stelelor" ca atei. (A.M.)
 Afisari: 953  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
fantomas   de fantomas
A r h i v a
  Cele mai bizare tulburari    
  Supravietuire miraculoasa    
  CNN versus Ashton Kutcher    
 Top afisari / comentarii 
 Un milion de dolari pe capul lui Mubarak (4368 afisari)
 UE critica cetatenia romana pentru basarabeni (4076 afisari)
 Talharii apelor (3364 afisari)
 Epurarea lui Beria (3012 afisari)
 Cetatenia.ro contra "revolutiei" kaki (2040 afisari)
 Baruch Cohen, supravietuitor al Holocaustului: "Nu voi ierta niciodata Romania" (6748 afisari)
 A murit fratele lui Crin Antonescu  (3591 afisari)
 Un fost astronaut NASA confirma: Avem dovezi ca viata extraterestra exista! (3340 afisari)
 Noi instantanee NASA prezinta detalii incredibile ale planetei Saturn (VEZI FOTO) (2339 afisari)
 Raport FMI: Romania este una dintre cele mai riscante tari emergente din lume  (2102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.