Ziua Logo
  Nr. 4514 de joi, 16 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Grevistul Felix
Dan Voiculescu ameninta Executivul ca va discuta cu Asociatia Platitorilor de taxe pentru a declansa o greva fiscala din cauza introducerii impozitului forfetar. "O greva fiscala poate atrage atentia Guvernului ca se afla intr-o grava eroare si poate fi o forma eficienta de protest a intreprinzatorilor fata de politica fiscala incorecta", a sustinut presedintele de onoare al PC. Chiar daca partidul din care face parte se afla la guvernare, iar el ocupa functia de vicepresedinte al
Senatului datorita acestui lucru, Voiculescu se joaca de-a opozitia, cerand reducerea fiscalitatii. El a declarat ca Guvernul a demonstrat ca nu intelege masurile necesare combaterii efectelor crizei economice si l-a acuzat de lipsa de profesionalism. (C.A.)
Mancare pe card
Deputatul PDL Petru Calian a afirmat ieri ca a depus la Senat o initiativa prin care cere inlocuirea tichetelor de masa cu un sistem de carduri de masa personalizate. El a explicat ca "daca sumele pentru alocatia individuala de hrana vor fi distribuite prin carduri, vom avea sansa reducerii pretului la alimentele de baza". Acest lucru ar fi posibil deoarece, la momentul actual, cheltuielile cu tiparirea si distributia tichetelor se ridica la 10% din valoarea lor, iar introducerea cardurilor ar reduce aceste cheltuieli la doar doua procente. In acest moment, peste sase milioane de romani sunt beneficiarii sistemului de tichete de masa. (L.S.)
Absenteism la euroalegeri
Vasile Puscas a declarat ieri ca se asteapta ca la alegerile europarlamentare sa existe un grad ridicat de absenteism din partea electoratului, care manifesta o atitudine indiferenta fata de scrutinul din 7 iunie. "Exista o frustrare foarte mare a cetatenilor si in mediul rural, si in mediul urban mic si incepe sa se dezvolte si in mediul urban mare", a subliniat seful Departamentului pentru Afaceri Europene, citat de Mediafax. El a precizat ca "euroindiferentismul" se traduce printr-o indiferenta fata de institutii si deciziile UE, fapt care conduce la costuri si nu la beneficii de pe urma aderarii la spatiul european. (C.A.)
Motiune cu probleme
Deputatii liberali au depus o noua motiune simpla pe tema Educatiei, ce va fi dezbatuta dupa Sarbatorile de Pasti. Aceasta dupa ce plenul Camerei a decis ieri sa nu continue dezbaterea motiunii simple depuse, in urma cu o luna, de PNL pe tema Educatiei din cauza faptului ca liberalii au citit un alt text al motiunii decat cel depus. Deputatii PNL i-au acuzat pe pesedisti si pedelisti de nerespectarea Regulamentului Camerei Deputatilor. Social-democratul Valeriu Zgonea a replicat ca romanii sunt mai inventivi decat pot concepe europenii si au inventat motiunea orala, facand referire la faptul ca liberalii au citit in plen un alt text al motiunii simple pe educatie decat cel depus la conducerea Camerei. (C.G.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
da pentru greva fiscala   de elisya
A r h i v a
  Soacra de fier    8 comentarii
  Sef de club, de partid si familist cer eliberarea    2 comentarii
  Dar pascal pentru popi    6 comentarii
  Buletine biometrice    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Complicii europeni ai lui Voronin (3769 afisari)
 Obama sparge America (2862 afisari)
 Dinastie regala ruinata de incest (2749 afisari)
 Istoria dupa moarte (2516 afisari)
 Soacra de fier (2071 afisari)
 Creier de militian sovietic: Tinere din Basarabia, batjocorite in pielea goala in arestul comunistilor (4500 afisari)
 Scandal sexual in aripa tanara a PSD, dupa ce una dintre membre isi oferea serviciile pe Internet (3105 afisari)
 In Saptamana Mare, un preot le propune enoriaselor partide de sex si le cheama la slujbe speciale in fusta mini (2307 afisari)
 Doi barbati au fost batuti mar de o femeie, unul ca ar fi vrut s-o violeze, celalalt ca a nimerit in mijlocul scandalului (2216 afisari)
 Izvestia: "Spectrul Romaniei Mari" bantuie Europa de Est (1926 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.