Ziua Logo
  Nr. 4514 de joi, 16 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Soacra de fier
-- Margareta Costea a luptat la revolutie si a facut avere
Presedintele Traian Basescu pune iesirile nervoase ale lui Mircea Geoana din ultima vreme, pe seama soacrei acestuia care nu il lasa sa vina acasa daca nu il injura pe seful statului de doua ori pe zi.
In replica, Geoana l-a invitat la o placinta acasa, la soacra-sa. Margareta Costea, mama sotiei liderului PSD, este un personaj controversat, despre care s-a spus ca si-ar fi falsificat certificatul de revolutionar si s-ar fi imbogatit pe cai necinstite. "Nu, ca nu poate dormi daca... Nu se poate culca. Cum se duce acasa la mama soacra si sa spuna <<astazi am venit si nu am fost suficient de barbat sa il injur pe Basescu>>? Se duce intai, ma injura de doua ori si pe urma se duce acasa", a spus marti seara, la televiziunea publica, presedintele Traian Basescu. Seful statului a precizat ca astfel a explicat de ce liderul PSD "simte nevoia sa atace tot timpul presedintele". Ieri dupa-amiaza a venit si replica lui Geoana. Acesta i-a transmis presedintelui ca il invita acasa la soacra lui, la masa, sa serveasca o placinta. "Il invit cu placere pe presedintele Basescu acasa la soacra lui Geoana, sa guste o placinta macedoneana si sa vada cum se vede lumea dupa o astfel de placinta exceptionala", a afirmat liderul PSD. Geoana nu s-a abtinut insa sa nu raspunda cu aceeasi moneda si a schitat un atac la familia presedintelui: "Poate asa o cunoaste personal pe soacra mea si va reusi sa inteleaga ca intr-o familie serioasa lucrurile merg intr-un fel, in timp ce intr-o alta familie lucrurile pot sa nu mearga atat de bine".
Revolutionara cu vila
"Nu ma tem decat de Dumnezeu si, uneori, de soacra", spunea, razand, Mircea Geoana pe vremea cand se pregatea sa-si lanseze candidatura la sefia partidului. In timp ce Geoana glumea, altii se refereau la Margareta Costea la modul serios. Aceasta a fost acuzata, in urma cu patru ani, de Bogdan Draghici, fost director al Institutului National de Administratie, ca si-a obtinut prin fals certificatul de revolutionar. Draghici a sustinut ca, in acest mod, Margareta Costea a reusit sa obtina avantaje de aproximativ o suta de mii de euro. Cateva luni mai tarziu, intr-o rezolutie eliberata de Sectia Parchetelor Militare, facuta publica de Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din decembrie 1989, se preciza ca "se poate concluziona fara echivoc ca persoana vatamata Costea Margareta a fost prezenta in zilele de 22-23.12.1989 la evenimentele ce se desfasurau la sediul TVR si ca la data de 23.12.1989 a suferit un traumatism forte genunchi drept". Sesizarea lui Draghici a fost considerata total nefondata. In 2006, Draghici a fost batut in plina strada de trei indivizi necunoscuti, scopul agresiunii nefiind jaful. Anul trecut, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, a prezentat public modalitatea prin care socrii lui Mircea Geoana au cumparat de la stat o vila in buricul Capitalei, calificand achizitia din Jean Monnet nr. 69 drept "una dintre cele mai spectaculoase inginerii imobiliare post-decembriste realizate cu complicitatea Primariei Capitalei".
Cumnat sef la Eximbank
Ionut Costea, cumnatul liderului PSD Mircea Geoana, este un cunoscut bancher pe piata romaneasca, el fiind presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte patru ani de zile, dupa care a ocupat fotoliul de presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank. Costea a mai fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in guvernul Conventiei Democrate (1996-2000), dupa care a fost reprezentantul Romaniei la BERD. In prezent, detine functia de presedinte al Eximbank primind acordul Bancii Nationale la sfarsitul lunii februarie. Acelasi cumnat figureaza in Consiliul de Administratie al Transelectrica. (C.G.P.)
Irina S. CHIROIU, Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Credeam ca nu pot exista boi filosofi. Acest forum arata ca m-am inselat. Si acestia   de Razvratitul
satra din care ....   de bolovan gheorghe
BANCURI PROASTE   de stan patitu
lovilutionara   de naem
Circul la orizont   de george nemteanu
Atacul la Basescu este singurul mod in care se pot afirma.   de vida clara
INVIDIOSILOR   de CAP-istul
CAT DE SOCIALISTI SUNT CEI DIN PSD SI CAT DE DREAPTA SUNT CEI DIN PNL   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Sef de club, de partid si familist cer eliberarea    2 comentarii
  Dar pascal pentru popi    6 comentarii
  Buletine biometrice    9 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Complicii europeni ai lui Voronin (3769 afisari)
 Obama sparge America (2862 afisari)
 Dinastie regala ruinata de incest (2749 afisari)
 Istoria dupa moarte (2516 afisari)
 Soacra de fier (2071 afisari)
 Creier de militian sovietic: Tinere din Basarabia, batjocorite in pielea goala in arestul comunistilor (4500 afisari)
 Scandal sexual in aripa tanara a PSD, dupa ce una dintre membre isi oferea serviciile pe Internet (3105 afisari)
 In Saptamana Mare, un preot le propune enoriaselor partide de sex si le cheama la slujbe speciale in fusta mini (2307 afisari)
 Doi barbati au fost batuti mar de o femeie, unul ca ar fi vrut s-o violeze, celalalt ca a nimerit in mijlocul scandalului (2216 afisari)
 Izvestia: "Spectrul Romaniei Mari" bantuie Europa de Est (1926 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01035 sec.