Ziua Logo
  Nr. 4511 de luni, 13 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Un milion pentru Il Luce
-- Acesta este salariul anual pe care FRF este gata sa i-l ofere titratului antrenor pentru a prelua Nationala
Ionut Lupescu va pleca dupa Pasti la Donetk pentru discutiile finale cu Mircea Lucescu. Surse credibile sustin ca FRF ar avea pregatit un salariu anual
de un milion de euro pentru noul antrenor, dar directorul general al federatiei spune ca suma e prea mare.
Pentru prima oara dupa Revolutie, numele lui Mircea Lucescu apare pe o lista oficiala a candidatilor la postul de selectioner si, mai mult decat atat, antrenorul lui Sahtior e prima optiune a FRF. "Voi pleca in curand la Donetk pentru o discutie cu nea Mircea", a recunoscut ieri Ionut Lupescu. Se pare ca FRF vrea sa-i ofere un milion de euro anual noului antrenor, in cazul in care acesta va fi Mircea Lucescu, suma parvenind pe canale neoficiale. Varianta oferita de Ionut Lupescu rectifica salariul: "Un milion e mult pentru FRF in acest moment".
A refuzat Fenerul?
Se pare ca Mircea Lucescu era foarte aproape de o intelegere cu Fenerbahce, dar ultima informatie venita dinspre turci ar duce spre un refuz al lui Il Luce. Stirea este surprinzatoare din mai multe motive: turcii platesc excelent, sunt dispusi la investitii masive in jucatori pentru sezonul urmator iar, ca bonus sentimental, Mircea si Neli Lucescu se simt excelent la Istanbul, unde au si o casa superba. Pe de alta parte, Il Luce nu exclude nici varianta prelungirii contractului cu Sahtior, dar Ahmetov nu scoate nicio vorba despre asta. Asta deoarece o finala de Cupa UEFA ar schimba radical situatia in favoarea romanului.
"Nu ne trebuie director tehnic"
Mereu grijuliu cu viitorul fiului sau, Il Luce ar dori sa il aduca si pe Razvan la Nationala. Seniorul director tehnic si juniorul antrenor, aceasta ar fi o solutie agreata de Mircea si Razvan Lucescu. Lupescu nu este insa de acord: "Federatia nu are nevoie de un post de director tehnic". Atributiile acestuia (coordonarea loturilor, programe la nivelul copiilor si juniorilor, pregatirea antrenorilor de la echipele nationale) ar fi un atu pentru Il Luce in impunerea stilului sau de lucru. Factotum la FRF in perioada 1981-1986, in care a pregatit nationala, Il Luce nu ar mai accepta acum alt statut. Acesta este de fapt marele obstacol in calea numirii lui Mircea Lucescu: dorinta lui de a controla o federatie si un campionat care au deja "stapani" greu de clintit. E interesant ca presedintele Mircea Sandu nu are un cuvant de spus in acest subiect, vital pentru imaginea si viitorul unei federatii mai ambitioase ca oricand.
Lobby pentru Razvan
Negociator extrem de abil, Mircea Lucescu ar putea accepta tratativele cu FRF pentru a putea sa sugereze numirea lui Razvan pe banca nationalei. Il Luce ar sprijini munca fiului sau si, in plus, ar putea aduce sponsori importanti langa FRF pentru a sustine munca lui Razvan. Ar fi o varianta extrem de plauzibila, mai ales ca s-ar evita ciocnirile Lucescu senior-Sandu, care ar putea deveni extrem de dure. Lucescu a spus odata ca nu poate reveni la nationala din cauza "sotiilor care conduc fotbalul romanesc", aluzie la influenta pe care doamna Sandu o are asupra sotului sau.
Ovidiu DRAGAN 
Alte articole
  Răzvan Lucescu va incasa 600.000 de euro in cei doi și jumătate cat va fi selecționerul echipei naționale de fotbal    (2009-04-30 12:43)
A r h i v a
  Galop spre titlu    
  Rapid aproape de revolta    
  LIGA I - ETAPA A 24-A    
  Stiri pe scurt    
  Lacatus contestat de fani    
  Macel in Groapa    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Iurie Rosca ataca Romania (3837 afisari)
 Capsa Gigi detoneaza bomba Vadim (3401 afisari)
 Militia lui Voronin ucide (2983 afisari)
 Bugetarii loviti la sporuri (2177 afisari)
 Bugetul face Boc (1690 afisari)
 Cosmarul lui Enrique Iglesias: dotarea de la natura i s-a "ofilit"! (2565 afisari)
 Basescu: Deprecierea este atat de mare, incat, probabil, ii va veni randul si sotiei (2504 afisari)
 Goala, Paris Hilton e numai aur! (FOTO) (2115 afisari)
 Cea mai grasa adolescenta din Marea Britanie a slabit 76 de kilograme in sapte luni (1986 afisari)
 Jordan si Peter Andre, maraton de sex! (1939 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01070 sec.