Ziua Logo
  Nr. 4509 de vineri, 10 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Poker cu Piti
-- Federatia i-a propus lui Piti 250.000 de euro pentru a pleca de la Nationala * Selectionerul zice pas si pluseaza la 500.000
Comitetul Executiv al FRF l-a imputernicit ieri pe Ionut Lupescu sa negocieze rezilierea amiabila a contractului de selectioner. Mircea Sandu si "Kaiserul" i-au pus pe masa tehnicianului o oferta de 250.000 de euro pentru incheierea amiabila a intelegerii, in caz contrar acesta urmand sa fie demis, iar diferendul sa fie rezolvat la tribunal. Vina pentru toate aceste esecuri din ultima vreme a fost pusa in exclusivitate in carca antrenorului, atat Sandu, cat si Lupescu spalandu-se pe maini de vreo culpa. Conform contractului, in cazul in care il demite, FRF trebuie sa-i plateasca lui Piti daune in valoare de 500.000 de euro. Pe de alta parte, federatia se bazeaza pe faptul ca, in acelasi act, este prevazuta demiterea atunci cand nu mai sunt sanse matematice de calificare la CM 2010. Cum Piturca a scris chiar in raportul catre Comitetul Executiv ca sansele sunt compromise definitiv, FRF ar putea forta o ejectare a antrenorului.
Aflat in silenzio stampa din cauza scandalurilor din campionat, Mircea Sandu a venit dupa Comitetul Executiv in fata presei, alaturi de Ionut Lupescu, pentru a anunta soarta lui Victor Piturca. Nasul si-a facut numarul si a prezentat o concluzie amanuntita a sedintei care tocmai se incheiase, povestind, aproape o jumatate de ora, despre schimbarea sistemului competitional si alte aspecte absolut neinteresante in comparatie cu subiectul zilei, aruncand doar un "Comitetul Executiv l-a mandatat pe Ionut Lupescu sa poarte discutii cu selectionerul pentru incheierea amiabila a contractului, apreciind ca sansele de calificare la Mondiale se apropie de zero". Ionut Lupescu, cel mai apropiat colaborator al selectionerului, a confirmat imediat ca va duce la bun sfarsit aceasta sarcina, opinand ca Piturca va accepta in cele din urma aceasta oferta. "Apreciez ca este o oferta rezonabila", a spus Lupescu. Mircea Sandu a intervenit si a explicat ca, in cazul in care negocierile lui Lupescu esueaza, Piturca va fi oricum demis, iar diferendul legat de despagubiri va fi reglat la tribunal. Nimeni nu a precizat cand va fi demis efectiv Piti daca nu va accepta banii oferiti de FRF.
Ultimul raport
Victor Piturca si-a respectat promisiunea de a nu aparea in fata Comitetului Executiv, apreciind ca acest for nu este in masura sa ii aprecieze munca, dar a catadicsit sa intocmeasca un raport in care sa relateze din perspectiva sa ce s-a intamplat la Euro 2008 si in aceste preliminarii. Lupescu a citit acest raport, de sapte-opt pagini, in fata CEx, iar in fata presei a facut doar o sinteza: "Trei sunt cauzele principale pentru aceste rezultate: aria de selectie tot mai restransa, care va fi o mare problema si pentru noul selectioner, motivarea foarte mica, daca nu chiar dezinteresul jucatorilor pentru echipa nationala dupa turneul final si reactiile din jurul echipei nationale, care au adus o stare de tensiune la meciul cu Lituania (n.r. aluzie la scandalul in care Dragomir l-a acuzat pe Prunea ca a adus prostituate in cantonamentul "tricolorilor)". Dumitru Costin, membru al CEx, a povestit mai multe despre acest raport, intr-o versiune usor diferita. "In acel raport nu am auzit de vreo vina a selectionerului. Pentru aceste esecuri e de vina umiditatea de la Cluj la meciul cu Lituania, chiar a scris ca jucatorii care au venit la Nationala nu erau titulari la echipele lor de club, de parca nu el i-ar fi convocat, si multe altele asemenea. Daca facem o socoteala, in ultimul an a avut 10 meciuri oficiale, dintre care a castigat unul, cu Feroe, a remizat trei si a pierdut sase, iar pentru asta il platim cu 750.000 de euro", a explicat Costin.
Selectioner va fi "un baiat" roman
Noul selectioner va fi propus de catre Ionut Lupescu pana la 11 mai, iar Comitetul Executiv va alege in functie de ce i se pune pe masa. "Incepand de astazi caut. Urmatorul selectioner va avea cinci meciuri oficiale si probabil patru amicale pana la startul campaniei pentru Euro 2012, deci timp destul sa-si formeze o echipa cu care sa atace urmatoarele preliminarii, unde va avea obiectiv clar calificarea", a explicat Lupescu. "Nu avem nicio lista, poate va fi un antrenor cu experienta, poate unul tanar, dar cu rezultate. Nu vom ataca un antrenor strain, cel putin deocamdata", a completat Mircea Sandu.
"Jucatorii echipei nationale nu vor fi consultati, treaba lor e sa joace, au ceva de demonstrat in aceste cinci meciuri ramase, de data asta nu mai au scuze", a amenintat Lupescu, vorbind apoi despre portretul-robot al noului tehnician. "Un baiat cu dorinta de munca, un baiat care sa relationeze cu presa, cu sponsorii si cu fanii si care, in final, sa aiba si rezultate", a spus Lupescu, deschizand pista unui tehnician tanar, pentru ca e greu de crezut ca poate vorbi despre Mircea Lucescu si despre Ladislau B�l�ni cu "un baiat".
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
eurosport (asa ceva nu am stiut ca exista) Un sport anapoda pentru femei.   de Atamild
A r h i v a
  Mutu: Ma asteptam    
     
  Stiri pe scurt    
  Costea - Dinamo 2-0    
  Asta e Rapidul!    
  Copos atacat de Arman    
  LIGA I    
 Top afisari / comentarii 
 Increngatura (3234 afisari)
 Friptura de miel (2897 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2841 afisari)
 Un actor grabit (2765 afisari)
 Lacat pe Basarabia (2460 afisari)
 Procurorii lui Voronin transmit numele romanului arestat: Johnattan Jerusalayem Netanyahu (2261 afisari)
 Patrick Swayze a slabit ingrozitor, ajungand la doar 47 de kilograme! (FOTO) (2258 afisari)
 Cum au falsificat comunistii alegerile din Republica Moldova (VIDEO) (2131 afisari)
 Angelina Jolie l-a anuntat pe Brad ca vrea sa faca sex si cu alti barbati! (2004 afisari)
 Adrian Mutu, acuzat ca a lasat-o insarcinata pe iubita unui coleg de la Fiorentina (1834 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01198 sec.