Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Bataie pe Craiova
Parcul Industrial Craiova are nevoie de 122 de hectare de teren pentru a se putea extinde, directorul unitatii, Marin Nicoli, afirmand ca sunt cereri din partea a "50-60 de companii", 80 de hectare fiind solicitate de firme care "lucreaza si cu Ford", potrivit Mediafax. "Parcul este o zona garantata ca fiind industriala prin Planul Urbanistic General, pe o perioada de 30 de ani, si, in al doilea rand, firmele nu platesc taxe si impozite pe teren si cladiri pe perioada aceasta de 30 de ani, cat este valabila incadrarea ca zona industriala", a mai spus Nicoli. (F.B.)
Schimbare de identitate
Bank of Cyprus a lansat, ieri, in Romania, noua identitate corporativa a Grupului, ca parte a procesului de internationalizare a Bancii. Institutia financiara estimeaza ca va obtine in 2009 un profit cel putin similar rezultatului din 2008, de trei milioane de euro, in contextul unei cresteri a creditelor de peste 10% si al dublarii portofoliului de depozite, a declarat George Christoforou, directorul general al bancii. El a declarat ca pana la sfarsitul lunii iunie banca va avea 12 sucursale in Romania si doua agentii. (G.B.)
Bani din comisioane
Cele mai mari 11 banci din Romania, reprezentand 86% din piata autohtona, incaseaza cea mai mare parte din totalul comisioanelor, respectiv 39%, in urma tranzactiilor cu numerar, potrivit unui raport prezentat de Capgemini, Efma si UniCredit. Celelalte doua surse importante de comisioane ale bancilor din Romania sunt platile, cu o pondere de 32%, si comisioanele de administrare, care genereaza 28% din acest tip de venituri. (G.B.)
Oprire neprogramata
Nuclearelectrica a deconectat, marti, in jurul orei 15:00, al doilea reactor de la Cernavoda de la sistemul energetic national, din cauza unor pierderi de energie, si va reporni unitatea in cursul zilei de astazi. "Pierderea alimentarii sus-mentionata a fost cauzata de o actionare intempestiva a protectiilor prevazute prin proiect a circuitului de comanda a unui intrerupator de alimentare", se arata intr-un comunicat al Nuclearelec�trica. Reamintim, marti, in jurul aceleiasi ore, la Cerna�voda se afla si ministrul Economiei, Adriean Videanu, in subordinea caruia se afla Nuclearelectrica. (G.M.)
A r h i v a
  Romanii se tin departe de banci    
  Constantin Nita se dezice de forfetar    
  E.On vrea ieftinirea gazelor "mai la vara"    1 comentariu
  Ajutoare europene    
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.