Ziua Logo
  Nr. 4504 de sambata, 4 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Iubirile lui Salman Rushdie
Alaturi de Pia Glenn, cea mai noua cucerire
Au trecut deja doua decenii de cand cavalerul literaturii contemporane Salman Rushdie a devenit cel mai cunoscut si, totodata, cel mai controversat scriitor in viata. Fatwa (condamnare la moarte), pronuntata impotriva sa de ayatollahul iranian Khomeini pentru indrazneala de a fi scris "Versetele Satanice", i-a adus lui Sir Salman prestigiu mondial si un loc special in istoria libertatii de exprimare. Dar iata ca astazi, celebrul romancier cu cioc si ochelari se afla in situatia ingrata de a fi in centrul atentiei nu atat gratie literaturii, ci datorita vietii sale amoroase, atat de fascinanta in opinia amatorilor de picanterii.
Cu patru mariaje ratate si un numar impresionant de iubite in palmares, Rushdie, in varsta de 61 de ani, are in continuare o sete neostoita de frumusete si tinerete. De aproximativ doua luni de zile obiectul pasiunii celebrului scriitor este actrita Pia Glenn, o frumusete exotica, cu 15 centimetri mai inalta si cu 29 de ani mai tanara. Dupa cum ii este felul, autorul se fereste sa povesteasca in fata presei despre ultima sa cucerire.
Clarissa Luard
Ceva mai vorbareata, Pia doreste ca lumea sa stie ca este "fascinata, chiar obsedata de mintea lui Rushdie". "Vreau sa vorbesc foarte deschis despre relatia noastra. Este o poveste complexa, care nu se bazeaza doar pe atractie fizica", precizeaza Pia. Diferenta de varsta si de inaltime (ea are 1,92 metri, el 1,77) sunt aspecte neglijabile pentru starleta in varsta de 32 de ani. "In opinia mea, el este un geniu iar cel mai puternic afrodisiac este faptul ca Rushdie ma considera inteligenta. (...) Cu alti barbati am fost nevoita sa ascund aceasta latura a mea, pentru ca riscam sa-i pierd daca li se parea ca sunt mai desteapta decat considerau ei ca ar trebui. Este o relatie frumoasa de moda veche, bazata in primul rand pe o atractie a mintilor noastre", conchide Pia Glenn.
S-au cunoscut in septembrie 2007, in Beverly Hills, in casa unui prieten comun. Au facut schimb de numere de telefon iar prietenia lor s-a consolidat de la distanta (Rushdie locuieste la New York). Anul urmator au devenit insa din ce in ce mai apropiati mai ales ca Pia s-a mutat la New York pentru o serie de spectacole.
In cautarea frumusetii
Marianne Wiggins
Prima sa sotie a lui Rushdie a fost agenta literara Clarissa Luard, singura femeie care i-a daruit un copil, pe fiul sau Zafar. In 1988, scriitorul de origine indiana s-a recasatorit cu o colega de breasla, americanca Marianne Wiggins, de care a divortat cinci ani mai tarziu. Al treilea mariaj, cu Elizabeth West, a durat numai doi ani, pentru ca Sir Salman s-a indragostit nebuneste de Padma Lakshmi, fost model Vogue, pe care a intalnit-o la o petrecere la New York, in 1999. Chiar daca nepotrivirea fizica dintre cei doi era izbitoare - Padma mai tanara cu 24 de ani si cu aproximativ 15 centimetri mai inalta - relatia lor a durat pana in 2007, cand s-a finalizat tot printr-un divort.
In perioada care a urmat destramarii mariajului cu numarul patru, scriitorul s-a consolat in compania unor frumuseti exotice, printre care s-a numarat si starul Bollywoodian, Riya Sen, in varsta de 27 de ani, si o atleta americana fara picioare, Aimee Mullins, 32 de ani, participanta la jocurile Paralimpice.
Elizabeth West
De fiecare data insa cand era intrebat raspundea raspicat ca nu intentioneaza sa se recasatoreasca si nici sa mai procreeze. Dupa despartirea de Padma, Salman Rushdie li se plangea prietenilor ca traverseaza o perioada de blocaj scriitoricesc. "Mi-e teama ca mi-am pierdut apetitul pentru scris", spunea el. In ultimul timp, de cand in viata sa a aparut Pia, Rushdie pare insa sa-si fi regasit vitalitatea si inspiratia de odinioara, sustin surse din anturajul scriitorului citate de dailymail.co.uk.
Padma Lakhmi
Camelia CIOBANU 
 Afisari: 524  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
interesant ... oare ce ingrediente au injectat astia in ``fatwa`` ... de au transformat    de Smekerezada
Oamenii care au nevoie de ajutor   de Artistul2007
A r h i v a
  Fanul periculos    
  Lant uman impotriva planurilor Google    1 comentariu
  Femeia amfibie    
 Top afisari / comentarii 
 De doua ori presedinte (3709 afisari)
 Gigi la puscarie (2593 afisari)
 Staborul din Pipera (2249 afisari)
 G-20 stinge criza cu trilioane de dolari (1689 afisari)
 Atacul filmat (1479 afisari)
 Victor Becali: Sandu Geamănu este cel la ordinul căruia s-a furat mașina lui Gigi Becali (2670 afisari)
 Procurorii au descarcat, din telefonul unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, noi filme facute in barul din Pipera (2487 afisari)
 Traian Basescu: SUA vor aplica fara nicio rezerva articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic (1628 afisari)
 Becali, tinut in arest si pentru ca este ''un formator de opinie'' (1245 afisari)
 Sandu Geamanu despre Becali: Ce-a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu (1206 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01226 sec.