Ziua Logo
  Nr. 4503 de vineri, 3 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Unii intra, altii ies
-- Gigi Becali a fost bagat in arest pentru ca a instigat la sechestrarea, sub amenintarea armei, a celor care i-au furat limuzina * Popoviciu, Serban si Pitcovici au fost eliberati, pentru ca ICCJ a considerat ca miliardarul si fostii sefi din MAI nu pot influenta martorii
Gigi Becali a fost prezentat, ieri, judecatorilor, in vederea emiterii unui mandat de arestare, sub acuzatia de instigare la lipsire ilegala de libertate. Alaturi de miliardar au mai fost prezentate jude�catorilor alte cinci persoane, care i-au sechestrat, facand uz de forta si de arme de foc, pe trei indivizi pe care-i acuzau ca i-au furat finantatorului Clubului Steaua un autoturism de lux.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au cerut judecatorilor mandate de arestare pentru George Becali si alte cinci persoane, intre care sportivul Catalin Zmarandescu, fostul bodyguard al omului de afaceri. Cei sase sunt cercetati pentru lipsirea ilegala de libertate a trei persoane acuzate de furtul unei masini de lux apartinand magnatului din Pipera si de uz de arma: "La data de 26/27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul Politiei Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112 cu privire la faptul ca la intersectia strazilor Dr. Felix - Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si folosind forta i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc", precizeaza Politia Capitalei. Politistii afirma ca s-a stabilit, in urma cercetarilor, ca ocupantii autoturismului au fost condusi intr-un imobil din Pipera, "unde au fost retinuti impotriva vointei lor timp de aproximativ trei ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali".
Ridicat cu mascatii
In dimineata zilei de ieri, au fost efectuate opt perchezitii, in Bucuresti si judetul Ilfov, in baza autorizatiilor emise de catre instanta de judecata. Totodata sapte persoane au fost conduse la sediul Politiei Capitalei, pentru audieri, ca urmare a mandatelor de aducere intocmite de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti. Latifundiarul a iesit din nou in evidenta, conducandu-i el insusi pe "mascati" la sediul Politiei. Una dintre perchezitiile desfasurate a avut loc la sediul Partidului Noua Generatie, unde ar fi fost duse victimele, o alta fiind efectuata la locuinta din Pipera a lui Becali, de unde anchetatorii au ridicat declaratiile scrise in care cei care au furat masina finantatorului FC Steaua recunosteau fapta, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Miliardarul declarase deja, joi dimineata, ca i-a pus pe cei care i-au furat masina sa-i dea declaratii in acest sens. Anchetatorii au stabilit ca declaratiile au fost facute in prezenta lui Gigi. Faptul ca George Becali a fost lasat sa vina la Politie la volanul propriei masini (cea care fusese furata in luna ianuarie) cu "mascatii" pe post de pasageri, reprezinta inca o premiera nedorita pentru aparatorii legii. Ciocan a prezentat o explicatie incoerenta, declarand ca era vorba de o ma�sina scumpa si, fiind condusa de finantatorul FC Steaua, nu a fost incalcata nicio procedura (?!).
Armata de avocati
Chestorul de politie Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, acuzat de Becali ca ar fi la originea actiunii impotriva sa, a declarat ca investigarea acestui caz s-a facut "inca de la inceput" sub coordonarea procurorilor. Tutilescu a mai spus ca procu-rorii au cerut instantei, inca de miercuri, mandatele de perchezitie in baza carora au fost perchezitionate, ieri, cele opt locatii din Capitala si din Ilfov. Avocatul lui Gigi Becali, clujea-nul Gheorghe Mateut, era asteptat sa ia avionul pentru a ajunge sa-si apere clientul, la timp, in fata judecatorilor. Pe de alta parte, avocatul Catalin Dancu a sustinut ca urma sa se intalneasca si cu alti avocati, in timp ce Gigi Becali era apa-rat la Politie de avocatul Aurelian Badulescu. Acesta a declarat pentru Mediafax ca ancheta-torii nu ar fi prezentat nicio proba care sa justifice o astfel de masura precum retinerea lui Gigi Becali.
Omul de afaceri a fost escortat pe drumul spre Politie de o coloana a SPIR, un luptator al serviciului aflandu-se si in masina lui Becali, pe "locul mortului". In stilu-i caracteristic, Becali s-a dat jos triumfator din masina, pesemne nebanuind ce il asteapta, declarand ca este sigur ca va trece cu bine peste audierile de la Politie. Dupa sosirea la Politia Capitalei, atat masina omului de afaceri, cat si cea in portbagajul careia se banuieste ca ar fi fost introdusi cei trei hoti, au fost analizate de criminalisti pentru a se preleva probe necesare anchetei. Surse din cadrul Politiei ne-au declarat ca sansele de a mai gasi, in prezent, probe in cele doua autoturisme sunt foarte mici, avand in vedere timpul scurs de la incidente pana acum.
Surse ale ziarului ZIUA relateaza ca in jurul datei de 10-15 martie, pe cand Gigi Becali se afla in centrul Bucurestiului in masina sa, a primit, printr-un cunoscut, un avertisment din partea bandei lui Roscatu din Afumati. Acesta i-a transmis ca, daca nu le va plati hotilor o anumita suma de bani, il vor reclama la politie.
Varul Victor: "Sa ne punem in situatia lui"
"Gigi nu trece prin niciun moment greu. Este o problema cu masina, ca i s-a furat. Pana la urma si-a recuperat-o, i-a prins pe hotii aia, si-au recunoscut fapta. Gigi nu i-a reclamat la politie, dupa care ei au cerut o suma de bani ca sa nu depuna reclamatie. Nu invinuiesc organele de politie pentru ca isi fac treaba la un ordin de perchezitie, pentru care ei sunt doar executanti. Sigur ca legea trebuie respectata, dar sa ne punem in situatia lui Gigi, cand i s-a furat masina si stii si cine ti-a luat-o. Politia este executantul unui ordin judecatoresc si nu face nimic mai mult. Nu cred ca oamenilor le face placere sa vina la sapte dimineata politia la ei", a declarat Victor Becali, varul lui Gigi. (Adrian-Nicolae POPESCU)
Catalin ANTOHE, Robert MIRCEA 
 Afisari: 1213  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
FF pe scurt - rezumatul cazului   de Ratacitul
Becali si justitia   de Mona G.
Politia romana apara hotii si aresteaza pagubasii ?!?!?!   de Marius Adrian Porojnicu
Rusine   de octaaa
Nea Sile Boxeriul si cu Nea Salam au transmis salutari si ca au zis ca se vor ingriji sa faca ordine   de ionion
Popo-viciu ? ce nume este asta ?   de Aladin
A r h i v a
  Boc ne-a dat dreptate    5 comentarii
  Pomana la PSD vine din Biroul Senatului    1 comentariu
  Premierul arunca datoria in curtea judetelor    
  Malaele a redeschis Teatrul din Caracal    2 comentarii
  Telenovela secolului se incheie    
  Puiu Popoviciu ii lasa locul din arest lui Gigi Becali    2 comentarii
     18 comentarii
  Eurodeputatii unguri suparati pe cei romani    22 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Decapitare marca DNA (3604 afisari)
 Ofensiva lui Tökes continua cu Voivodina (2310 afisari)
 Eurodeputatii unguri suparati pe cei romani (1658 afisari)
 Boc ne-a dat dreptate (1217 afisari)
 Unii intra, altii ies (1213 afisari)
 Gigi Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile (1917 afisari)
 Afganistan: Capitanul Petre Tiberius a fost ucis intr-un schimb de focuri cu talibanii (1372 afisari)
 Cazul Becali: Procurorii au fãcut publice imaginile din momentul sechestrãrii (VIDEO) (1347 afisari)
 Suceava: Indragostita lulea, o fata de 17 ani a fugit de acasa cu iubitul ei sexagenar (1259 afisari)
 Mereu suprinzator, Berlusconi i-a "spart timpanele" reginei Marii Britanii (VIDEO) (1237 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01274 sec.