Ziua Logo
  Nr. 4496 de joi, 26 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Ziua e ca noaptea
Legitima aparare va fi si situatia in care este respinsa, pe timpul zilei, patrunderea prin efractie, violenta si viclenie in locuinta, dependinta sau in locul imprejmuit tinand de aceasta. Asta dupa ce parlamentarii din subcomisia speciala care dezbate codurile juridice stabilisera ca situatia este valabila numai noaptea
"Legitima aparare va fi si pe timpul zilei, daca se va patrunde prin una dintre modalitatile nelegale, prin viclenie, violenta, efractie, iar in timpul noptii se va prezuma legitima aparare daca ti-a intrat in casa prin orice mod", a precizat Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei. El a explicat: "Era o anomalie, pentru ca, daca cineva vine si iti sparge usa in timpul zilei, este evident ca tu esti intr-o pozitie de legitima aparare fata de el, atunci cand reactionezi". Fostul ministru al Justitiei a exemplificat cu situatia in care o persoana se prezinta ca fiind "incasatorul la lumina", iar apoi se dovedeste ca nu este asa, este normal ca cel care locuieste in casa respectiva sa reactioneze. Subcomisia a votat in unanimitate varianta lui Chiuariu, dupa care, presedintele subcomisiei, Victor Ponta, a exclamat: "Cred ca suntem tara din Europa care protejeaza cel mai puternic locuinta!". Aceasta dupa ce subcomisia Codului Penal a stabilit, marti, definitia pentru legitima aparare, ca fiind acea situatie in care este respinsa, pe timpul noptii, patrunderea fara drept a unei persoane in locuinta, curtea sau dependintele altei persoane. Parlamentarii au adoptat ieri si definirea trasaturilor esentiale ale infractiunii, stabilind: "infracti�unea este fapta prevazuta de legea penala, savarsita cu vinovatie, nejustificata si imputabila persoanei care a savarsit-o".
Desi subcomisiie pentru coduri dezbat proiectele propuse de Guvern, liberalii au anuntat ieri ca vor depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc, in cazul in care Executivul isi va asuma raspunderea pentru Codurile Civil, Penal, de Procedura Penala si de Procedura Civila. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a sustinut ca asumarea raspunderii Guvernului pentru cele patru Coduri este o "aberatie"si repre�zinta un exercitiu de imagine al lui Traian Basescu, care se considera a fi "cel care face ordine in justitie". (C.G.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Deci daca noaptea iti aduci o gagica ce A INTRAT PRIN ORICE MOD adica pe usa..   de Conan___the___Barbarian
A r h i v a
  Aroganta italiana    6 comentarii
  Mandate prelungite pentru Floricel si Zikolov    
  Din zece-n zece    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Macel pe hoitul Doi s-un sfert (3902 afisari)
 Miza politica: Reinvierea D.A. (3350 afisari)
 Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga" (2503 afisari)
 UE sare la gatul SUA (2451 afisari)
 Pitcovici si afacerile cu droguri (2359 afisari)
 Raport NASA: Lumea este amenintata in 2012 de o puternica furtuna solara cu efecte devastatoare (5400 afisari)
 Nastase: S-ar putea ca Puiu Popoviciu sa primeasca o oferta interesanta - sa cedeze actiuni pentru ca "astfel de greseli" sa nu se mai repete  (2719 afisari)
 S-a facut de cacao: Un arbitru din Romania a facut pe el in timpul unui meci de fotbal (VIDEO) (2327 afisari)
 A cautat o viata intreaga un soldat care i-a salvat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial (2069 afisari)
 Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul! (1752 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01245 sec.