Ziua Logo
  Nr. 4496 de joi, 26 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Marile Dosare
Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga"
-- Gabriel Popoviciu, zis si Puiu, este ginerele fostului prim-vicepremier Ion Dinca de pe vremea lui Ceausescu - poreclit Dinca "Te leaga" pentru ca aresta pe loc - si a intrat in afaceri imediat dupa evenimentele din Decembrie 1989. In 2003, Popoviciu a fost inclus in "Top 300 Capital", cu o avere estimata la circa 100 de milioane de dolari.
El controleaza indirect un important grup de firme, din care cel mai valoros activ este proiectul Baneasa, evaluat la cel putin doua miliarde de euro. Popoviciu controleaza alaturi de partenerii sai, potrivit estimarilor din piata imobiliara, peste 50.000 de metri patrati de spatii comerciale prin companii precum Comaliment, Meteor, Universal sau Practic, numele cu cea mai mare rezonanta printre bucuresteni fiind magazinul Big Berceni sau Pavilion H din parcul Herastrau. Actualul sediu central al Petrom este detinuta tot de omul de afaceri.
Baneasa, KFC si Pizza Hut
Omul de afaceri controleaza, prin intermediul mai multor companii off-shore, francizele pentru lanturile de restaurante KFC si Pizza Hut.
Gabriel Popoviciu si partenerul sau Radu Dimofte au mai multe companii prin care detin cinci hoteluri, a caror capacitate insuma 1.031 de camere, ceea ce ii situa astfel printre cei mai importanti proprietari de hoteluri romani. Hotelurile controlate de Popoviciu sunt Howard Johnson, Best Western Parc si Ramada Plaza. Printre ultimele achizitii ale lui Gabriel Popoviciu se afla hotelul Neptun, castigat in 2007, la licitatia organizata de AVAS, pentru sapte milioane de euro.
De asemenea, un consortiu de firme detinute de Radu Dimofte, Gabriel Popoviciu si Sorin Creteanu a castigat in urma cu cativa ani licitatia pentru a construi un mall de aproximativ 120 de milioane de euro pe locul fostei Piete Obor. Acelasi consortiu construieste in zona Pietei Victoriei, in parteneriat cu Posta Romana, un complex imobiliar.
Gabriel Popoviciu a devenit, anul trecut, cel mai mare jucator din retailul de mobila din Romania, dupa ce a inregistrat afaceri de 104,7 milioane de euro cu magazinul IKEA din Baneasa.
Unele dintre afacerile lui Popoviciu sunt inregistrate pe numele mamei sale, Ligia Popo�viciu. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Ligia Popoviciu este propietar al Farview Investments SRL, care are ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. De asemenea, ea detine 50% din ALLTROM SRL. Ligia Popoviciu este de asemenea actionar la mai multe firme cu sediul in Indiile de Vest.
Pagini realizate de Departamentele Investigatii si Politica 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
astia ne conduc   de invizibil
completare   de Andrei1232000
E CUMNATUL LUI BADEA , SEFUL ,,HAITEI'' de la DINAMO ?!   de ana ana
Poate mira altceva. Poate.   de Osiris
A r h i v a
  Macel pe hoitul Doi s-un sfert    17 comentarii
  Miza politica: Reinvierea D.A.    19 comentarii
  PSD a vrut om "de casa" la "Doi s-un sfert"    5 comentarii
  Troica Tariceanu - Videanu - Popoviciu    3 comentarii
  Lupta pentru serviciile secrete de la Interne    1 comentariu
  Pitcovici si afacerile cu droguri    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Macel pe hoitul Doi s-un sfert (3902 afisari)
 Miza politica: Reinvierea D.A. (3350 afisari)
 Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga" (2503 afisari)
 UE sare la gatul SUA (2451 afisari)
 Pitcovici si afacerile cu droguri (2359 afisari)
 Raport NASA: Lumea este amenintata in 2012 de o puternica furtuna solara cu efecte devastatoare (5400 afisari)
 Nastase: S-ar putea ca Puiu Popoviciu sa primeasca o oferta interesanta - sa cedeze actiuni pentru ca "astfel de greseli" sa nu se mai repete  (2719 afisari)
 S-a facut de cacao: Un arbitru din Romania a facut pe el in timpul unui meci de fotbal (VIDEO) (2327 afisari)
 A cautat o viata intreaga un soldat care i-a salvat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial (2069 afisari)
 Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul! (1752 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00866 sec.