Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Excedent la gradinite
-- Primarul Ontanu are o oferta irezistibila in gradinitele nou construite: 1100 de locuri pentru copiii din alte sectoare * Colega de partid Ecaterina Andronescu i-a amintit ca si "girantul" Vanghelie are noua gradinite in lucru
Primarul Neculai Ontanu a reusit sa acopere necesarul de locuri la gradinita pentru prescolarii din Sectorul 2 al Capitalei, ramanandu-i si 1100 de locuri disponibile, pe care vrea sa le acorde copiilor din sectoarele care inregistreaza un deficit la acest capitol. Edilul a vizitat, ieri, impreuna cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, cateva dintre cele 18 gradinite nou construite in extinderea unora dintre cladirile gradinitelor sau scolilor din aceasta zona a Capitalei.
"Alte 8 gradinite se adauga celor 10 inaugurate anul trecut, inainte de Craciun. Impreuna cu Inspectoratul scolar al Sectorului 2, am elaborat inca de acum doi ani un program prin care am vrut sa ne asiguram ca toate solicitarile de inscriere la gradinita vor fi onorate. In urma finalizarii celor 18 gradinite, practic, noi acoperim necesarul de locuri si ne mai raman 1.100 disponibile pentru situatii speciale din alte sectoare, asa cum, in anii trecuti, si unii dintre copiii din Sectorul 2 si-au gasit loc la gradinite din alte sectoare ale Capitalei. Este o reusita ca incheiem acest proiect. Doua gradinite vor fi finalizate la sfarsitul lunii aprilie, altele in mai, iunie si ultima are termen de finalizare in iulie. Unele cladiri sunt extinderi ale cladirilor actualelor gradinite sau scoli (pentru care am asigurat 720 de locuri), iar restul de 2450 de locuri sunt in cladiri separate, noi. Sunt cele mai moderne cladiri, respecta standardele europene, sunt dotate cu toate echipamentele necesare, au toate avizele necesare - adica au grupele formate din maxim 22 de copii, activitatea educationala se desfasoara in sali speciale, sunt dotate cu dormitoare si sali de mese, iar bucataria se afla la subsol, mancarea fiind trimisa cu liftul spre salile de mese", a declarat Ontanu la Gradinita nr. 188, din Strada Pierre de Coubertin nr. 1, construita langa vechea gradinita "Castel".
Educatoare cu norma dubla
"Fiind extinderi de gradinite vechi, nu vorbim despre o noua acreditare sau acordare de personalitate juridica, pentru ca, practic, intra sub autoritatea gradinitelor vechi. In acest an scolar se cunoaste deficitul de personal didactic specializat, astfel ca posturile au fost acoperite prin cumul - adica educatoarele titulare au, practic, doua norme - si, evident, procentul de suplinitori. Pentru anul scolar urmator vor incepe concursurile de titularizare si de suplinire, astfel incat sa poata fi acoperit deficitul de 300 de educatoare", ne-a declarat Mihaela Ciho, inspectorul scolar general al Sectorului 2.
"Cum primarul Ontanu are 1100 de locuri in plus, o sa-l rog sa le scoata la licitatie, sa vedem care primar ofera mai mult", a spus, glumind, ministrul Ecaterina Andronescu, cu evidenta mandrie la adresa realizarilor colegul ei de partid. Amintindu-si, brusc, de cel care a girat pentru ea la alegerile parlamentare, Ecaterina Andronescu a tinut sa aminteasca faptul ca "si in Sectorul 5 sunt 9 gradinite in lucru". Ministrul Educatiei a recunoscut ca in toate sectoarele �sunt probleme cu lipsa de spatiilor pentru prescolari". "As vrea sa incurajam inclusiv mediul privat; sa-i ajutam si noi, dar sa incerce sa ne sprijine si ei cu locatii in care sa putem organiza gradinite. In Bucuresti este un deficit de locuri destul de mare, peste 15.000. Pe de o parte, a crescut cifra demogra-fica - ceea ce este un element de incurajare -, dar pe de alta parte, legea retrocedarilor a insemnat, din pacate, pentru Ministerul Educatiei, costuri foarte mari. In mod special, in Ardeal sunt foarte multe cladiri de gradinite si scoli retrocedate si pentru care trebuie sa gasim solutii. Se merge pe solutii diferite: cum este aceasta, de construire a unor gradinite noi, sau chiar de cumparare a imobilelor care au fost retrocedate - sigur, in conditiile unor negocieri convenabile pentru banul public", a precizat Andronescu.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  OMS recomanda sport pe paine    1 comentariu
  Frana la Netcity    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.