Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Baraj la Bastroe
Ucraina va inaugura vineri, 27 martie, un baraj de pe artera navigabila de mare adancime "Dunare-Marea Neagra" la care va participa si ministrul Transporturilor, Iosif Vinski, a declarat purtatoarea de cuvant a ministrului, Viktoria Iakovleva, citata de Agerpres.
Ea a adaugat ca Bucurestii au obstructionat timp indelungat realizarea proiectului mentionat, ridicand obiectii referitoare la posibile daune de ordin ecologic. Aceasta a subliniat ca lucrarile de constructie se apropie de final si "noi (Ucraina) suntem pregatiti cu toata tara sa aratam lumii rezultatul acestei activitati". La 12 martie 2004, Ucraina a luat decizia construirii caii navigabile Dunare-Marea Neagra, pe bratul Bastroe, cu o adancime de 3,5 m in ciuda opozitiei Romaniei. (M.N.)
Satelit nord-coreean
Aplicarea de sanctiuni ale ONU in cazul lansarii unui "satelit" de catre Phenian ar conduce la esecul negocierilor in format de sase cu privire la denuclearizarea acestei tari, a amenintat ieri Ministerul de Externe nord-coreean, transmite Agerpres. Publicatia Jane's nota luni ca Phenianul intentioneaza sa lanseze un satelit, numit "Unha 2", din zona Musudan-ni, la inceputul lunii aprilie pentru a stimula mandria nationala. SUA, Japonia si Coreea de Sud se tem sa nu fie vorba de un nou test cu racheta cu raza lunga de actiune, care poate atinge Alaska, incalcand o rezolutie a Natiunilor Unite. Coreea de Nord a anuntat duminica inchiderea a doua culoare aeriene, intre 4 si 8 aprilie, cand urmeaza sa lanseze
un "satelit". (L.P.)
Kremlinul suparat pe UE
Liderul rus Dmitri Medvedev a anuntat ieri, in cadrul Consiliului Securitatii Rusiei, ca Moscova va amana pentru o data nedeterminata negocierile cu Kievul pe tema acordarii unui imprumut de cinci miliarde de dolari pentru plata datoriilor energetice, pe fondul semnarii luni de catre premierul ucrainean Iulia Timosenko a unei declaratii cu UE in urma careia Ucraina va primi fonduri de la UE pentru modernizarea retelei de transport a gazelor. Aceasta intelegere ar urma sa elimine Rusia din acest proces. Totodata, dupa semnarea declaratiei cu UE, Timosenko a ironizat subtil Moscova pe aceasta tema, motiv care a produs iritarea conducerii de la Kremlin. (M.N.)
Apel bulgar respins
Oficialii europeni au transmis mesaje sceptice in legatura cu solicitarea Bulgariei privind trimiterea de specialisti care sa ajute Sofia in implementarea reformelor, scria ieri portalul EUObserver. Propunerea a fost respinsa de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a subliniat ca bulgarii trebuie sa aplice singuri reformele. O alta problema ar fi cea a salariilor expertilor europeni, in conditiile in care nivelul de salarizare in Bulgaria este mult mai mic decat la nivel european. Executivul bulgar le-a cerut saptamana trecuta statelor membre UE sa trimita diplomati "experimentati" la Sofia pentru a ajuta la conti�nuarea reformelor. (M.N.)
A r h i v a
  SUA - ultima sansa    65 comentarii
  Kosovo la tribunal    4 comentarii
  Voronin merge la Smirnov    1 comentariu
  Copilul minune are probleme    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01010 sec.