Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Bani pentru Sterling
Sterling Resources a incheiat un acord de finantare de cinci milioane de dolari, destinat si operatiunilor din Romania, cu firma Canaccord Capital Corporation, care s-a numarat, in 2007, printre intermediarii unei majorari de capital la Gabriel Resources, proprietarul Rosia Montana Gold Corporation. Sterling si Gabriel Resources, ambele inregistrate in Canada, au un actionar comun, fondul canadian de investitii Sprott Asset Management, care are actiuni si la Carpathian Gold, firma de extragere a aurului, cu concesiuni in Romania si Ungaria. (G.M.)
China trece la DST
Banca centrala a Chinei a propus inlocuirea dolarului ca moneda de referinta pentru constituirea rezervelor internationale de valuta, cu un sistem global controlat de Fondul Monetar International (FMI), potrivit cotidianului britanic Financial Times, preluat de Mediafax. China are rezerve valutare de circa 2000 de miliarde de dolari si este putin probabil sa schimbe o parte a acestor fonduri in alta moneda in pe�rioada urmatoare, se arata in publicatia britanica. (F.B.)
Majorari de salarii in BCR
BCR va mentine numarul angajatilor in acest an, a declarat, ieri, directorul de resurse umane al bancii, Andreea Voinea, care a adaugat ca de la inceputul anului au fost efectuate majorari salariale cu pana la 10%. Ea a precizat ca la inceputul anului BCR avea intre 8700 si 9000 de angajati, urmand sa se renunte la circa 400 de persoane prin externalizarea unor divizii, cum este cea de IT. "In locul acestora vom angaja alte 400 de persoane pe functii non-comerciale, ca de exemplu de colectare, de control, de audit si in special pe zona de risc. De asemenea, in 2009 vom deschide intre 40 si 50 de unitati noi", a precizat Voinea. (C.S.)
Recomandari de accize
Statul ar trebui sa creasca acciza minima la tigarete si sa scada valoarea procentuala a acestora, recomanda Peter Imre, director Corporate Affairs la Philip Morris Romania.
"Este dreptul statului de a-si reglementa politica fiscala, in materie de accize", a declarat Peter Imre, transmite Agerpres. "Daca actualul Guvern a dorit sa devanseze calendarul de crestere a accizelor pentru a aduce mai repede bani la buget, atunci eu as recomanda sa creasca acciza minima si sa fie scazuta valoarea procentuala a acestora. In opinia mea, sunt doua masuri care vor creste veniturile si, pe de alta parte, poate fi stopata contrabanda", a precizat Imre. (F.B.)
A r h i v a
  Economisire de criza    2 comentarii
  Rodipet revine la stat    1 comentariu
  Banii de la FMI vin in mai    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00833 sec.