Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Rulmentul vrea Cupa EHF
Vicecampioana handbalului feminin autohton, Rulmentul Brasov, are mari sanse sa acceada in finala Cupei EHF, dupa ce, ieri, la sediul forului continental, s-a stabilit ca echipa pregatita de Herbert Muller sa joace in semifinale cu gruparea spaniola SD Itxako. "Este echipa pe care ne-am dorit s-o intalnim, desi la acest nivel nu mai conteaza numele adversarei. Sper sa ne calificam in finala, pentru ca vrem sa aducem trofeul la Brasov", a spus Carmen Amariei. Pe de alta parte, ieri, secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, a anuntat ca Rulmentul Brasov este obligata sa plateasca datoriile fata de jucatoarea Woo Sun Hee pana pe 10 aprilie, in caz contrar sud-coreeanca urmand sa devina a treia jucatoare libera de contract de la poalele Tampei, dupa Cristina Neagu si Patricia Vizitiu. (T.R.)
Grupa lejera spre Euro 2010
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a avut parte de sorti favorabili in drumul spre Euro 2010, tricolorele urmand sa evolueze in prima grupa preliminara, impotriva selectionatelor Ucrainei, Portugaliei si Elvetiei. Conform noilor reguli anuntate de EHF, si pentru ca, in premiera, editia continentala va fi gazduita in 2010 de doua tari, Danemarca si Norvegia, deja calificate la turneul final, din cele sapte grupe preliminare vor obtine vizele pentru accesul in elita primele doua clasate. Astfel, Romania are sanse uriase de a fi din nou prezenta la turneul final, la editia din 2008, din Macedonia, Romania clasandu-se pe locul cinci. De altfel, selectionerul Radu Voina a recunosct, ieri, faptul ca "este o grupa accesibila, din care ne putem califica, dar nu trebuie sa ne subestimam adversarii". (T.R.)
Antrenament lejer
Nationala Romaniei a inceput relativ lejer programul de pregatire a meciului de sambata cu Serbia. Ajunsi la Constanta luni dupa amiaza, "tricolorii" au iesit pe terenul Stadionului "Farul" spre seara, pentru o miscare de o ora, nu foarte solicitanta tinand cont ca majoritatea fotbalistilor au evoluat in weekend. Din cei 22 de jucatori convocati, au lipsit trei: Adrian Mutu, sosit la Constanta cu doua ore inaintea sedintei de pregatire, Ovidiu Petre, menajat dupa o accidentare usoara, si Cristian Sapunaru, care a ajuns noaptea tarziu in cantonamentul de la "Rex". Ceilalti au facut o sedinta mai mult de refacere, fara minge, iar la final pe teren au ramas doar Nicolita, Florin Costea, Bourceanu, Goian, Gigel Bucur, Marica, Tamas si Cocis, care au executat cateva sprinturi. (B.G.)
Briliantul promite dubla
Adrian Mutu s-a aflat intr-un duel fata in fata cu Zdravko Kuzmanovic, coechipierul sau de la Fiorentina si adversar sambata, intr-un interviu acordat violachannel.tv. Atacantul roman a inceput prin a-l lauda pe sarb, spunand ca admira la el "puterea sa de lupta si dorinta de a nu renunta niciodata".
"Nu-mi place nimic la Mutu. Glumesc, pentru mine Adrian este un mare jucator", a replicat imediat Kuzmanovic. "Stai linistit, sa nu iti faci nici o speranta pentru acest joc. Va invinge Romania cu
2-0 printr-o dubla a lui Mutu", a incheiat in forta "Briliantul", in timp ce sarbul a fost mai optimist, apreciind ca echipa sa se va impune cu 5-0. (B.G.)
Derby in Cotroceni
"Cainii" si giulestenii au cazut de acord ca intalnirea din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dintre cele doua echipe, sa aiba loc pe Stadionul "Cotroceni", pe 15 aprilie, de la ora 20.45. Cele doua parti s-au inteles si pentru a solicita LPF reprogramarea meciului lor din campionat, din 3 aprilie, apreciind ca este prea aproape de intalnirea de 1 aprilie, data in calendarul international, ambele avand cate doi internationali A si cate doi la reprezentativa B, insa negocierile nu s-au incheiat nici ieri. "Ar fi un derby cu jucatori obositi si nervosi", a justificat Grigore Sichitiu, presedintele giulestenilor. (B.G.)
Pozitie jenanta
Marius Lacatus, antrenorul Stelei, a comentat ieri pe marginea faptului ca echipa sa se afla abia pe locul opt in clasament. "Sunt increzator ca putem ajunge acolo sus. Sunt cinci puncte distanta de locul 2 si noua de locul 1, inca sunt puncte care pot fi recuperate. Nu-mi vine sa cred ca am ajuns pe locul 8, pozitia e jenanta pentru Steaua, dar, daca stau si ma uit ca sunt la cinci puncte de locul 2 nu am de ce sa intru in panica. E adevarat ca lipsesc punctele, trec puncte pe langa noi care ne-au adus in aceasta situatie, dar sunt convins ca pana la final vom reveni acolo unde ne este locul", a spus Marius Laca�tus pentru NewsIn. (B.G.)
A r h i v a
  Sa vina Dinamo!    2 comentarii
  Penescu: "Gigi nu mai are intrare la jucatorii nostri"    
  Tudor atacat de CCA    
  Nicu, titular cu sarbii    
  Antic vrea totul    1 comentariu
  Mutu isi cauta echipa    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01064 sec.