Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Procesul spionilor
Curtea de Apel Bucuresti decide astazi daca prelungeste mandatul de arestare preventiva, la cererea procurorilor, pentru Floricel Achim si Marinov Zikolov, cercetati pentru tradare prin transmitere de secrete, respectiv spionaj.
Mandatele de arestare pe numele celor doi au fost emise pe 28 februarie.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, pe 5 martie, recursurile subofiterului MApN Floricel Achim si al bulgarului Marinov Zikolov impotriva arestarii preventive, astfel ca cei doi au ramas dupa gratii.
Floricel Achim este acuzat ca, in perioada 2002-2007, a procurat documente avand caracter de secret de stat si documente a caror importanta face ca divulgarea lor sa pericliteze siguranta statului, conform Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus arestarea acestuia pe 28 februarie. Achim vindea secrete de stat pentru sume de pana intr-o mie de dolari, sustin procurorii, carora cetateanul bulgar le-a declarat ca il cunostea pe un reprezentant al Ucrainei interesat de informatii militare, potrivit instantei.
Instanta motiveaza ca subofiterul sustragea secrete pe memory stick "la intamplare, la vrac, tot ce reusea sa copieze". Memory stick-ul ajungea, prin intermediul bulgarului, la "un reprezentant al puterii straine", potrivit instantei.
Bulgarul a declarat, la randul sau, ca in perioada 2001-2002, era in relatii de prietenie cu un reprezentant al Ucrainei la Bucuresti, care i-a spus ca este interesat de informatii militare, pentru care "platea" 800-1000 de dolari.
Floricel Achim se intalnea cu cetateanul bulgar in locuri publice, in Bucuresti, respectiv 1 Mai si zona Stadionului National. Achim detinea autorizatie de acces la informatii clasificate din 6 octombrie 2006 "la nivel secret".
Subofiterul roman a recunoscut acuzatiile de tradare, el spunandu-le judecatorilor ca regreta fapta si ca a savarsit infractiunile pentru ca avea o situatie materiala precara. Potrivit motivarii deciziei de pe 28 februarie, si cetateanul strain Marinov Zikolov si-ar fi recunoscut fapta de care este acuzat, respectiv de spionaj.
Adrian Nicolae POPESCU 
A r h i v a
  Curse platite cu gloante    1 comentariu
  Reject politicienilor!    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00594 sec.