Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Curse platite cu gloante
-- Intr-un interval de o ora, doi taximetristi din Brasov au fost atacati cu arma
Doi taximetristi brasoveni au fost atacati si amenintati cu pistolul, in zona Bran-Moeciu. Unul dintre soferi a fost impuscat in mandibula. Politistii incearca sa stabileasca daca in cele doua cazuri este vorba despre acelasi atacator. Infractorul a plecat, in urma celor doua atacuri, cu doar 120 de lei si cu turela uneia dintre masini.
Sambata, in jurul orei 20.00, (anchetatorii nu au mediatizat cazul pana in aceasta saptamana) a fost atacat primul taximetrist, in timpul unei curse pe care acesta o efectua in zona comunei Tohanul Nou. Acesta a fost amenintat cu arma si, se pare ca agresorul l-a impuscat pentru ca a refuzat sa-i dea banii pe care-i avea asupra sa. Desi ar fi putut lua nestingherit banii sau celelalte bunuri din masina, agresorul a plecat fara a lua nimic. Al doilea atac a avut loc o ora mai tarziu, la intrarea in judetul Arges. Necunoscutul s-a urcat intr-un al doilea taxi, cerandu-i soferului sa-l duca intr-o comuna argeseana. Din declaratiile soferului, imediat dupa iesirea din comuna Fundata (dupa limita judetului Brasov), in zona Dambovicioara, ne�cunoscutul a scos o arma, intrebandu-l cati bani are asupra sa. La raspunsul taximetristului ca are ceva peste o suta de lei, agresorul i-a spus acestuia ca ii pare rau ca trebuie sa-l omoare doar pentru atat de putini bani. In momentul in care barbatul inarmat i-a cerut soferului sa faca schimb de locuri, taximetristul a luat-o la fuga catre padure, reusind sa scape. Agresorul a luat banii din incasari si a disparut.
Impuscat in fata
Politistii nu au oferit multe detalii in aceste cazuri invocand ancheta aflata in desfasurare. Exista insa indicii ca ar fi vorba de acelasi autor.
"Primul incident s-a produs in jurul orei 20.00. Taximetristul, Ioan Vidan, in varsta de 48 de ani, a fost impuscat in fata. Dupa ce l-a impuscat pe sofer, atacatorul l-a lasat zacand si a plecat, fara a lua nimic din masina. O ora mai tarziu, la postul de politie din Fundata s-a prezentat al doilea sofer, Adrian Ghinea, in varsta de 51 de ani, care a reclamat ca a fost talharit si amenintat cu o arma. Talharia s-a produs la intrarea in judetul Arges, soferul declarand ca a reusit sa scape fugind in padurea din apropierea soselei. Agresorul a luat de la acest al doilea taximetrist 120 de lei si turela de pe masina. Politia cerceteaza cazul si exista indicii ca cele doua cazuri au acelasi autor, dar este inca prematur sa ne pronuntam cu certitudine. Dupa ce soferul impuscat va fi operat, vom afla si ce arma a folosit agresorul. Exista deja un cerc de suspecti, cercetarile continuand pana la elucidarea cazului", a declarat comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.Taximetristul impuscat se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov si este programat, astazi, pentru operatia de extragere a glontului din mandibula. "Pacientul este stabil, viata nu ii este pusa in pericol. Se pare ca glontul s-a stabilizat in mandibula, de unde va fi extras", ne-a a declarat Luminita Nitu, purtator de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.
Au platit cu viata
Si in judetul Dambovita, un taximetrist a fost jefuit de un client, in noaptea de luni spre marti. Taximetristul, Marius Nicolaescu, a fost lasat fara masina de serviciu de catre un client in varsta de 22 de ani, care l-a amenintat cu un pistol de jucarie, autoturismul fiind gasit ulterior abandonat si incendiat (foto sus), arata NewsIn. Politistii l-au retinut pe agresor (Marius Ilie, in varsta de 22 de ani) pentru 24 de ore, i-au intocmit dosar penal pentru talharie si distrugere de bunuri prin incendiere, fiind prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Gaesti, cu propunerea de arestare preventiva. In februarie, un taximetrist oradean a fost gasit mort, langa o bariera de pe soseaua de centura a orasului. Barbatul fusese impuscat in cap. In 2008, un taximetrist a fost gasit cu gatul taiat la Ploiesti. Unul dintre cele mai grave cazuri a avut loc tot anul trecut in Constanta cand trupul unui taximetrist a fost gasit gol, pe un camp, cu urme de arsuri si prezentand mai multe plagi impuscate si injunghiate. In ultima perioada, mai multi taximetristi au fost impuscati, batuti sau agresati in trafic.
Robert MIRCEA 
 Afisari: 286  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Schengen   de Herbie
A r h i v a
  Reject politicienilor!    1 comentariu
  Procesul spionilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02063 sec.