Ziua Logo
  Nr. 4495 de miercuri, 25 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Crin la bal sau la spital
-- Nici nu s-au numarat bine voturile lui Crin Antonescu la Congresul PNL ca adversarii liberalilor au si inceput sa se agite. Presedintele Basescu, inca mai inainte vreme se prefacea ca nu stie prea bine despre cine e vorba - aaa... unul cu nume de floare - se chinuia el sa-si aminteasca. Are memoria cam scurta. Cei doi au stat vreo doi-trei ani la masa guvernelor CDR, unul ca ministru al Tineretului si Sportului, celalalt, inevitabil, ca ministru al Transporturilor.
SusTinAtorii presedintelui din mass-media si PD-L s-au intrecut si ei care mai de care sa-l vopseasca pe Antonescu. "Alegerea lui este un semn al degenerscentei sistemului politic", tuna unul, pe blogul sau, cu violenta timizilor. O distinsa editorialista s-a transformat in reporter de investigatii si dezvaluie ca Antonescu ar avea si o tinichea de coada, ceva cu niste terenuri, de cand era ministru. Asta e o acuzatie cam neinspirata. Pai daca Crin Antonescu o avea si el un schelet in sifonier, altii au chiar piramide de cranii, mai mari decat osuarele genocidelor din Cambodgia sau Rwanda. Portocaliii ba acuza "liberalismul comercial", ba ca Antonescu se deda monomaniac la atacuri impotriva presedintelui in loc sa scrie programe liberale. Antonescu nici n-ar fi intelectual, dupa ei, ar avea doar niste "cursuri de istorie". Cred ca reactia lor e dictata de instinctul de conservare. Li s-a cam facut frica.
Peste drum, Mircea Geoana incearca sa minimalizeze si el laudele aduse de Iliescu lui Antonescu. "Laudele lui Ion Iliescu" sunt un cadou otravit, zice seful PSD. Oare de unde o sti? Pe el nu tin minte sa-l fi laudat vreodata.
In realitate, laudele lui Ion Iliescu sunt un cadou otravit pentru Geoana, nu pentru Antonescu. Iliescu tocmai s-a suparat pe Geoana pentru aparitia lui Gusa in partid. Miron Mitrea a amenintat si el ca isi infige coltii in beregata lui Geoana. Barosanii din PSD stiu ca nu pot scapa de Geoana pana cand acesta nu se va face de ras la alegeri. Iliescu l-ar putea sustine pe Geoana cam cum l-a sustinut pe Cristian Diaconescu la primarie. La lansarea lui Diaconescu a vorbit doua ore despre incalzirea globala fara sa pronunte numele candidatului PSD. Si "Cavaleria" lui Mitrea, "baietii lui seriosi", or mai imparti ei pui congelati, zahar si ulei alegatorilor defavorizati, cu dedicatie de la Geoana, cum au facut la locale sau generale? Asadar, Crin Antonescu ar avea o sansa reala sa intre in turul doi. Noul lider PNL poate sa faca incurcaturi majore in acest an electoral. Are 18-20% bonus de la PNL, la care se pot adauga, la super-oferta, 7% de la UDMR. Pai cu 27% altfel stai de vorba, fata de niste contracandidati carora vantul crizei o sa le sufle in prova pana la alegeri.
E suficient 27%? Doar Mama Omida poate raspunde. In 1992 Emil Constantinescu a luat 31% in turul I si a pierdut. In 1996, Constantinescu, cu doar 28% in turul I, a reusit sa zburataceasca in turul II cucuveaua de la Cotroceni. Crin Antonescu ar trebui sa convinga milioane de oameni. Dar nu spune nimic, desi vorbeste intr-una. Am inteles doar ca vrea sa ne scape de "derapajele antidemocratice" ale lui Basescu. Mai vrea sa dea fiecarui roman o sansa. Dar asta se promite si in "Manifestul" socialistilor europeni. Nu e musai deocamdata sa-i dea cu PIB-ul si criza, Kossovo sau Nabucco. Dar orice monitorizare arata ca liberalul nu are vreo tema anume. Or, fara pareri despre lume si viata e cam greu sa convingi. Antonescu risca sa fie consolat dupa alegeri ca a avut cea mai frumoasa campanie, ca Ludovic Orban dupa ce a pierdut la primarie.
Pe sticlA, toata lumea ii da sfaturi lui Antonescu si il invita peste tot. Dar daca nu are nimic de spus, mai bine ar sta acasa, pentru a nu cadea in derizoriu. Si s-ar gandi bine si ce sa spuna. Daca vin la el consultantii si-l invata sa meliteze primele trei probleme iesite la focus grup dintr-o lista de 20, sa-i concedieze. El nu candideaza pentru primaria de sector, iar oamenii de stat nu sunt sclavii sondajelor.
George SCARLAT 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
petrodolarii pnl   de pitu
Pai cam asta ziceam si eu   de octaaa
E prea devreme pentru a-l eticheta pe Crin Antonescu   de srelu
crin presedinte   de vamid
A r h i v a
  Paranormalul la putere    1 comentariu
  EBA contra Simona Sensual    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Capcana timp (3094 afisari)
 Secretul lui Pogea (2586 afisari)
 Armata maraie in front (2024 afisari)
 Mainile tradeaza bolile (1648 afisari)
 Radiografia lui Mitrea pune cruce PSD (1621 afisari)
 Cei mai fermi sani de pe covorul rosu (FOTO) (6698 afisari)
  Virgil Magureanu: "In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase" (5487 afisari)
 Sexy Carmen Electra, nud in inima Mexicului! (FOTO) (2219 afisari)
 Cristi Minculescu, operat din nou (2209 afisari)
 Viorel Hrebenciuc, internat de urgenta la Elias (1851 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00987 sec.