Ziua Logo
  Nr. 4494 de marti, 24 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Piti relaxat
-- Selectionerul a anuntat ieri ca, in cazul unor rezultate nefericite cu Serbia sau cu Austria, este hotarat sa mearga mai departe
Mircea Paun - Ziua foto
Nationala s-a reunit ieri pentru "dubla" cu Serbia (sambata, 28 martie, la Constanta) si Austria (miercuri, 1 aprilie, la Klagenfurt) si s-a deplasat imediat pe Litoral, pentru a incepe pregatirile.
Fara capitanul Cristi Chivu si fara Florentin Petre, amandoi accidentati, "tricolorii" au nevoie de sase puncte din aceste doua jocuri pentru a ramane in cartile calificarii la CM din 2010.
Piturca a vorbit relaxat ieri despre eventualitatea unor rezultate nesatisfacatoare. "Eu pregatesc echipa sa castige, daca se intampla sa iasa altfel, asta e, mergem inainte! Nu depinde cariera mea de aceste doua meciuri! Presiune exista la fiecare joc, si pentru antrenori, si pentru jucatori, mai ales la Nationala unde, daca pierzi doua meciuri, o calificare poate fi compromisa", a explicat selectionerul, despre care s-a tot vorbit ca ar putea fi demis daca nu aduce sase puncte din aceasta "dubla". "Sunt doua meciuri extrem de importante, s-a vorbit, s-au facut calcule si sper sa trecem cu bine. Sunt constient ca primul meci, cu Serbia, este cel mai important, dar cred in echipa Romaniei si am speranta ca vom invinge", a mai spus Piturca. Selectionerul a explicat si cateva dintre deciziile sale in privinta alegerii jucatorilor din lot pentru aceste jocuri. "Nu are nicio legatura forma sportiva a unei echipe cu jucatorii con�vocati. Rapidul chiar e in forma, dar de la ei il aveam in vedere pe Lazar, insa ii am pe postul lui pe Ov. Petre si Codrea. Asta a fost optiunea mea. Sunt jucatori care in campionatul Romaniei sunt buni, dar aici e vorba de alt nivel, te intalnesti cu Vidic, cu Stankovic", a spus Piturca. Apoi, pentru confirmare, l-a "urecheat" pe Fl. Costea, autorul unei "duble" in meciul de duminica seara, cu CFR: "Pe mine nu m-a impresionat. A marcat, dar a si ratat din situatii in care nu avea voie, deocamdata el nu a confirmat la Nationala".
Lobont fara presiune
Portarul Nationalei a respectat linia impusa de Piturca, evitand sa categoriseasca partidele cu Serbia si Austria ca decisive. "Nu putem vorbi de presiune. Sunt doua meciuri importante si dificile, avem la dispozitie 5-6 zile, vrem victorii si speram sa le obtinem. Echipa Serbiei nu sta intr-un jucator anume, dar formeaza un grup puternic si trebuie sa fim atenti", a spus Bogdan Lobont.
Florin Costea, atacantul Craiovei, n-a vrut nici el sa-l contrazica pe selectioner: "Are dreptate Piturca, stiu ca am ratat, dar mi-a sarit mingea. Toata lumea, dar mai ales eu, asteptam sa vina primul meu gol la Nationala".
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Max Nicu vine la Nationala    (Sport, 2009-03-14)
  Piturca face bani din Nationala    (Sport, 2007-12-22)
A r h i v a
  Interzis la Jocurile Olimpice!    4 comentarii
  Cu piticii la maxim    
  LIGA I - ETAPA A 21-A    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stanculescu: Spionii sovietici au tras! (4536 afisari)
 Strans uniti in jurul FMI (2094 afisari)
 De ce o votez pe Elena Basescu (1901 afisari)
 Basarabia, ultimul refugiu romanesc (1587 afisari)
 Transformarea lui Geoana (990 afisari)
 Scandal cu frumuseti: Poze nud cu Miss Rusia 2009, postate pe Internet! (FOTO) (3878 afisari)
 Cindy Crawford face senzatie: nud in spuma! (FOTO) (2673 afisari)
 Presedintele SUA, inregistrat in timp ce vorbeste cu zece extraterestri (2607 afisari)
 Lovitura electorala pentru Elena Basescu: brandul "EBa" e deja luat! (2545 afisari)
 "Moldova Suverana": Romania pregateste o revolutie la Chisinau  (2472 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01053 sec.