Ziua Logo
  Nr. 4493 de luni, 23 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Penelope Cruz deschide B-est la Bucuresti
-- Gala de inaugurare a celei de a cincea editii a B-est International Film Festival din Bucuresti este programata la Cinema Studio, unde, de la orele 19.30, va rula coproductia hispano-americana "Vicky Cristina Barcelona", cu: Penelope Cruz, Javier Bardem si Scarlett Johansson in rolurile principale, in regia lui Woody Allen (foto dreapta).
La prezenta editie (23-30 martie) vor fi prezentate si trei pelicule romanesti ce au rulat la Berlinala anul acesta, "Cea mai fericita fata din lume", de Radu Jude, "Bric-Brac", de Gabriel Achim si "Renovare", de Paul Negoescu, iar documentarul "Podul de flori" al lui Thomas Ciulei va fi proiectat, duminica, de la ora 14.00.
Documentarele "Apocalipsa dupa soferi", de Alexandru Solomon si "Nunti, muzici si casete video" de Tudor Giurgiu sunt cuprinse intr-o "Seara HBO" la B-EST, in programul caruia mai figureaza o Seara israeliana si o sectiune speciala dedicata filmelor despre tigani ("Romano Cinema and Culture").
Un alt eveniment deosebit, in afara competitiei, va fi proiectia filmului "4 Nights with Anna" de Jerzy Skolimowski, difuzat in premiera absoluta la B-est, in prezenta regizorului (maine, de la orele 20.30). Este vorba despre un film realizat pe parcurs la 17 ani, perioada in care regizorul polonez, retras in Malibu, a renuntat in mod oficial la cinema in favoarea picturii si a poeziei. Premiera "4 Nights with Anna" a avut loc in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes 2008, iar povestea, in egala masura vesela si trista, a lui Leon (Artur Steranko), ingrijitorul de spital cu apucaturi de voyeur, care pune somnifere in ceaiul asistentei sale favorite pentru a o putea privi cum doarme, a strans laudele criticilor de specialitate. Skolimowski va fi prezent la festival si in ipostaza de pictor, cu o expozitie de factura expresionista.
Bani europeni independentilor
Tot sub umbrela B-est este programat (joi, ora 11.00, Ministerul Culturii) si atelierul "Media Desk - Oportunitati europene de finantare pentru producatorii independenti.
Proiecte de succes in Romania", in prezenta lui Soon-Mi Peten, coordonatoarea procesului de selectie a solicitarilor de finantare in cadrul schemelor de finantare MEDIA pe domeniul DEZVOLTARE, Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) a Comisiei Europene. Trei dintre producatorii romani care au beneficiat de suport MEDIA (Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Lucian Georgescu) isi vor prezenta proiectele castigatoare.
Pagina realizata de Luana Duschka 
A r h i v a
  Cineastii cer reforma    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mostenirea lui Crin (3707 afisari)
 Crin de Cotroceni (2233 afisari)
 Nemernicie de popa (1723 afisari)
 "Doctorii in stele" dau cu subsemnatul la DNA (1696 afisari)
 Chirtoaca: Comunistii vor sa piarda alegerile (1186 afisari)
 Femei licentiate se bat pentru roluri in filme porno sau pentru o slujba in cluburi de noapte  (4855 afisari)
 Ramas fara penis, dupa ce sotia l-a prins facand sex cu prietena ei cea mai buna (3051 afisari)
 Fostul general Stanculescu, despre fuga Ceausestilor: Erau desfigurati pentru ca si-au dat seama ca nu sunt iubiti de popor (2517 afisari)
 O tanara a fost filmata in timp ce se arunca in fata metroului - IMAGINI SOCANTE (2506 afisari)
 China ingenuncheaza Trezoreria SUA (2372 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.