Ziua Logo
  Nr. 4490 de joi, 19 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sa ne lasam de gandit
Maine, in ziua Echinoctiului de primavara, Teatrul Metropolis inaugureaza proiectul "Nopti in teatru", ce presupune posibilitatea vizionarii a doua spectacole intr-o singura seara. Asadar, inceputul primaverii astronomice este marcat, la ora 19.00, de spectacolul "Celalalt", cu Monica Davidescu, Cristi Iacob si Octavian Strunila si de avanpremiera piesei "Cum m-am lasat" in interpretarea Ancai Sigartau, cu care am purtat o mica discutie inainte de reprezentatie,
si a rapper-ului 1-Q-Sapro (foto).
Reuseste arta, ca modalitate de exprimare,
sa miste societatea?
Nu stiu cat reuseste arta la ora actuala sa miste societatea pentru ca trebuie sa i se acorde atentie, iar in momentul de fata nu cred ca se pune foarte mare pret pe arta. Dar noi, ca artisti, incercam sa facem lucrul acesta, prin promovarea unor texte de valoare care vor sa spuna ceva, care au mesaj, care te fac pe tine ca spectator sa te gandesti la ceea ce ai vazut pe scena. Daca, dialogul ti-a solicitat cat de cat neuronul acela obosit dupa atatea ore de serviciu si te-a facut sa te gandesti in ce sistem traiesti, atunci, eu cred ca noi ne-am atins scopul. Menirea noastra este de a pune niste intrebari pe scena, raspunsurile urmand sa si le dea fiecare acasa. Piesa este despre cum poti sa te lasi de gandit. Fiecare o sa vada avantajele si deza�vantajele gandirii. Este comic, este tragic, pentru fiecare in mod diferit. Este asemenea alunecatului pe coaja de banana; pentru cel in cauza este tragic, iar pentru privitor e comic.
Se impaca, pe scena, doi artisti aparent atat de diferiti?
Da, este adevarat, venim din medii diferite, din forme de exprimare foarte diferite, dar avem un scop comun si suntem doi artisti preocupati de societatea in care traiesc. Nu vrem sa dam cu noroi, vrem sa ne urcam acolo pe scena si sa spunem ce avem de spus. Vorba melodiei: "Tre' sa spun, tre' sa spun...", cam acolo ma intalnesc eu cu Sapro.
Cum sperati sa fie primit proiectul "Nopti in teatru"?
Noi am initiat acest proiect, a fost si propunere mea si speram ca atat proiectul, cat si spectacolul sa fie un succes. Orice actor isi doreste aplauze. Stiti, noi nu primim spaga, noi primim aplauze.
Este adevarat ca fondurile stranse la spectacolul pe care urmeaza sa-l prezentati la Teatrul din Focsani vor fi donate?
Da, este adevarat. Am fost foarte fericita cand am fost sunata de la Focsani sa mi se spuna ca cererea este foarte mare si s-ar putea sa jucam doua spectacole.
Credeti ca ar trebui promovate mai des astfel de initiative?
Eu consider ca nu initiativele ar trebui promovate, ci adevaratele lucruri de valoare, respectiv moralitatea, mila. Suntem atat de preocupati de ceea ce se intampla in ograda celuilalt, incat uitam cum sa mai traim si cine suntem. Nu cred in gesturile mici. Cred ca ele nu reusesc sa-si atinga scopul. Este dureros sa spun chestia asta. Nu sunt o fana a actiunilor de caritate sau de ecologie. Daca intr-adevar imi pasa de ceea ce se intampla in jurul meu, atunci imi educ copiii acasa, nu ma laud la televizor ca am plantat un pomisor.
Adriana Vasiliu 
A r h i v a
  Un Havel la Cotroceni    9 comentarii
  Razboi rece la CNC    
  Carti despre romanii sud-dunareni    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 EBA Independenta (2962 afisari)
 Adevaratii autori ai Manuscriselor de la Marea Moarta (2251 afisari)
 O sinucidere programata (2038 afisari)
 Sase secrete pentru a reusi in viata (1618 afisari)
 Diplomele impostorilor licentiati vor fi anulate (1524 afisari)
 Un italian si un norvegian faceau filme porno cu copii, la Constanta (14417 afisari)
 Interpretul de muzica populara Ion Dolanescu a murit! (VIDEO) (7096 afisari)
 Studentele moldovence exportate pentru sex treceau si prin patul politistilor (3711 afisari)
 Acum 20 de ani, la Moscova: Putin, ca "turist sub acoperire", in apropierea lui Reagan si Gorbaciov? (2755 afisari)
 Vedete care nu pot iesi in lume fara sutien, din motive obiective! (VEZI FOTO) (2627 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00995 sec.