Ziua Logo
  Nr. 4490 de joi, 19 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Liberalii se pregatesc de Congres
-- "In fata crizei, a lui Basescu si a monstruoasei coalitii PDL-PSD e nevoie de lei, nu de mielusei"
Teodor Atanasiu (Foto: AGERPRES)
Domnule Atanasiu, urmeaza Congresul extraordinar al PNL, iar dumneavoastra
v-ati anuntat candidatura la functia de �prim-vicepresedinte pe ultima suta de metri.
De ce acum si de ce la Sibiu?
Mi-am anuntat candidatura la functia de prim-vicepresedinte al PNL marti dupa-amiaza, la intalnirea cu delegatia la Congres din partea Sibiului, acolo unde am foarte multi prieteni. Am dorit ca ardelenii sa fie primii care afla acest lucru, intrucat principalii mei sustinatori sunt din aceasta zona a tarii. Am aceeasi sustinere si din partea altor organizatii din Banat, Moldova, Oltenia si Dobrogea, iar ca sa anticipez o alta intrebare va spun ca nu voi nominaliza cati presedinti sau cate organizatii ma sustin. Dar cel mai important sprijin il am de la colegii mei din Alba. Mi se pare incorect sa dau un numar de organizatii sau presedinti, cum vad ca e la moda. Eu cred ca fiecare liberal participant la Congres va alege in functie de fapte si de ofertele care vor fi prezentate. Va mai spun sigur ca nu voi alege pe cineva care va spune la Congres, de exemplu, ca PNL va scadea in increderea cetatenilor si care nu are rezultate politice si administrative in spate. De altfel, la nivelul organizatiei Alba noi am decis ca fiecare participant la Congres sa voteze asa cum ii dicteaza constiinta si cum este democratic, intr-un partid democratic.
Pentru acest post, daca
el va fi aprobat de Congres, il veti avea contracandidat deja anuntat pe Ludovic Orban, fostul dumneavoastra coleg din Cabinetul Tariceanu. Niciunul nu ati iesit prea bine, din punct de vedere al imaginii, din roata guvernarii. Cu ce sunteti mai bun decat contracandidatul dumneavoastra?
Este foarte posibil sa apara si alti pretendenti la acest post (n.red. miercuri era ultima zi de inscriere). Diferenta esentiala intre mine si Ludovic este ca, spre deosebire de el, eu voi putea sa lucrez la fel de bine si cu Calin Popescu Tariceanu, si cu Crin Antonescu, indiferent de cel care va ajunge presedinte al PNL. Inchipuiti-va cum ar lucra un tandem Tariceanu-Orban. Eu cred ca trebuie sa fim uniti, in acest an electoral dur, in care adversarul nostru se afla in afara, nu in interiorul partidului. Nu ne permitem luxul de a ne complace prea mult in situatii de competitii interne, iar imediat dupa Congres trebuie sa ne punem serios pe treaba. Suntem principalul partid de opozitie si avem obligatia sa actionam ferm impotriva actualei puteri monstruoase PDL-PSD si a artizanului dezbinarii romanilor, Traian Basescu. Si eu, si contracandidatul meu, ne-am pozitionat impotriva acestui personaj sinistru, iar pentru ca am indraznit, Atanasiu a platit chiar cu functia de ministru, iar celalalt cu imaginea de sofer imprudent. Tonomatele cotroce�niste si-au facut datoria si-au lucrat la denigrarea imaginii unor lideri liberali care au refuzat sa stea in genunchi in fata dictaturii impuse de Traian Basescu. Eu sunt un om serios si hotarat, iar cu sprijinul colegilor mei liberali am trecut peste aceste momente grele. Ca ministru al Apararii, am lasat ceva pentru oameni, am eliminat stagiul militar obligatoriu si am solicitat un calendar al retragerii trupelor noastre din zone in care ne-am incheiat misiunea. Daca eram ascultat, si nu hulit, poate astazi nu am fi avut cosciuge infioratoare care-i aduc acasa pe soldatii nostri cazuti pe meleaguri straine. Tot ca ministru al Apararii am fost singurul care l-am invins pe Basescu, intrucat acesta a pierdut in instanta procesele care mi-au fost fabricate, prin hotarari definitive si irevocabile. La AVAS, in timp scurt am reusit cea mai de succes privatizare din Romania, atragerea FORD-ului la Daewoo Craiova si salvarea a mii de locuri de munca. Ar fi multe de spus, dar poate ca nu e momentul.
De ce v-ar vota liberalii la Congresul PNL din 20-21 martie?
Pentru ca sunt un politician atipic, un om care-si respecta cuvantul dat si care are puterea de a se lua la tranta cu adevaratii nostri adversari politici. Pentru ca sunt un liberal autentic si unul din cei mai vechi presedinti ai unei organizatii judetene. Am urcat pas cu pas in ierarhia partidului, de la simplu membru si nu am sarit treptele in cariera politica. Nu sunt tradator, si nici oportunist, iar functiile importante pe care le-am ocupat nu m-au schimbat. Indiferent de rezultat voi ramane acelasi om, iar colegii mei stiu foarte bine acest lucru. Nu in ultimul rand, impreuna cu organizatia Alba am obtinut rezultate bune, peste media pe tara, iar la ultimele alegeri uninominale, desi am fost tocat marunt de tonomatele portocalii, am obtinut cel mai bun rezultat dintre liberalii din Alba. Ultimul argument pe care il aduc este ca avem nevoie de lei, nu de mielusei. (A.E.)
Alte articole
  Duel final la PNL    (Politica, 2009-03-16)
  Ziua cea ma lunga pentru liberali: PNL isi alege presedintele    (2009-03-20 11:20)
  S-au facut cartile in PNL: Au fost stabilite cele mai puternice opt filialele membre de drept in Biroul Politic Central    (2009-03-19 11:09)
  Se incinge lupta pentru sefia PNL: Biroul Politic Central al liberalilor a respins infiintarea functiei de prim-vicepresedinte    (2009-03-02 16:39)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
La liberali florile;la pdlisi " fauna " !   de LENIO
nu te lasa   de cosor ion
E intr-adevar nevoie de lei...   de vida clara
na belea :)))   de Gika
Bijboaca prim vice.....?   de Christiaan
A r h i v a
  Lacat la Ciorogarla    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 EBA Independenta (2962 afisari)
 Adevaratii autori ai Manuscriselor de la Marea Moarta (2251 afisari)
 O sinucidere programata (2038 afisari)
 Sase secrete pentru a reusi in viata (1618 afisari)
 Diplomele impostorilor licentiati vor fi anulate (1524 afisari)
 Un italian si un norvegian faceau filme porno cu copii, la Constanta (14417 afisari)
 Interpretul de muzica populara Ion Dolanescu a murit! (VIDEO) (7096 afisari)
 Studentele moldovence exportate pentru sex treceau si prin patul politistilor (3711 afisari)
 Acum 20 de ani, la Moscova: Putin, ca "turist sub acoperire", in apropierea lui Reagan si Gorbaciov? (2755 afisari)
 Vedete care nu pot iesi in lume fara sutien, din motive obiective! (VEZI FOTO) (2627 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01307 sec.