Ziua Logo
  Nr. 4488 de marti, 17 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Publicitate muta
-- Bancile refuza sa puna la dispozitie lista imobilelor executate * La primarie anunturile sunt tinute sub cheia departamentelor Juridice * La judecatorii lipsesc cu desavarsire
Ne-am pus in pielea unui cetatean roman care dispune de o suma pe care ar dori sa o foloseasca pentru cumpararea unui imobil scos la licitatie in cadrul procedurilor de executare silita. Codul de procedura civila obliga executorii sa publice anunturile de vanzare la sediul organului de executare, la cel al instantei de executare, la locul unde se afla imobilul urmarit si la sediul primariei in a carei raza teritoriala este situat imobilul.
Am cerut telefonic aceste liste, la principalele banci din Bucuresti, dar ne-am lamurit, in foarte scurt timp, ca demersul nostru nu are nicio sansa de succes.
Prima incercare am facut-o la Banca Comerciala Romana (BCR), unde nu am reusit, timp de mai bine de jumatate de ora, sa trecem de centrala telefonica si de operatorul de la "Info BCR". Acesta ne-a dat numarul de telefon de la Sucursala sector 1, numar la care, din cele trei optiuni pe care le ofera "robotul", functiona doar cea care ne redirija spre acelasi operator al "Info BCR". Acesta a fost cat se poate de amabil, dar incapabil sa ne dea o solutie mai buna decat sa luam la rand toate sucursalele bancii. Am renuntat, dupa circa 40 de minute.
Doar pe Intranet
La BRD Societe Generale operatoarea ne-a cerut sa o scuzam doua minute cat sa se intereseze, apoi ne-a comunicat mai multe numere de telefon ale executorilor bancari. La unul dintre acestea a raspuns un executor care s-a recomandat Trifan, dar ne-a spus ca nu ne poate ajuta. Ne-a recomandat sa vorbim mai tarziu cu seful sau, Emanoil Ghinea, dupa pauza de masa. Doua ore mai tarziu, Emanoil Ghinea ne-a spus ca licitatiile ar fi afisate pe pagina de Internet (publica) a BRD. Dupa un moment de "uluiala", i-am comunicat ca nu am gasit asa ceva, iar executorul s-a corectat: "Da, cred ca pe Intranet (n.r. - la care au acces numai angajatii bancii, pe baza de parola) sunt afisate. Mai uitati-va si dumneavoastra prin anunturile din ziare, la judecatorii sau la primarie".
La Raiffeisen "s-a rezolvat" mai repede. Operatoarea Anca Ene ne-a spus ca nu a mai primit o astfel de cerere si ca ii trebuie timp sa se intereseze. Ne-a cerut un numar de telefon mobil la care sa ne comunice, ne-a spus, in cel mult jumatate de ora cum putem avea acces la informatia solicitata. Nu am mai primit niciun apel.
De la Banca Transilvania am primit in schimb, foarte repede, numarul de telefon al unui executor bancar, Bogdan Ana. Acesta ne-a spus despre doua licitatii pe care le-ar organiza pentru vanzarea unor imbile executate silit. L-am intrebat cum putem intra in posesia textului publicatiei de vanzare si ne-a cerut o adresa de e-mail unde sa ni le trimita. Nu a mai trimis insa nimic. Am repetat solicitarea noastra la o alta banca specializata, Volksbank. Si aici am obtinut, relativ repede, numarul de telefon al executorului bancar Gabriel Draghia, care ne-a cerut sa-i trimitem o solicitare prin posta electronica si ne va raspunde cat de repede. Nu a reusit nici intr-o saptamana.
Drumul spre pierderea caselor
Executarea porneste dupa ce clientul nu isi mai plateste ratele la credit timp de trei luni si debuteaza cu vizita executorului bancar la domiciliul datornicului, ocazie cu care se face un proces verbal de situatie si se descrie imobilul care este urmarit. Urmeaza apoi inscrierea unei somatii in cartea funciara prin care se precizeaza situatia imobilului si se blocheaza orice posibilitate de a-l vinde. Dupa aceste proceduri se trece la evaluarea imobilului respectiv si la vanzarea propriu-zisa. Adica se fac publicatii de vanzare si se organizeaza licitatiile. Pana la licitatia propriu-zisa trebuie facuta publica intentia de vanzare a respectivei garantii. Anuntul de vanzare se intocmeste de executor si se afiseaza la sediul execu�torului, la locul unde se afla imobiliul, la judecatoria si primaria de pe raza care�ia se afla imobilul precum si la locul unde se va face vanzarea. In plus, la cererea creditorului se poate face publicitate intr-un ziar de larga circulatie.
Pagini realizate de Catalin ANTOHE si George BANCIULEA 
 Afisari: 1189  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bancile se pare ca n-au auzit de internet.   de Socrate
A r h i v a
  Distrusi de banci    30 comentarii
  Executorii se imbogatesc    3 comentarii
  Kafka la Judecatorie    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Distrusi de banci (5502 afisari)
 Executorii se imbogatesc (2817 afisari)
 Lichidati-l si pe Maresalul Averescu (1894 afisari)
 "Acvila" si Jandarmeria vorbesc limbi diferite (1220 afisari)
 Publicitate muta (1189 afisari)
 Stewardesa ziua, vedeta porno noaptea! (3516 afisari)
 Astrologul rus, Paul Globa: Criza economica va dura pana in 2020 si va recroi harta politica a lumii (3174 afisari)
 Predator X, cel mai fioros monstru marin descoperit vreodata (VEZI FOTO) (2958 afisari)
 Oricat ar fi de eleganta, Sarah Jessica Parker nu-si poate ascunde mainile de pensionara! (FOTO)  (2659 afisari)
 Elisabeth Fritzl: Venea, ma viola ore in sir si pleca fara sa scoata un cuvant (2581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.