Ziua Logo
  Nr. 4485 de vineri, 13 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
PSD si PDL isi arunca pisica moarta FMI
George SCARLAT 
Imprumutul de la FMI a incins tarata in politicienii romani. Ei stiu ca trebuie sa ne inglodam, dar arunca pisica moarta a FMI de la unul la altul, din pudoare virginal/electorala. Tara arde si politicienii se piaptana. Cu dreapta socotesc gaurile din buget si cu stanga freaca coltul bancnotelor bugetare cu miza electorala. Romania a ajuns la fundul sacului. Statul nu mai plateste facturile, a amanat plata pensiilor pe ianuarie si promite ca le amana si pe februarie. Bancile si-au pus fermoar la buzunar si nu mai dau hemoglobina in economie.
Traian Basescu candideaza la toamna. El stie ca daca batem laba cu FMI, un fel de Mimi Camatareasa de peste Ocean, astia o sa ne recupereze cu sabia ninja la gat. Sau, ca pedelistul camatar de la Craiova, Don Costel, o sa ne faca poza-n pielea goala, in catuse si lanturi, cu o pancarta atarnata de gat. Se pot pierde alegerile astfel.
Asadar, Basescu si Boc au aprins incendiul populismului. Din vara pana la martisor ne-au asigurat ca nu mai bagam capul in jugul FMI. Cica rezolvam cu UE. "Martorii lui Stolojan" nu le-or fi spus oare ca nu se poate imprumut de la UE fara girul FMI?
Basescu a gadilat de luni de zile orgoliul romanului sustinand ca nu vom lua imprumut de la camatarul FMI. Vroia sa ia bani electoral, fara sa infometeze alegatorii. Las' c-o sa ne dea UE, care e un fel de banca islamica, fara dobanda.
Ideea era ca UE n-o sa ne ceara sa strangem cureaua si atunci n-o sa scada procentele electorale, prezentate de Lazaroiu la micul dejun. N-o sa mai avem mineriade, Hossu & Costin or sa salaluiasca la cabanele sindicale din Predeal, iar caldaramul mitingist din Piata Victoriei o sa fie departe. Uite ca n-a fost asa. Prostovanii care i-au intoxicat pe Basescu & Boc trebuie sa plece acasa. UE nu ne va da bani fara FMI.
Alte hahalere, cei de la PSD, spun ca nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase. Adica delegatia PDL plecata la Washington sa tradeze neamul si tara, a facut-o fara stirea lui Geoana & co. Sa i-o spuna lu' Mutu.
Ministrii nu pot sa plece la Washington fara memorandum catre premier, aprobat de Guvernul PDL/PSD. Delegatia a plecat cu documentatia de la Ministerul Finantelor, care in realitate e condus de secretarul de stat PSD Gherghina, nu de furnalistul Pogea. Chestia s-a discutat si in CSAT, unde anticonstitutional e vicepresedinte Geoana, propus de miss Roberta.
De fapt, in PSD sunt militienii buni, aia de sunt la guvernare, ministrii, iar militienii rai sunt cartitorii lui Nastase, Iliescu etc, care n-au remuneratie dupa buget. Pentru ca e stare de urgenta, militienii buni macanesc si ei contra FMI, impotriva naturii, sa arate partidului ca apara, vezi doamne saracii. Pai cum or fi ajuns boierii hicleniti de la PDL la Washington fara sa stie Cristian Diaconescu, ministrul de Externe. Mihai Tanasescu, omul nostru de la Finanta Mondiala, are biroul chiar la ambasada.
Si cand UE ne-a aratat degetul mijlociu ridicat, si celelalte stranse pumn, in absenta unui acord cu FMI, PSD n-a stiut? Oare cum
s-o fi expus Basescu la obscenitatea cu pricina fara sa comunice cu Barroso prin Vasile Puscas, ministrul Afacerilor Europene si Cristian Diaconescu, ministrul de Externe? Unii mai misca si-n frontul PSD-ist.
Mihai Tanasescu bantuie televiziunile profetind FMI. Ca rasplata, Basescu il declara cel mai bun ministru al Finantelor, care ne-a lasat doar cu 1,5% deficit, irosit apoi, e adevarat, de catre fiul risipitor Tariceanu.
Mai nasol e ca statul se imprumuta mai mult decat trebuie. Astia vor sa ne indatoreze ca sa acopere gaurile din banci, dupa modelul Obama. Bancile, decat sa execute silit developerii imobiliari si sa se aleaga cu praful de pe toba, mai bine stau degeaba, si daca intra in faliment, Obamaniacii damboviteni le acopera gaurile 100% cu bani de la FMI.
Alte articole
  Opozitia pe pozitii    (Politica, 2009-10-24)
  Aliante contra naturii    (Eveniment, 2008-03-20)
  Gheorghe Flutur: Pentru sanatatea coalitiei, PDL a solicitat din nou PSD-ului formarea de majoritati locale in toate judetele    (2009-03-16 14:53)
  Reuniune cu "scantei" a liderilor Coalitiei    (2009-03-09 10:51)
  De teama Comisiei Europene, Coalitia renunta la politizarea prefectilor    (2009-02-24 20:36)
  UPDATE 11:57 - PSD a ales Ministerul Administratiei si Internelor. PD-L vrea Transporturile si Finantele    (2008-12-17 10:26)
  Geoana vrea motiune de cenzura, dar alta decat a PD-L    (2008-02-19 18:33)
 Afisari: 788  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Ceva,ceva,rasare.....   de muresanu
mare diferenta intre tine si SRS,nu este   de cosor ion
FMI-i precum rezervele federale la americani...ma rog numai federale nu sint   de Tudor190
A r h i v a
  PSD arunca blestemul Ciorbea asupra PD-L    2009-03-09
  Cristian Diaconescu kamikaze in Italia    2009-02-20
  Frigul vine si de la Bruxelles    2009-01-10
  Jocurile din Gaza    2009-01-05
  Sansa lui Boc    2008-12-18
 Top afisari / comentarii 
 Mihaela ingrozita de Elan (2685 afisari)
 Calariti de FMI (2223 afisari)
 Nastase jigneste femeile (1635 afisari)
 Schimbare la varful CEC (1435 afisari)
 DNA si MApN iau urma "doctorilor in stele" (1393 afisari)
 Doi profesori au fost prinsi de un elev in timp ce faceau sex intr-o toaleta (5181 afisari)
 Urmele Diavolului pe pamant, descoperite in Anglia! (2442 afisari)
 Angelina l-a prins pe Brad Pitt in pat cu bona copiilor! (2416 afisari)
 De nerecunoscut, Patrick Swayze neaga in continuare zvonurile ca ar fi pe moarte! (1828 afisari)
 Hustler vs Playboy sau cum se falesc fondatorii cu cate femei le-au trecut prin pat! (VIDEO) (1631 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09606 sec.