Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
De la Traian Basescu "cu dragoste" si "cu simpatie" despre presa
Avertisment catre moguli
Seful statului a criticat dur, la postul public de radio, conducerea a doua trusturi de presa, despre care a precizat ca "provin din Crescent si din bani de la FNI" si vor acum sa "se imbogateasca pescuind in ape tulburi", la fel cum au facut in anii '90. Dupa acuzatiile aduse mogulilor, Basescu a acceptat sa participe la o emisiune a Antenei 3.
Atacurile sefului statului la adresa "mogulilor" din presa au inceput dupa ce acesta a fost intrebat despre valoarea aproximativa a imprumutului extern pe care Romania ar urma sa il contracteze. "Cifra aproximativa o cunosc si eu, dar nu vreau s-o lansez pentru ca ar deveni cifra magica si fereasca Dumnezeu sa fie un miliard in plus sau in minus ca toata presa ar face explozie. Probabil, daca ar fi in plus un miliard, ne-am trezi cu speculatii de genul: deci a spus cifra aia, este clar ca un miliard l-au furat, l-au pus undeva - deci, presa, in mod deosebit cea a trusturilor care provin din Crescent si din bani de la FMI, este dispusa la orice discreditare", a afirmat presedintele, care a adaugat apoi ca a facut aceste referiri "cu dragoste" si "cu simpatie".
Jupanul
Traian Basescu a subliniat ca nu generalizeaza si nu se refera la jurnalistii acreditati la diverse institutii, pentru ca pe multi ii cunoaste si sunt onesti si nu ei sunt cei care fac politica editoriala a trusturilor in care lucreaza. "Nu ziaristul care vine la Cotroceni e jupanul la ce face trustul celui care si-a facut trust de presa din banii de la FMI sau a celuilalt de la Crescent. Eu nu generalizez. Vorbesc de doua trusturi de presa ale caror patroni au un interes fundamental. Oamenii acestia s-au imbogatit pe vremuri de ape tulburi si le plac tare mult apele tulburi, ei ar face orice sa fim cat mai dezbinati cu putinta in aceasta perioada de criza, pentru ca ei pescuiesc bine in perioade de decredibilizare a institutiilor statului, de decre�dibilizare a oamenilor politici", a mai spus presedintele. El si-a exemplificat afirmatiile povestind ca, de la inceputul acestuia an, saptamanal e atacat de trei-patru ori de catre "personaje, persoane si personalitati din PSD", iar ca el nu a raspuns niciuneia dintre aceste afirmatii, desi erau intens promovate de cele doua trusturi.
"Le dadeau la deschidere de jurnale si de orice emisiuni si am indraznit sa raspund unei obraznicii alaltaieri (n.r. - luni seara). Aaa, presedintele a declarat razboiul lumilor, numai ca am indraznit sa raspund. Deci, pentru patronii acestor trusturi, esenta vietii lor este ca presedintele sa taca, sa vina vremuri tulburi, cu un stat decredibilizat, cu romanii profund dezbinati si ei sa pescuiasca din nou. Le este foame sa pescuiasca din nou in vremuri tulburi. Au pescuit in anii '90, gata, nu mai merge", a avertizat seful statului.
"Gata!"
El a adaugat ca a fost socat, zilele trecute, cand a vazut la televizor un astfel de "mogul" care s-a laudat ca are 150 de oameni in institutiile statului si care ulterior a afirmat ca "este treaba statului sa se apere de unul ca mine". "Cine sa se apere? Ala pe care il platesti tu, din interiorul institutiilor statului?", a intrebat ironic presedintele. "Deci, iata o mentalitate care arata nu numai cinism, dar si determinarea acestui tip de om de a face din stat lacheul lui. Iar, cel putin cat eu voi fi presedinte, nu i se va intampla acest lucru, sa faca un stat supus lui. A avut perioada cand statul i-a fost supus. S-a imbogatit! Gata!", a spus ferm Traian Basescu.
Presedintele a mai spus, spre finalul emisiunii, ca mesajele sale din ultimele zile nu au nicio legatura cu campania pentru alegerile prezidentiale din toamna, dar a avertizat ca va raspunde tuturor atacurilor din sfera politica, pe motiv ca acestea decredibilizeaza institutia sefului statului si nu vor mai fi tolerate.
Provocarea Antenelor
Trustul Intact a anuntat ieri ca invitatia adresata lui Traian Basescu si onorata
de seful statului aseara, la Antena 3, este "cel mai clar argument" ca trustul este "deschis catre toti reprezentantii politici", se arata intr-un comunicat semnat de Camelia Voiculescu, citat de Mediafax. "Consideram remarcile sefului statului legate de patronatul trustului simple declaratii politice facute in context electoral pe care le putem trata fie pe calea instantei, fie le putem ignora", se mai spune in comunicat. (I.S.C.)
Irina S. CHIROIU 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
definitia it a mogulului   de ziuatv
Basescu se crede egal cu Dumnezeu   de distefano
Marinaul e smecher Mare! Dar Dumnezeu e un smecher infinit mai Mare decit el!!!   de Hokusai san
sursei Basescu alias Piratul......   de Brutus
Basila activeaza-l pe Fata Palida..   de bolovan gheorghe
La A3 marturisi Sa Bassesse ca el este un ins lipsit de minima decenta si ca sustinatorii sai    de Ghita Bizonu'
Scurta parere.   de alwis46
Basescu se lafaie pe toate posturile   de elisya
Nu sunt fan Basescu...   de DianaI
Opinie personala, ca si a dvs., cei ce va dati cu parerea! ...   de Dumitru Iuga
HOKUSATULE, BAI HOKUSATULE BAI !!! Nu vrei sa-ti fiu licurici? Hai de ia lumina   de cercetas
da ..... dar dintre moguli se aleg licuricii   de cercetas
numai gogosi   de vamid
Cele doua fete ale justitiei romanesti:pentru saraci si pentru bogati sau grupuri mafiore   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Guvernul Boc isi da cu stangul in dreptul    5 comentarii
  Anastase nu sta in banca lui Nastase    7 comentarii
  Gusa revine in PSD fara PIN    8 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01221 sec.