Ziua Logo
  Nr. 4481 de luni, 9 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Amenintari de greva
-- Guvernul nu a scapat de amenintarea cu greva din partea functionarilor publici, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica Publisind si Blocul National Sindical (BNS) asteptand decizia congresului extraordinar de la sfarsitul acestei saptamani.
Potrivit unui comunicat de presa al Publisind, la acest congres, stabilit pentru 14 martie, s-ar putea decide declansarea grevei generale, daca Guvernul Romaniei va recurge la disponibilizari in structurile administratiei publice. "Publisind, afiliata la BNS, solicita Guvernului seriozitate maxima in abordarea problemelor per�sonalului din administratia publica. In cazul in care nu s-ar ajunge la o intelegere cu Guvernul, Publisind va decide, impreuna cu BNS, la Congresul extraordinar din 14 martie, masuri radicale de protest, ajungand pana la declansarea grevei generale", a declarat secretarul general al federatiei, Gabriel Chifu.
El a mentionat ca Publisind este impotriva masurilor de disponibilizare a unor angajati din administratie. Secretarul general al federatiei a avertizat ca intreg personalul din sectorul administratiei se afla intr-o situatie financiara delicata, prin pierderea unor sporuri salariale, existand riscul declansarii unui haos financiar de proportii, ca urmare a neplatii datoriilor pe care salariatii le au la diverse banci. "Acest fapt ar putea crea un haos financiar", a conchis liderul sindical.
O alta formatiune sindicala din administratia publica, Sindicatul National al Functionarilor Publici, a anuntat la sfasitul saptamanii trecute, ca renunta, momentan, la declansarea grevei generale. Sindicalistii sunt nemultumiti de intentia Guvernului de a face economii drastice pe seama veniturilor bugetarilor.
In proiect se arata ca vor fi sistate sporuri salariale pentru functionari, salariile de merit nu vor mai fi acordate, iar sporul de radiatii va fi platit conditionat. Tot in acest an se propune sa nu mai fie acordate nici premiile lunare, iar orele prestate suplimentar vor fi compensate corespunzator cu ore libere. (C.P.)
 Afisari: 230  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
BNS   de Mona G.
A r h i v a
  Licitatii pe "repede inainte"    
  Ticalosie de adolescente    6 comentarii
  Descentralizare din mai    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Imobiliarele s-au blocat in preturi (3627 afisari)
 PSD arunca blestemul Ciorbea asupra PD-L (2491 afisari)
 Romanul falimentar (1993 afisari)
 Ticalosie de adolescente (1968 afisari)
 Metastaza poate fi evitata (1555 afisari)
 Un jandarm a murit dupa ce maºina in care se afla a fost lovitã de un autoturism ce rula cu 260 km/h (VIDEO) (2357 afisari)
 Dispozitivele de alungire a penisului chiar functioneaza (2199 afisari)
 Descoperire macabra: O tanara a fost legata cu un snur de maini si de gat, violata si omorata in bataie (1940 afisari)
 Cel mai batran fotomodel din lume - o britanica de 80 de ani (FOTO) (1734 afisari)
 Dani Otil: Mihaela a facut primii 50 de pasi ca sa fim impreuna (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.