Ziua Logo
  Nr. 4480 de sambata, 7 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Demolare cu scandal
Primaria Bucurestiului a demarat, ieri dimineata, demolarea ultimelor case din strada Orhideelor, pentru a "face loc" Pasajului Basarab. In timpul demolarii, aproximativ 12 persoane au protestat, pe o cladire din apropiere, fata de eventuala demolare a casei in care locuiesc. Conform municipalitatii, acestea locuiesc abuziv acolo, cladirea fiind retrocedata, iar in 2006 sunt intocmite formalitatile pentru procedura de expropriere in vederea construirii Pasajului Basarab.
Imobilul amplasat pe strada Orhideelor nr. 26 a fost nationalizat inainte de 1989, iar in anul 2001 a fost trecut pe lista monumentelor istorice. "Imobilul a fost retrocedat in natura catre fostii proprietari la sfarsitul anului 2002, actul de retrocedare fiind completat cu o alta dispozitie de primar general din mai 2004, care precizeaza ca imobilul se restituie in natura proprietarilor Baraitaru Ion, Baraitaru Dragos si Vasilescu Aura", informeaza, intr-un comunicat, Primaria Municipiului Bucuresti.
Municipalitatea mai arata ca, odata cu inceperea construirii Pasajului Basarab, in anul 2006 a fost initiata procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilului din soseaua Orhideelor numarul 26 bis. "In drept, Primaria Capitalei are obligatia sa despagubeasca proprietarii imobilului si nu are nicio obligatie fata de cei care locuiesc abuziv in cladire", mai precizeaza sursa citata.
Reamintim, Guvernul a decis, in 25 februarie, ca Pasajul Basarab sa fie declarat de utilitate publica, pentru continuarea procedurilor de expropriere, la solicitarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. (M.S.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Hush, hush !   de Sindbad Marinarul
A r h i v a
  Metrou pe bani japonezi    4 comentarii
  Sed Lex pregateste proteste    
  Exportam grau si porumb    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Gloante transnistrene din fier vechi romanesc (2449 afisari)
 Psihoza antiromaneasca in Ucraina (2382 afisari)
 Balastul istoriei germane (1546 afisari)
 NATO muta. Avantaj Rusia? (1328 afisari)
 Omul lui Ciorbea incaiera PSD (1282 afisari)
 Catherine Zeta Jones isi arata picioarele intr-o rochie sexi, in timp ce sotul ei e imbracat mai degraba ca un contabil (3267 afisari)
 Noi scenarii socante in cazul uciderii handbalistului Marian Cozma (2069 afisari)
 Microsoft, o decizie surprinzatoare (1933 afisari)
 Eroina tinerilor pro-Putin face furori pe internet (1918 afisari)
 Pamela Anderson nu rateaza nici-o ocazie pentru a-si etala sanii generosi (1822 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.