Ziua Logo
  Nr. 4480 de sambata, 7 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Depozitar la Bursa Sibiu
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat infiintarea Depozitarului Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, institutia fiind necesara pentru lansarea pietei la vedere a operatorului de la Sibiu, a declarat purtatorul de cuvant al CNVM, Victor Stanila, transmite Mediafax. Depozitarul este institutia care realizeaza atat operatiunile de depozitare, registru pentru emitentii de valori mobiliare, cat si pe cele de compensare-decontare a tranzactiilor cu titlurile companiilor listate la o bursa. (G.B.)
Mai multi bani
Activele nete ale fondurilor de pensii private, obligatorii si facultative, au ajuns, la finele lunii februarie, la 1,176 miliarde de lei, in crestere cu 12,9% fata de 31 ianuarie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Defalcat, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au cumulat active nete de 1,076 miliarde de lei, in urcare cu 13,3% fata de luna ianuarie. Numarul aderentilor la Pilonul II a crescut cu 1,8% in luna ianuarie, la 4,174 milioane. (C.S.)
Rezultate Provident
Provident Financial Romania, compania de credite de consum care a introdus imprumutul la domiciliu in tara noastra, avea la sfarsitul anului trecut 85.000 de clienti, in crestere de la 33.000 de clienti in decembrie 2007. Anul trecut a emis imprumuturi cu o valoare totala de peste 42 de milioane de euro, in crestere de la 12 milioane de euro la sfarsitul lui 2007. Veniturile inregistrate de companie
s-au ridicat la 19,5 milioane de euro, de la 5 milioane de euro in 2007. (F.B.)
Lansare Danone
Danone a lansat un nou produs, iaurtul Nutriday "4 cereale". Acesta contine grau, secara, orz si ovaz.
Un pahar de 125g are un aport caloric de 115 kcal, adica 6% din Cantitatea Zilnica Estimata (CZE) si contine doar 1,9 g de grasime saturata. CZE reprezinta cantitatea zilnica de energie, respectiv de nutrienti, considerata ca suficienta pentru o persoana adulta cu activitate de intensitate medie. (F.B.)
Ajutor pentru americani
Guvernul Statelor Unite intentioneaza sa invite marii investitori americani sa ajute la salvarea sistemului financiar, printr-un program care ar putea viza credite de pana la 1.000 miliarde de dolari catre acestia, potrivit Washington Post, preluat de Reuters. Investitorii urmeaza sa fie invitati sa cumpere titluri si instrumente financiare emise recent de institutiile de credit, cu ratinguri ridicate si riscuri foarte reduse, prin care ar sprijini capacitatea bancilor de a finanta consumatorii si economia. (F.B.)
A r h i v a
  Austeritate numai daca vrea poporul    4 comentarii
  Subdezvoltarea ne pazeste de criza    2 comentarii
  Amanare la Fondul Proprietatea    
  Fitch nu ne vede bine    
 Top afisari / comentarii 
 Gloante transnistrene din fier vechi romanesc (2449 afisari)
 Psihoza antiromaneasca in Ucraina (2382 afisari)
 Balastul istoriei germane (1546 afisari)
 NATO muta. Avantaj Rusia? (1328 afisari)
 Omul lui Ciorbea incaiera PSD (1282 afisari)
 Catherine Zeta Jones isi arata picioarele intr-o rochie sexi, in timp ce sotul ei e imbracat mai degraba ca un contabil (3267 afisari)
 Noi scenarii socante in cazul uciderii handbalistului Marian Cozma (2069 afisari)
 Microsoft, o decizie surprinzatoare (1933 afisari)
 Eroina tinerilor pro-Putin face furori pe internet (1918 afisari)
 Pamela Anderson nu rateaza nici-o ocazie pentru a-si etala sanii generosi (1822 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01194 sec.