Ziua Logo
  Nr. 4479 de vineri, 6 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Torturile lui dom' Costel
-- Primul termen in dosarul in care Constantin Iancu, fost director al ANIF, este judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, lipsire de libertate, amenintare si lovire sau alte violente a fost stabilit de Tribunalul Dolj pentru 25 martie.
Iancu a fost trimis, miercuri, in judecata de procurorii DIICOT Craiova. Potrivit rechizitoriului, el a exploatat in Austria, in urma cu 15 ani, un barbat caruia i-a promis ca-l ajuta sa-si gaseasca un loc de munca, pe care apoi l-a legat cu un lant de un gard si pe care l-a fotografiat cu o planseta in mana, pe care l-a obligat sa scrie ca a gresit fata de el si ca este o "zdreanta".
La perchezitiile facute la domiciliul lui Constantin Iancu de catre procurorii DIICOT au fost descoperite mai multe fotografii cu un barbat legat in lanturi, care tine o planseta in maini pe care scrie: "Sunt o zdreanta. Sa nu faceti ca mine. Am facut o greseala cu dom' Costel". Constantin Nitu, barbatul din poze, este din comuna Dranic, satul Padea (Dolj), si le-a spus anchetatorilor ca l-a cunoscut pe Iancu in perioada 1994-1995 si ca stia despre acesta ca este un om de afaceri, rezident in Austria. In aprilie 1994, el a fost convins de Iancu sa plece impreuna in Austria, acolo unde fostul director al ANIF urma sa-i gaseasca un loc de munca. Conform rechizi�toriului, Iancu a reusit, dupa o anumita perioada, sa-i gaseasca un loc de munca, Nitu fiind pus sa distribuie ziare intr-o intersectie din localitatea Baden. Barbatul era echipat cu o uniforma "care crea cat de cat o aparenta de legalitate" si purta un ecuson fals, de care facuse rost Iancu. Dupa distribuirea ziarelor, doljeanul trebuia sa ajunga la o pensiune unde se ocupa de taiatul ierbii. Pentru activitatile prestate, Constantin Nitu nu primea niciun ban.
"Iancu a urinat pe mine"
Barbatul le-a mai spus anchetatorilor ca, la un moment dat, Costel Iancu a venit la pensiunea respectiva, unde i-ar fi reprosat anumite lucruri, iar apoi a inceput sa-l loveasca.
"Apoi Iancu a mers la autoturismul sau si a adus mai multe lanturi si lacate cu care m-a legat, atat de gat, cat si de un gard. M-a dezbracat in pielea goala si a adus o bucata de carton pe care m-a obligat sa scriu cateva cuvinte cu privire la faptul ca as fi o zdreanta si am gresit fata de el. Dupa ce am fost legat cu lantul si dezbracat in pielea goala, Iancu Constantin a urinat pe mine, a incercat sa ma si... chiar. Precizez faptul ca eu am fost legat in spatele imobilului in care locuisem, de gardul acelui imobil si am fost tinut in lant si in pozitia umilitoare pe care am expus-o anterior o perioada de mai multe zile, fiind tinut dezbracat, pe timp de ploaie si vant, asa cum era zona montana respectiva", se mai arata in declaratia lui Constantin Nitu, data anchetato�rilor, arata Mediafax.
Doljeanul le-a mai spus procurorilor ca pozele i-au fost facute pentru a nu spune niciodata ce s-a intamplat in Austria, dar si pentru a-l "batjocori", in cazul in care s-ar fi intors in Romania. (T.B.)
A r h i v a
  Cum s-au furat armele?    
  Mitrea inaintemergatorul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tratamente la secret (5823 afisari)
 Axa raului trece prin Rusia (3242 afisari)
 Basescu si Asociatii (1821 afisari)
 Tradatorul Floricel era pasionat de armata (1786 afisari)
 Chiliman bun de plata in scandalul Cathedral Plaza (1491 afisari)
 O eleva de 12 ani s-a pozat goala si a trimis fotografiile colegilor (FOTO) (4994 afisari)
 Cum arata Michelle Obama alaturi de primul ei iubit! (FOTOGRAFII INEDITE) (3544 afisari)
 Soferul Tarzan a ajuns vedeta internationala, dupa ce a condus ca un nebun (VIDEO) (3061 afisari)
 Socant: Fetita violata cu acordul mamei - "Le dadea bani si bautura si il lasau la mine in pat"  (2509 afisari)
 Cotidianul ucrainean Segodnia: Romania a decis sa dea gata Ucraina (1310 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.